<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇呢個習慣
返回列表 回復 發帖

- J" R' {# k! o, {0 El buy everything also 有呢個習慣
我有個特別既習慣,如果去超級市場買野,
4 @  Q% T1 a3 f9 x& K如果件貨買剩一兩件,我多數唔會買,2 K! l0 V; O, u& H
因為感覺好似賣剩庶冇人要
" x" [! H1 _. f9 c9 d0 X大家又會唔會呢
買e2樣都唔會-.-''
0 x, z% [8 f9 o9 Z3 w# \6 l) h% W5 ~2 E( }) j
不過假如見到第一包野飲就會攞第2包
Originally posted by wcchan886 at 2008-7-8 01:46 AM:
0 W" `  u5 L8 _! w0 C8 {我個特別既習慣,如果去超級市場買野,
, j) q) k; p, I! x如果件貨買剩一兩件,我多數唔會買,
: ]0 @" K( J; b" a1 l因為感覺好似賣剩庶冇人要
# ^3 m. t/ p/ |; \. L大家又會唔會呢
- {0 ~+ ?5 G: Z; v: U7 v4 N; S% ]2 e( F3 t1 F( S! T# y
me2
我連買$14本公仔書都要下一本( C) X+ `* [( C9 q: s4 X2 \* X/ w" O4 x
或者咁講,呢d可能係香港人既習性~/ S1 D4 |- u* w, M
我地生活係一個咁緊張既社會,處處都要防人........自我保護意識麻,
2 \; Q% y7 l- _" Q0 A" _) U簡接造成呢種小動作,要後d或下一本会感覺穩陣d乾淨d,前邊果d俾人'摩'個哂,有菌架!!
  C' f  h+ D$ B2 p8 A! M* ~4 J. a/ o) i0 }" u* I% Q
要面頭個份?咁米好蝕底??- f; R( p4 u0 _' [0 w, `
野飲得番呢盒,冇後便揀??味飲第二隻囉~~0 J  S$ E6 S# ~. L

/ U0 g+ O$ {7 h( P/ u[ Last edited by 也媽嗲 on 2008-7-8 at 01:50 AM ]
Originally posted by sfxc00000 at 2008-7-8 01:41 AM:" p0 [0 n* a" V$ H  P% _
! h( w" F. a4 ]# s1 T# K
l buy everything also 有呢個習慣
2 N6 P; W7 t: n' K$ O. \5 w
- x5 ?  g9 N3 ?8 |* p9 z% [
你咋,唔係我 7 G0 q6 ?: T8 P

$ m/ U" V1 W6 {咪混餚視聽
7 o# v6 P: U9 X2 {2 c, u/ ?/ t  Q3 G" }- U, S; Z- r. ]7 ^
買漫畫雜誌通常我會拎第 4 本或以後果 d
4 C, P: M; l2 t- _4 `( [# Z7 e我見過 d 報攤好多人睇完半價回書
Originally posted by sfxc0000 at 2008-7-8 01:53 AM:
; _9 m! C- f5 X4 B$ u9 L6 {) t5 |0 t3 K+ p% M4 K
0 s* Y4 R4 W3 v5 y$ Y
你咋,唔係我 5 ~. N: W0 ]- X) U+ x& T! b

* o/ r* ?; f. b% m+ k6 T9 E- d& \咪混餚視聽 + o& G, H- e4 g1 ~& f8 N
6 F% r( v) |5 ^/ L& R
買4仔雜誌通常我會拎第 4 本或以後果 d
  ~/ c: A1 ?5 K; D
$ I. {$ M  O' F7 \* n! S
: k: E2 Y) c, S' K
l know
小弟嘟係噤嫁, 係7仔買報紙, 買雜誌, 買紙包飲品先拎走第1包, 再攞第2包, 不過, 總會將第1包(件)放返原位的, 連去美心買排包嘟係噤樣呀, 成了習慣呱.
看來大部份的人都有這種習慣,我也是...
( E6 K6 e2 X- l; [3 E) o7 C  p買飲料大部份會會第2瓶,因為店家會把日期在前的排在最前面. ]1 U9 F; m2 D; H* i
買雜誌會會第二本,因為大部份第一本會有很多人翻過,看起來不像新的...
Originally posted by bobo21 at 2008-7-8 01:56 AM:
  B' O  Y; p  M9 Y8 r小弟嘟係噤嫁, 係7仔買報紙, 買雜誌, ...
. g$ r- I5 W1 B. Q! F6 F+ {$ Z
麵包一定會
: Q# E4 R; D4 h8 P- W2 @感覺上第一包好多人摸過
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇呢個習慣

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。