<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 有冇邊首歌係由其他歌手演譯得好聽..而原唱者唱得唔好聽
返回列表 回復 發帖
張學友.小城大事.星晴.愛我別走.傷追人
迪克牛仔.原來你什麼都不要.夢醒時分
李克勤.玉蝴蝶
I actually have an example of the opposite!

Original: Have I told you lately by Van Morrison

The Rod Stewart version is one of the worst I have heard in my life! He raped the song by merely singing it. His coarse voice should never had a chance to work on this classic.

Yuck!
李克勤.玉蝴蝶
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-1-31 00:10:
張學友唱傷追人好好聽!
唱情人同藍月亮好正!
佢唱小城大事, 我就想哭.....個份感動由心已發...
鄧麗君原唱?
.
Originally posted by 155220 at 2006-1-31 02:13 PM:

鄧麗君原唱?
鄧麗君的是「小城故事」呢~
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-1-31 12:10 AM:
張學友唱
唱情人同藍月亮好正!
佢唱小城大事, 我就想哭.....個份感動由心已發...
我都認同呢~係0個個音樂會內,佢翻的所有歌, 首首都好聽~「愛如潮水」都不錯呢~
克勤- 限期,傻女
Originally posted by 心亙 at 2006-1-31 14:53:

我都認同呢~係0個個音樂會內,佢翻的所有歌, 首首都好聽~「愛如潮水」都不錯呢~
學友唱功的確不錯
小城大事本身由楊仟華唱根本就平平無其.果陣時聽還覺得旋律老土
後來由學友唱,先聽出味道
Originally posted by sucker at 2006-1-31 10:41 PM:
小城大事本身由楊仟華唱根本就平平無其.果陣時聽還覺得旋律老土
後來由學友唱,先聽出味道
絕對贊同!!!楊奷華根本不是唱歌~佢d懶音又勁到爆~好難聽~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 有冇邊首歌係由其他歌手演譯得好聽..而原唱者唱得唔好聽

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。