<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 闖情關 ?? 易啦....(入黎學野啦)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2008-6-26 02:12 AM:

熊仔﹐你今年幾歲呀? 可以話我知嗎?

悶?鐘意就唔會悶啦﹐你鐘意佢好打有限;另外﹐點解唔見你拍拖﹐成日曝喺EF呢?

至於啱啱見到嗰個……… 好好傾喺好好﹐但建議你再同佢相處耐啲先﹐如果FEEL 錯就唔係幾好啦……………

如果你花心只係為咗唔想聲譽好差﹐而唔係為咗尊重對方同埋為自己同對方負返個責任﹐咁未必太膚淺.

逐點逐點答....反正好悶....

1)你北極熊大佬我今年18歲 !!!

2)講真,真係好悶,做黎做去都係嗰幾樣...行街食飯睇戲,仲有同班FD唱下K...
  一係就扑野,無啦.....成個月都係咁,你話悶唔悶 ??

另外,拍拖要指好耐咩 ?? 玩完啦搞完啦(最重要係扑野)...
  都搞完啦,仲唔走咩 ?? 留係度做人世 ??

3)吓...吓...咩話 ??
   呢次到我問番你幾歲 ??
   咩年代呀 ?? 女版主 ??
   Feel錯咪分手囉.....唔想一齊咪散囉....
   拍下拖啫,唔係做人世喎 !!!!

4)我都好想試下好似\\\"在世界中心呼呼愛\\\"嗰一種純愛,
   嗰種愛情令我響住....
   但我做唔到.....所以咪黎搵你囉....

[ Last edited by jen01二世 on 2008-6-26 at 02:24 AM ]
Originally posted by trista_cheong at 2008-6-26 02:14 AM:

嘩~ 好少見到熊仔你有咁感性嘅一面噃~~~
至情至聖......
Originally posted by 破軍不動 at 2008-6-26 12:50 AM:
其實情侶之間就算性格,想法,嗜好有幾接近都好...
都不一定會有好結果...
因為男女之間有一個最大的問題就是...
想要<<控制>>對方...
大家都希望對方可以跟自己想法行事...
因此很多事情都站在自己立場去睇...
忽略了對方的感受...

人與人之間的感情最需要包融諒解...
如果能夠包融諒解...
即使性格,嗜好差異較大都不會有大問題...
當然包融諒解是相方面的...
而且是合理的...

所以我認為找到一個願意和我一樣...
願意去包融諒解的人...
比能與我作心靈溝通的人容易和有用得多...
講得啱﹑講得好好﹐破軍版友我好同意你呢套對人與人相處嘅睇法
唔好話情侶先﹐人同人之間﹐學你話齋﹐好多時會企咗喺自己嘅立場去睇呢個世界﹐進而忽略咗其他人嘅觀點同感受

其實"控制對方"﹐亦都係"權力紛爭"﹐唔單止戀人之間﹐人與人之間永遠都有咁嘅互鬥.......

但係始終都覺得﹑人同人之間會有好多嘢唔同﹑喜好唔同﹑性格唔同﹑價值觀唔同﹑做嘢方式唔同﹐生存嘅方式唔同………… 咁係因為每一個人都係特別嘅﹐獨一無二;如果係能夠以同理心互相尊重同包容為大前提﹐我相信好多紛爭同分岐都會慢慢瓦解………… 當然﹐呢個都算係幾天真嘅諗法黎嘅~但係有時自己都會覺得﹐或者低B啲去處世﹐做人都會輕鬆啲....

[ Last edited by trista_cheong on 2008-6-26 at 02:39 AM ]
至於一對戀人嘅互動同相處係一個大學問﹐我都仲學緊…………
個人認為男女朋友﹐唔一定有相同理念﹐但最好有接近嘅人生觀同價值觀……
最好嘅情況係﹐同你心靈契合嘅人願意互相諒解並包容﹐又或者倒轉過黎﹐互相融諒嘅對方﹐同時亦係滿足到你一切所需嘅SoulMate……
如果俾我揀﹐我可唔可以貪心少少﹐兩者兼得呀?
不過理想﹑理論嘅嘢要實現並非易事﹐空口講白話便會淪為紙上談兵了
唔係控唔控制對方嘅問題....

有時你見佢做錯...
你想佢改,
咁你係咪控制佢 ???

