<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇呢個習慣
返回列表 回復 發帖
- D. w! I9 M) o# \! a( v' r* f
l buy everything also 有呢個習慣
我有個特別既習慣,如果去超級市場買野,2 ?! s1 z" [  N, t% ~3 v
如果件貨買剩一兩件,我多數唔會買,! I0 _. Z$ G4 g$ Q& k7 g
因為感覺好似賣剩庶冇人要% b$ j! g9 N+ M; Y
大家又會唔會呢
買e2樣都唔會-.-''
- l/ q+ t+ k' {' y! }4 {9 I' i. N6 \; q1 [
不過假如見到第一包野飲就會攞第2包
Originally posted by wcchan886 at 2008-7-8 01:46 AM:
6 q1 D' l  [/ t' o0 y/ D我個特別既習慣,如果去超級市場買野,
% j& G0 @3 g0 f$ b如果件貨買剩一兩件,我多數唔會買,% y) F5 o& u2 w; L  m' Z
因為感覺好似賣剩庶冇人要
1 p% ?0 |- d; ]% S, w3 i/ F大家又會唔會呢
5 X$ ]# {5 @7 @* E; f/ N2 K! s  e4 V* u+ \# ~9 `1 K' Q7 j0 N
me2
我連買$14本公仔書都要下一本$ h' h4 J; D. g& X. i6 @
或者咁講,呢d可能係香港人既習性~
9 ^: H0 v, s0 ~- r% R% q) K0 E  b我地生活係一個咁緊張既社會,處處都要防人........自我保護意識麻,
" A: n! ]! ]! N簡接造成呢種小動作,要後d或下一本会感覺穩陣d乾淨d,前邊果d俾人'摩'個哂,有菌架!!% p" A+ {: H( Y  J+ M/ A4 J

+ U8 W5 \' {. \) A1 ~, }要面頭個份?咁米好蝕底??
+ a" |4 |0 |2 |野飲得番呢盒,冇後便揀??味飲第二隻囉~~
6 C+ b4 C0 S; @$ ~6 Q) A' q' n. t' x; k0 ~1 |
[ Last edited by 也媽嗲 on 2008-7-8 at 01:50 AM ]
Originally posted by sfxc00000 at 2008-7-8 01:41 AM:0 ?# F8 \) X! V/ T* e7 s( N' S8 F3 H

" b: o  U3 `9 Z+ c! yl buy everything also 有呢個習慣
1 O' l1 M7 ]4 E1 L" ]/ W! x, r# C5 |8 f$ q$ G# c
你咋,唔係我 4 ^- t) M, Z  ?& c

: ]2 e% f/ {2 f0 n. q$ c咪混餚視聽 , P" S* u6 f: o; G8 ]$ K

& h. {, Q6 y% z買漫畫雜誌通常我會拎第 4 本或以後果 d
9 b8 V( G. k6 P我見過 d 報攤好多人睇完半價回書
Originally posted by sfxc0000 at 2008-7-8 01:53 AM:
! U) ~+ y/ \. j
3 j+ w% Z4 V2 C5 B, C/ s- U+ c" b. k0 ?! h& c
你咋,唔係我
8 [) U2 t# V& |7 j4 {# ?  c1 H" d2 K  G1 v. C0 Y" [
咪混餚視聽 , E- d; M- \# }9 ~! a
& x# u3 C! t9 ]
買4仔雜誌通常我會拎第 4 本或以後果 d& {; V; D# H- q: r% ]: B0 Y" V- [

% Z% W2 d5 s6 L1 w" C2 \- E
$ Q+ ^$ {: B3 B6 C8 d
l know
小弟嘟係噤嫁, 係7仔買報紙, 買雜誌, 買紙包飲品先拎走第1包, 再攞第2包, 不過, 總會將第1包(件)放返原位的, 連去美心買排包嘟係噤樣呀, 成了習慣呱.
看來大部份的人都有這種習慣,我也是...4 Q( h9 o; {* O6 [
買飲料大部份會會第2瓶,因為店家會把日期在前的排在最前面
( _: Z8 L( S4 P0 L買雜誌會會第二本,因為大部份第一本會有很多人翻過,看起來不像新的...
Originally posted by bobo21 at 2008-7-8 01:56 AM:0 J  V4 \' p% \- Q2 R. V" b
小弟嘟係噤嫁, 係7仔買報紙, 買雜誌, ...
# N% ~* O& C( p+ \$ a' f( \
" M- I; C) R# L* E. {$ s6 n麵包一定會
, P4 `' X7 S0 ]2 a3 a1 s6 v4 {感覺上第一包好多人摸過
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇呢個習慣

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。