<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 請幫小弟解一點愁....
返回列表 回復 發帖
原帖由 kakeidevil 於 2008-9-10 09:55 發表

沉要沉得開心,笨要笨得甘心!
真到位,抵讚!

hwkeung,其實又怎會有愁可言?若然覺得值得的話,甚麼名目甚麼身份也不重要,喜歡就可以了,去吧.
但如果有顧慮的,就不要浪費時間了;不要說甚麼這樣不快那樣不甘,要明白你是怎樣去認識她呀!如果她遇到的不是你,遇到的是別人,結果會有不同嗎?
最重要的是你明白你需要的是甚麼.
感覺與感情不同,你和她有的是感覺,並不是感情;想開心的話就不要想得太複雜了,你可以掌握你自己的一切,但不可能掌握所有呀!
庸人自擾,男與女的相處並不是要簽合同,懂得享受一起的時間就足夠;同樣地如果她覺得你值得她為你去改變她自然會去做,你想得太多也沒有用呢.
金錢上建立的關係不一定是錯,但如果強行改變這個事實就太勉強了,結果亦只會令事情變得失色,好好思量一下吧.

評分次數

正如 boydwan 兄所言...
最緊要的是你想響呢段關係要的是什麼...?
恕我直言...
可能因為你之前受傷...
而且有d自卑...對自己自信唔夠...
所以降低自己標準...
唔介意跟一個出身比低既女仔一齊...
希望籍此得到一個平衡...
得到一個好結果...

其實人有時好奇怪...
好多時都會<外歸因>...
意即覺得自己成日付出左好多...
但所得不成正比...
其實任何人都絕對有付出...
付出的人肯定不止你一個...!
我想講就係...
人需要總結經驗...
由失敗中學習...
試下總結下之前兩段感情失敗的原因...
除左<你太好>呢個原因之外...
一定仲有其他理由...

其他人既事同想法你無法控制...
但你自己可以比較有能力去控制同改善自己...
你想要得到幸福...
必須先了解自己...
提升自己的能力...
世間好多事情都只是假象...
關鍵不在他人...
而是在自己...!

個女仔情況我冇法了解...
但...基本上她的目標好清晰...
不論感情金錢佢都響你身上得到...
但你要的呢???
如果期望降低要求而得到別人全心全意的愛...
甘樣你的人生會好被動...
失望的情況居多...
如果你今次又萬一賴野...
你就會覺得連一個...都...
所以你要做的事係發掘自己潛力同信心...
<不求諸外,而反求諸內>
是我比你既勸告..!!!

黎啦兄弟...
無論今次結果點你都記住...
香港地到左適婚年齡又冇結婚對象既女性多到嚇死你...
做好自己同我重身振作...
自然會有女欣賞你...
你使驚???!!!

評分次數

• BOYDWAN

小弟最初拍過一次拖有三年了, 最後我跟她分手了,
那時候看到她悲傷的樣子就心感內疚自責,
所以斷言以為都要對女孩子十分好, 盡可能都不會分手.

自己一向覺得凡事都要計劃周詳, 然後一步步目標達到才是好,
所以連帶感情都比較喜歡計劃未來, 迅速解決問題,
始終浪費了女孩子青春實在相當內疚,
不過每個女人要的東西都不一樣, 都唔知點對佢地好,

現在經歷了咁多之後, 反而覺得愛情還是得過且過, 唔好諗咁多,
今朝有酒今朝醉, 活在當下才是最快樂,

所以都係搵多三四個女仔一齊, 儲夠五隻福娃先.

評分次數

• BOYDWAN

hahahahahaha...
甘你好好加油!
原帖由 hwkeung 於 2008-9-11 15:56 發表
所以都係搵多三四個女仔一齊, 儲夠五隻福娃先
hahahahahaha~~
我真係老喇, 最叻都係得東南西北四隻風, 依家你仲話要五隻福娃添~
我相信你嘅感情路一定會多姿多彩, 希望將來你會教番大家轉頭啦~
good luck~
原帖由 破軍不動 於 2008-9-11 17:02 發表
hahahahahaha...
甘你好好加油!
破軍兄, 論見解和認知你的確比小弟過之而無不及, 真的精彩呢~
hwkeung 兄,
其實你鍾意佢, 佢鍾唔鍾意你先?

如果佢有講過話鍾意你, 而你又信, 咪一齊籮!

如果佢根本就唔鍾意你, 你咪用你可以付出的金錢去換取你想得到的東西.

請問 "歡場女子" 係齋搓枚 飲酒 傾偈?
定係要上床果隻?

因為有好大分別.
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
hahahahahahaha...
實精彩啦...boydwan 兄...
噴左甘多口水原來導左佢去儲福娃...
甘都好既...
儲齊五隻一套可以拎去炒都唔錯...hahahaha
原帖由 破軍不動 於 2008-9-12 12:03 AM 發表

儲齊五隻一套可以拎去炒都唔錯...hahahaha
炒乜野? 五隻一套咁炒飯?
原帖由 BOYDWAN 於 2008-9-11 05:10 PM 發表

希望將來你會教番大家轉頭啦~
以前你有個post響一眾猛男傳授溝女秘笈嫁, 小弟點敢班門弄斧,
不過你果東南西北風各自識唔識大家嫁? 做唔做到韋小寶?
原帖由 hamsubboy 於 2008-9-11 05:34 PM 發表
請問 "歡場女子" 係齋搓枚 飲酒 傾偈?
定係要上床 ...
佢鐘意我先, 岩岩做北姑一個月, 佢晚晚返工放工都打黎同我傾電話,
成日都傾個幾兩個鐘, 同女朋友無分別, 幾寫意

原帖由 hwkeung 於 2008-9-13 02:14 AM 發表

炒乜野? 五隻一套咁炒飯?

以前你有個post響一眾猛男傳授溝女秘笈嫁, 小弟點敢班門弄斧,
不過你果東南西北風各自識唔識大家嫁? 做唔做到韋小寶?

佢鐘意我先, 岩岩做北姑一個月, 佢晚晚返工放工 ...
"佢鐘意我先, 岩岩做北姑一個月, " sorry! 我唔係好明閣下的意思.....
1)你係話, 佢做了妓女一個月?
定係2) 佢 本身係新移民, 因經濟問題 才 做妓女, 而做了妓女一個月?
抑或係3) 佢本身 係香港女仔, 做了妓女一個月?
甚至乎 4) 佢手持雙程證, 來港賣淫?

"佢晚晚返工放工都打黎同我傾電話,
成日都傾個幾兩個鐘, 同女朋友無分別, 幾寫意
"
但你們見面時有否拖手? 或者 像 大部份情侶般親密?
有無去開房? 開完房你有無 give her money?

雙魚座的人 最 大 鑊 的是........
在一般普通男女交往方面, 經常誤以為自己在戀愛.

我想問下 :
如果你在金錢方面幫到佢, 佢係唔係即刻可以唔做?
你身為男人 而又喜歡佢, 佢晚晚同 第三者 發生性行為, 你可以忍受嗎?
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 請幫小弟解一點愁....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。