<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » [最新消息 11:53]110跨攔---劉翔退出
返回列表 回復 發帖
原帖由 infjlam 於 2008-8-18 03:04 PM 發表
D佬所說,我都無可否認...

只能說,其他運動員也真夠苦命...

這樣一走,鳥巢就少左一半人,
歷屆奧運會場,也從未曾發生過

p.s.
我只想問,我地對劉翔,會唔會俾太大壓力佢?對佢期望又是否過高? ...
>>少左一半人 歷屆奧運會場,也從未曾發生過
咁又唔知, 可能係中國特色社會主義比賽。

>>俾太大壓力佢
同佢受傷冇咩關係....
原帖由 edisonlau 於 2008-8-18 03:05 PM 發表
支持劉翔
如果係做戲一早就可以臨上場練習時辦痛。。。即退出
無必要係真正比賽後有人偷步時至退出。。。
佢其實真係好想比賽
做戲《陰謀論》,咁至比較合理:

無論如何應出場贏左場初賽先(初賽入圍,對他而言應該冇難度 )
那麼對所有人,都起碼有個交代先,
之後搵個時間點,扮扭親,之後宣布怕傷患惡化,唔再參加決賽云云...

理性分析,我絕對相信劉翔係好想比賽o既,
第5場初賽中(劉翔在第6場初賽),另一美國大熱跨欄選手都抽筋退出比賽o拉,
腳傷不能比賽,好平常,唔覺劉翔退出有乜問題...

好失望```没得睇距拿金牌```不过健康重要D ```下次必定拿金```
劉翔好慘....
個樣好辛苦
原帖由 Miz 於 2008-8-18 02:27 PM 發表

不是吧...
劉翔的腿 是屬於他的吧 , 就算是國家陪育他 訓練他的 , 始終他是一個個體 , 不是國家的奴隸
運動員 受傷經常發生 , 計能無法跑就該退出

為了 所謂的國家希望 榮耀 拿自己雙腿 作賭注一點都不值得 (今天 ...
誰說運動員的身體是個人的???
看看女子體操 高台跳水 , 就知她們的發育也是國家的
(國家要你139cm高 , 你就一定長不過140 ... )
再看看何可欣 , 更知連年齡也是國家的
(不管你是13還是14 , 國家說你己經16 , 你就是16了~~)

原帖由 e_e 於 2008-8-18 08:35 PM 發表

誰說運動員的身體是人的???
看看女子體操 高台跳水 , 就知她們的發育也國家的
(國家要你139cm高 , 你就一定長不過140 ... )
再看看何可欣 , 更知連年齡也是國家的
(不管你是13還是14 , 國家說你己經16 , 你就是16了 ...

但國家說你是好人都冇人信

香港很多網友仍支持劉翔,對他棄賽沒半點懷疑,
我真覺得香港人很有善心,而且思想天真爛漫。
只要到內地的討論區看一看,就知劉被人插到翻天,
而且大家不是臆測,而是提出了許多合理質疑。
(例如劉的教練罕有地稱劉賽前造出12秒8幾的驚人速度)
這事令我頓覺內地人的智商及判斷能力已逐漸超越港人,
難怪愈來愈多人需要北上搵食了。

京奧開幕禮被篤爆做假時,製作人說全為了國家利益,
那麼區區一個劉翔與國家利益相比,哪個重要?
想一想,大家較難接受劉翔棄賽?
還是較難接受親眼目睹劉輸給黑人羅伯斯(現今110米欄世界紀錄保持者)?
[quote]原帖由 andyho 於 2008-8-19 12:40 AM 發表
只要到內地的討論區看一看,就知劉被人插到翻天,
而且大家不是臆測,而是提出了許多合理質疑。
(例如劉的教練罕有地稱劉賽前造出12秒 ... [/quote

既然如此,那麼你不要再上香港的討論區吧
原帖由 Zeus_001 於 2008-8-19 12:45 AM 發表
[quote]原帖由 andyho 於 2008-8-19 12:40 AM 發表
只要到內地的討論區看一 ...
係呀 , 做盲人咪好羅 , 唔駛見d唔想見既野
做白痴都好架 , 唔駛知人心險惡
原帖由 Zeus_001 於 2008-8-19 12:45 AM 發表
只要到內地的討論區看一 ...
其實若你不認同我的講法,
何不提出反駁,證明劉棄賽完全沒有值得質疑的地方?
難道連提出反駁的能力都無??
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» Sports討論版 » 北京奧運2008 » [最新消息 11:53]110跨攔---劉翔退出

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。