<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 夢8 對 國家隊 討論
返回列表 回復 發帖
我覺得夢8在第一二節,
根本刻意隱藏實力,或者根本唔在意,
互相表演下咁,大部份球員都好有大將風度,
分數已經唔係重點,上半場比賽過程好緊湊,好精彩~

評分次數

原帖由 cymok3782 於 2008-8-11 12:10 AM 發表

絕對贊成, 佢地大多數時間都是在三分線或Key外走動.

中國隊last4分鐘都打到第一節時的水準
YAO 不斷同隊友係3弟線附近PICK...好少硬爆.....係後段多番D~~
原帖由 infjlam 於 2008-8-11 12:13 AM 發表
我覺得夢8在第一二節,
根本刻意隱藏實力,或者根本唔在意,
互相表演下咁,大部份球員都好有大將風度,
分數已經唔係重點,上半場比賽過程好緊湊,好精彩~ ...
唔在意<<<<我覺得係...
實力<<<我就覺得冇咩需要

反而睇到...打到29比29果陣.....夢8 就好似發力啦(可能覺得冇可能咁緊)....所以都睇到 KING JAMES開始強闖~~

評分次數

原帖由 Asurada129 於 2008-8-11 12:13 AM 發表

YAO 不斷同隊友係3弟線附近PICK...好少硬爆.....係後段多番D~~
Yao doesnt really need to 硬爆...as this is his 3 or 4th match after his injury....and USA 99% will win over China...Yao just needed to gain his match fitness and on court feeling..and avoid injury..to face Germany and Angola~~

評分次數

原帖由 arthur8088 於 2008-8-11 12:19 AM 發表

Yao doesnt really need to 硬爆...as this is his 3 or 4th match after his injury....and USA 99% will win over China...Yao just needed to gain his match fitness and on court feeling..and avoid injury. ...
~~~作為YAO 既提升狀態既賽事.....我都AGREE~~
查實呢...我想問好耐...

在下知識貧乏...

今日睇報紙同埋岩岩睇波果時...都睇到同埋聽到咩NBA同國際球例有分別...

咁我想問下各位睇開波ge...咁究竟有咩分別...??
原帖由 iknow 於 2008-8-11 12:29 AM 發表

在下知識貧乏...

今日睇報紙同埋岩岩睇波果時...都睇到同埋聽到咩NBA同國際球例有分別...

咁我想問下各位睇開波ge...咁究竟有咩分別...?? ...
根據國際籃球規則,每個球員容許有5次個人犯規(NBA聯盟為6次),犯滿 5 次就必須離場

防守限制圈.

當防守一方已經站在攻方上籃的路線,攻方撞倒守方,攻方被判"帶波撞人". NBA例外. NBA有防守限制圈. 當守方站在圈內, 攻方撞倒守方, 攻方不會被判"帶波撞人".

評分次數

原帖由 iknow 於 2008-8-11 12:29 AM 發表

在下知識貧乏...

咁我想問下各位睇開波ge...咁究竟有咩分別...?? ...
我只知...nba 會似做show咁...有時入樽果陣..順腳走到埗都未必吹...為左果流暢同娛樂性...
拍波時...有d球員直頭反手hold起個波再拍落地..都未必吹.........所以..當打國際賽時..好多時會被人吹travelling, 同ball holding..

以前....nba就係防手上唔準打聯防, 因為1打1富娛樂性多d..., 而家就可聯防

從前半場上波時間上有分別啦....進攻時間限制(nba24秒, 國際30秒)又有分別啦,....而家更改成點就唔知lu...

暫時諗起咁多...睇下有冇其他bro答到...

評分次數

原帖由 康bb 於 2008-8-11 12:38 AM 發表

根據國際籃球規則,每個球員容許有5次個人犯規(NBA聯盟為6次),犯滿 5 次就必須離場

防守限制圈.

當防守一方已經站在攻方上籃的路線,攻方撞倒守方,攻方被判"帶波撞人". NBA例外. NBA有防守限制圈. 當守方站在圈內, 攻方 ...
係喎~~~

just over 100 then stop
obviously they reserve quality

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 夢8 對 國家隊 討論

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。