<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 東亞銀行(00023):已就短訊造謠報警及知會監管機構
返回列表 回復 發帖
剛剛出去食晏, 經過了東亞銀行門口, 唔見有人龍喎, 差人及保安就有幾個, d婆仔真聰明, 反應快, 走曬去飲茶Lu, 大熱天時, 嘟話唔好亂放"流言"啦.   
若不喜, 仲鬧人唔識中文, 又話係某人喎, 仲要人慎入才回喎, 邊有噤惡架.

有會員跟尾狗話, 相比之下我D所謂既HDTVCAP 質素差好多, 謹慎諗了還是唔識回??? [img]http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid3877072[/img]

cgn
問題係, 點解間間都唔up, 淨係講東亞?
噚晚金管局發聲明力撐: 如果東亞需要流動資金, 金管局會全力提供協助.......
吓? 呢個時勢, 信賊都唔好信政府, 唔攞就笨實!!!
昨天已傳及dbS.
(星島)9月25日 星期四 11:28  -- 星展銀行    集團亦表示,昨日開始收到針對銀行財政出問題的傳聞,銀行正留意有關訊息的來源,若掌握到資料,不排除轉交警方跟進。星展指,昨日客戶提款的情況未有明顯增加,強調財政及資本穩健,資本充足比率達12.6%,客戶的存款安全妥當。
若不喜, 仲鬧人唔識中文, 又話係某人喎, 仲要人慎入才回喎, 邊有噤惡架.

有會員跟尾狗話, 相比之下我D所謂既HDTVCAP 質素差好多, 謹慎諗了還是唔識回??? [img]http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid3877072[/img]

cgn
網友bobo21似乎100%相信官方發出的公布,例如任總呀,東亞你個寶呀講的說話。
我建議你翻看資料,睇睇當年百富勤臨倒閉前,該公司發出的聲明。
當時百富勤姓梁的總負責人怒斥全屬虛言,話要請私家偵探揪出造謠者,
結果點呢?無幾耐公司就倒閉。

官方公布咩你就信咩,老兄你到今日都未出事都算夠運了,要感謝上天。

原帖由 打狗棒 於 2008-9-25 03:59 PM 發表
呢個時勢, 信賊都唔好信政府
呢句最啱聽!
任聰真係高人,昨日現身撐東亞,
但迷你債券苦主投訴金管局又唔見佢出來接信,
個政府幾有誠信幾問責,大家心中有數。

附帶一提,見到狗哥你在版務區開的thread,
唔好勞氣,凡事唔好有期望,無期望就無失望。
我認為多D認識金管局的日常運作, 現在金管局是如何監管每間HK註冊銀行及存款公司的每日運作, 不要麻木相信政府, 高官及坊間流言, 自己去認識多D(講我自己姐), 就較易了解事物原本, 不需要求天叫地, 就連賊要嘟信喇.

cgn
原帖由 andyho 於 2008-9-25 04:59 PM 發表

呢句最啱聽!
任聰真係高人,昨日現身撐東亞,
但迷你債券苦主投訴金管局又唔見佢出來接信,
個政府幾有誠信幾問責,大家心中有數。

附帶一提,見到狗哥你在版務區開的thread,
唔好勞氣,凡事唔好有期望,無期望就無失望。: ...
Andy哥, 我已經好耐冇回條契弟, 但係佢得寸進尺, 追住我嚟嘈, 版主又視若無睹, 惟有到版務區投訴;
佢已經有免死金牌, 講乜都列為「平衡言論」, 再係咁, 我都步您後塵, 多download, 少發言算了......
原帖由 打狗棒 於 2008-9-25 05:28 PM 發表

Andy哥, 我已經好耐冇回條契弟, 但係佢得寸進尺, 追住我嚟嘈, 版主又視若無睹, 惟有到版務區投訴;
佢已經有免死金牌, 講乜都列為「平衡言論」, 再係咁, 我都步您後塵, 多download, 少發言算了...... ...
原帖由 d228216 於 2008-9-25 11:23 PM 發表
為什麼這樣子 ?? 節錄周杰倫經典歌曲<<半島鐵盒>>
原帖由 打狗棒 於 2008-9-25 03:59 PM 發表
問題係, 點解間間都唔up, 淨係講東亞?
噚晚金管局發聲明力撐: 如果東亞需要流動資金, 金管局會全力提供協助.......
吓? 呢個時勢, 信賊都唔好信政府, 唔攞就笨實!!! ...
東亞之前公報業績 但後期需要修改  因為有人造假帳 把投資虧蝕改寫為利潤
造假帳好嚴重
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 東亞銀行(00023):已就短訊造謠報警及知會監管機構

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。