<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 開會時間!
返回列表 回復 發帖
若果是chumy家族玩嘢, 應該先針對是AWU版主, 後才輪到沙沙版主, bobo21及也媽嗲. 今朝曾睇過果個post, 內容唔係好似chumy人的言行.

同沙沙版主跟bobo21相關, 可能是我之前向沙沙舉報有多人在aio勁偷相(是有組織, 每日在aio大量抄相). 再將aio會員啲相轉貼到佢哋的一個賺錢網站, d相包括有會員轉貼在報紙, 雜誌, tom.com等的相, 會員自拍明星相, 還有我和其他會員的tvcap圖, 而且這個抄相/偷相網站再將佢哋得來的相; 與其他本港及外地的大型網站相連, 讓該等網站的會員可以分享到ef/aio的貼圖, 這些問題沙沙版主也很清楚的, 希望大家可以幫幫沙沙. 到今時今日的[今朝]; 這個網站仍在轉貼著aio的post.

這個抄相/偷相網站上月底停止了運作, 但就開了個新網誌, 而行為一樣, 繼續在aio偷相, 讓其他網站可以分享ef/aio的貼圖. 今朝就有4個aio裡的post被轉貼到佢哋的賺錢網站內.

今朝事件, 不一定跟我上面講嫁嘢有關, 但, 既然在這個post內有人提到, 我也講清楚, 讓大家知道ef有人(似有好幾位ef-cdrom的會員)偷相及利用我們的作品. 多謝大家留意, 有錯誤請更正.

[ Last edited by bobo21 on 2008-7-9 at 06:56 PM ]

評分次數

EF 係大家嘅安樂窩, 除左有目的立心不良嘅人之外, 無人會想破壞佢, 總之大家見到有問題嘅人同帖就互相通知大家啦, 我地坐埋一條船, 最緊要齊心.
Originally posted by BOYDWAN at 2008-7-9 07:20 PM:
EF 係大家嘅安樂窩, 除左有目的立心不...
評語評語評語評語評語評語評語評語

評分次數

發生咩事???
唔知邊個叫wong wong 同 bobo , 不過如果我有日被 ban , boy 版主都要幫我出 post
Originally posted by bobo21 at 2008-7-9 06:47 PM:
若果是chumy家族玩嘢, 應該先針對是AW...
其實相片不是有水印便可轉載的嗎
Originally posted by ktwu2007 at 2008-7-9 09:12 PM:

其實相片不是有水印便可轉載的嗎
唔好意C, 我唔係好明你講嫁嘢, 不過, 對方撻相嘟話知你有水印定有Logo, 他們一樣照轉貼出來, 而且我見到, 即使是會員的明星自拍照, 就算加了ef水印及會員自嫁的Logo, 佢哋嘟一樣 -[全輯相]- 轉貼出來, 如沙沙版主所言, 狗牙幾人罵梗佢; 佢嘟照樣噤做, 話知其他人狂插佢. ok. thx.
在這裡比人封鎖
都係幾樣LA,一係講粗口,一係攻擊其他會員
或者亂開POST ,回THXCC 或者無意思的說話
Originally posted by bobo21 at 2008-7-9 09:30 PM:

唔好意C, 我唔係好明你講嫁嘢, 不...
其實, 你放左上網, 就於左比人轉載, 乜版規有寫不得張貼在其他網站,
況且人地又係原張貼出來, 無改你個 sign. 已經對你是個尊重, 要是禁止網上的分享,
我覺得係無可能, 你 post 得出來, 要偷相的一樣偷到.

評分次數

類似閣下這類言論; 在aio經常出post的會員(尤其是自拍會員們)嘟見過及知道的.

抄相人更狼的是將d相剪走會員的logo部份, 或者直情用修相軟件洗走會員個logo, 當咗係佢自家相, 再post在佢哋的網站. 所以就不是如你說的 : [人地又係原張貼出來, 無改你個 sign. 已經對你是個尊重], 這些行為有無問題, 都有兩邊人的唔同睇法.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 開會時間!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。