<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » fantasy NBA League 2008 - 2009
返回列表 回復 發帖
原帖由 R-Star 於 2008-10-14 10:45 PM 發表

至於而家o既marion同josh smith真係冇乜分別
Js.smith會比Martix更強,因為佢只得23歲,還有2-3年進步空間,而且J.Chridress去了Euro,已無大的競爭對手威脅到佢show time
原帖由 R-Star 於 2008-10-15 11:00 PM 發表

childress完全威脅唔倒josh, 打法唔倒, 上陣時間亦都唔會受佢影響
反而今年加左evans同murray兩個偶有佳作o既小兵會影響倒佢
這2人只會威脅JJ,再到建設較少的M.Will,之後再到Js.S,而Js.S是可打Sg-Sf-Pf 3個位,那麼Horford便可移入打C位
Childress在陣時是常入替Sg-Sf位的,即是JJ,M.Will  / Js.S的第一替補

原帖由 R-Star 於 2008-10-15 11:51 PM 發表

佢o既位置靈活性當然可以增加球隊o既自由度
但上年用過佢, 唔計場上one on one唔強, 本身只得stl同blk兩樣數據較為有用, 其他fg,ft,pts,to係頭兩round都好易搵倒人好過佢
stl同blk係rare stats, 但之後要簽多兩三個 ...
唔系有乜好簽???我預計Brand系頭6既死剩種,即來到我R 7已冇Matrix(考慮到熱火今年同位太多,我都未必簽),只餘下KG/Brand兩個怪雞(一定唔簽)
咁只餘5人可用,
1.Duncan
2.A.Jeff
3.Granger
4.D.Will
5.Js.Smith

原帖由 R-Star 於 2008-10-16 09:21 PM 發表

最好7-11名簽晒依幾個
若回馬槍還有Granger,那是不錯的事
原帖由 R-Star 於 2008-10-16 10:35 PM 發表

你個位有佢都唔奇
既然睇唔好dunleavy同murphy, 佢o既stat要更進一步實在太容易
我有答案喇,我問大公主選5大邊個好,大公主叫我選(某Team裏的中心人物)喎~!
原帖由 R-Star 於 2008-10-16 10:35 PM 發表

你個位有佢都唔奇
既然睇唔好dunleavy同murphy, 佢o既stat要更進一步實在太容易
IND今年真系流流地,5件starter有3件本身有事,5號位又不夠level,後備又無大將
原帖由 R-Star 於 2008-10-16 11:10 PM 發表

希望你揀左我要o既人, 等我少d煩惱
不過聽你咁講, 我最想要o個個應該唔o係你度

情況有d似lbj隊波, 中鋒(nesterovic)ok穩定但唔可以孭起隊波, murphy雖然打番善長o既pf位, 但打法太勇容易傷, dunleavy本身有 ...
可惜Granger就系Granger,要佢成為1線支持成隊波好似太難為佢
幾好~幾好~!!!!!
原帖由 Xtravagant 於 2008-10-19 07:54 AM 發表

That's the way to do it! You are always welcome to make counter offer
我認為自己只得13th pick較差
原帖由 Xtravagant 於 2008-10-19 01:09 PM 發表

I don't know why you select Barbosa over a guy like Ray Allen... more 3s, more ast / reb, and is 100% starter in BOS. SUNS is with a new coach this year, his minutes are unpredictable. Also, Ray All ...
ray老la,完完全全冇大作為,用佢只會看著他一日比一日退化
Barbosa就唔同喇,後生有實力,在suns人瑞當道下,他的角色只會越見重要
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » fantasy NBA League 2008 - 2009

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。