<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 新100m 男飛人9.69s
返回列表 回復 發帖
原帖由 wclchris 於 2008-8-17 03:10 AM 發表
He reminds me of Ben Johnson.  Ben Johnson broke the then world record of 9.83 (or something like that) and he also slowed down towards the end with arm raised.  And, if you remember, he later got rip ...
he made his good show that day already, so the test really doesn't matter though
原帖由 乂小林乂 於 2008-8-17 09:09 AM 發表

人係有極限架.....................
你講到好似好易破咁..
9秒10 我諗過多一千年都可能未有人跑到
全部有俾論據, 唔係'講到好易咁'.
你講既野exactly係幾十年前普遍既專家講法, 佢地話人類極限應該係10秒正, 結果... 當然唔駛一千年, 佢地有生之年已見到破哂10秒.

你再睇下佢尋日點跑法(垂哂手,收哂步), 比較下其他選手(9秒8幾)又點跑, 再考慮下佢只係百米新丁, 未來佢快多半秒有乜奇?? 我又唔係講緊8秒1.

其他人就梗係難啦, 但佢跑9秒69真係好輕鬆囉.
原帖由 乂小林乂 於 2008-8-17 09:09 AM 發表

人係有極限架.....................
你講到好似好易破咁..
9秒10 我諗過多一千年都可能未有人跑到
人地有論據咁predict幾年後既事你唔信, 反而毫無論點咁predict一千年後既事.

你知唔知而家既科學文明發展十年, 等於古時幾百年.  

一千年後噃, 基因工程發展到乜地步呀? 例如將DNA或者將啲肌肉細胞組織改造到更有爆發力, 可能同今日用沙魚戰衣一樣咁普遍...

女 百米 決賽無睇

youtube 又未有

可惡呀      想睇短片呀
原帖由 大優勢 於 2008-8-17 11:26 PM 發表

女 百米 決賽無睇

youtube 又未有

我有錄,youtube 唔比人up 奧運野,昨晚都唔得
原帖由 terryng2 於 2008-8-17 11:31 PM 發表

我有錄,youtube 唔比人up 奧運野,昨晚都唔得
  可能要奧運完咗先 肯呀
真係睇到呆左, 太誇張了

但不可否認, 球鞋o既技術係幫左佢一把, 不過以佢實力要嬴金牌絕對冇問題
原帖由 大優勢 於 2008-8-17 11:26 PM 發表

女 百米 決賽無睇

youtube 又未有

要快
http://www.youtube.com/watch?v=lm8JRj4irYM
最好睇唔係佢點贏...而係佢既態度...
介紹果時擺晒POSE...輕鬆到無人有...
之前既飛人決戰..所有人都唔會咁輕鬆...個個都好緊張...
其實由起跑...到衝線..勝負講緊係零點一秒左右...
大家都會好集中精神...
但佢真係好似玩玩下咁...
佢對自己既信心大到不可想像...
可能佢練跑時已經唔知幾多次跑到9.6或更快成績...
真係大把係手...
小弟感到好榮幸可以係有生之年睇到呢一幕!!

人類既極限今次俾佢輕鬆咁推前左........好sure 9.69秒好快會俾佢打破.  我睇佢跑出9.2秒都有可能...........奇妙的人類........好神奇呵!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » 新100m 男飛人9.69s

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。