包融人人都識講,但有幾多個人真係做到....

你估真係拍戲咩 ??

憑我嘅經驗話我知,
包融只會令一段愛情急速冷卻 !!!!
Originally posted by trista_cheong at 2008-6-26 02:36 AM:
至於一對戀人嘅互動同相處係一個大學問﹐我都仲學緊…………
個人認為男女朋友﹐唔一定有相同理念﹐但最好有接近嘅人生觀同價值觀……
最好嘅情況係﹐同你心靈契合嘅人願意互相諒解並包容﹐又或者倒轉過黎﹐互相融諒嘅對方﹐同時亦係滿足到你一切所需嘅SoulMate……
如果俾我揀﹐我可唔可以貪心少少﹐兩者兼得呀?
不過理想﹑理論嘅嘢要實現並非易事﹐空口講白話便會淪為紙上談兵了

我可以100%sure答你...

無可能...

我親身試過....
結果.....
Originally posted by jen01二世 at 2008-6-26 02:23 AM:
逐點逐點答....反正好悶....

1)你北極熊大佬我今年18歲 !!!

2)講真,真係好悶,做黎做去都係嗰幾樣...行街食飯睇戲,仲有同班FD唱下K...
  一係就扑野,無啦.....成個月都係咁,你話悶唔悶 ??

另外,拍拖要指好耐咩 ?? 玩完啦搞完啦(最重要係扑野)...
  都搞完啦,仲唔走咩 ?? 留係度做人世 ??

3)吓...吓...咩話 ??
   呢次到我問番你幾歲 ??
   咩年代呀 ?? 女版主 ??
   Feel錯咪分手囉.....唔想一齊咪散囉....
   拍下拖啫,唔係做人世喎 !!!!

4)我都好想試下好似\\\"在世界中心呼呼愛\\\"嗰一種純愛,
   嗰種愛情令我響住....
   但我做唔到.....所以咪黎搵你囉....
講真嗰句﹐我真係蛋散一名
戀愛版本來就好(彼此敝開”心門”吖嘛)﹐同第二區唔同﹐要用腦同比較嚴肅﹐
所以我都預咗你入黎時間唔超過3日就會走人﹐因為你太有"深度"啦~~

18歲卜卜脆﹐既然我要你講﹐我冇理由自己唔講ga﹐大你兩年啦~ 你對我開誠佈公﹐自然我會坦率剖白;
咁又係嘅﹐呢個年紀唔膚淺到幾時膚淺?你同佢唔啱咪散囉﹐都費時好似我呢啲老女人喺度講啲沈氣說話﹐你想點﹐咪點囉﹐因為你都係想have fun together je~~ 係咪?
睇你話"最重要係扑嘢"﹐就知道你比較適合喺港男版傾sex 啦~~

(回到呢度我睇到熊仔第四點我登時呆咗)如果你講真嘅﹐咁你都幾矛盾吓;
直接啲講啦﹐你之所以做唔到﹐其實係因為你行為上停留喺”拍拖=性=愛”呢個階段.
只可以表現你對愛情呢樣嘢有幾尊重認真

你搵我係想搵理據支持你繼續玩玩下呢?定係想點?得熊仔你自己知喇~

[ Last edited by trista_cheong on 2008-6-26 at 02:58 AM ]
Originally posted by jen01二世 at 2008-6-26 02:39 AM:
唔係控唔控制對方嘅問題....

有時你見佢做錯...
你想佢改,
咁你係咪控制佢 ???

包融人人都識講,但有幾多個人真係做到....

你估真係拍戲咩 ??

憑我嘅經驗話我知,
包融只會令一段愛情急速冷卻 !!!!
Originally posted by jen01二世 at 2008-6-26 02:42 AM:

我可以100%sure答你...

無可能...

我親身試過....
結果.....
願聞其詳~
Originally posted by trista_cheong at 2008-6-26 02:54 AM:

講真嗰句﹐我真係悶[/s...
半夜起身,見到傳聞中既女版主道出大道理
立時醒曬!
愛一個人 唔係睇平時 同佢做o的野無唔無聊-   -
行街睇戲食飯 - 係正常o既生活
無話無唔無聊 當你真係愛上一個女仔
就算你坐係到 唔郁咁望住佢
你都會覺得好開心 可能 你唔係呢種人....

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 闖情關 ?? 易啦....(入黎學野啦)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。