<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 究極毒餃9up經濟及股市報告
返回列表 回復 發帖

究極毒餃9up經濟及股市報告

個幾月前已經同講下經濟同股市,但太忙同掛住睇 就懶得打,襯今日大象跳
樓就馬後炮下
先講美國,上月估6500, http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=197644&page=1#pid3031733 但而加就要睇班馬點玩
早前班馬話要係任內將國債減半,聽完我都呆左,4年減5兆國債,談何容易,加上而
加成打毒瘤企業等吸佢水,4年後真係做到,毒餃第一時間封佢做偶像
睇班毒企最經典都要數三大車廠,一個月就燒幾百億美金,車款多數耗油大性能低,
高層水浸眼眉照常窮奢極侈,連低層工人等政府救車廠都仲敢為保以往福利而駁數
,可以去到如斯田地,班馬若依然出手救晒三大毒瘤的話,結果將可預見
其早幾日報道aig又試伸手問羅錢,咁更加令我覺如此推斷冇錯
若要我係道指上估一個點數,我會話5500,因為至少要爆粒毒瘤加上班馬咁耐都仲
未有出過咩手
講返主場香港同內地,咁就要由上年講起,一直我都覺得會穿萬點,但所謂奇蹟日反
彈,以我睇似古惑日多d,因自此日後股票至恆指似比正常高,所謂天要下雨試問邊
個可以令市況即時轉變,因此我一直認為有人托高個市散水,無奈9up之言有何人信
,一月前後都曾勸身邊朋友以至e喵kama萬四近頂見好就收,但多數朋
友之後見穿埋萬五當我老昆,不過就唔知kama有冇見到個喵,睇到既又有放到既,唔
知會唔會無以為報就‧‧‧

無奈我都係魚缸外既一件蛋散,長期唔入市結果都係彈盡糧絕收場,又要出黎儲子

至於象仔就吸水、業績、同眾多散蟹既情況下,即使止跌都不會大升,想年內重上
50既,只有說個字「難」,唯一變數就係上週恆指比重增加,意味大鱷舞高弄低都會
靠佢,不出所料恆指比重一增加即時玩野,只係未料出手會如此狠

本來想講埋本港內地股,但打太多字累,有緣下次再講
此報告最後贈言:萬點大關 指日可待

以上屬毒餃9up,不代表本壇立場,唔准找麻煩就找毒餃啦

評分次數

• admin

原帖由 mhkk 於 2009-3-10 01:49 AM 發表
個幾月前已經同講下經濟同股市,但太忙同掛住睇 就懶得打,襯今日大象跳
樓就馬後炮下
先講美國,上月估6500, http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=197644&page=1#pid3031733 但而加就要睇班馬點玩
早前 ...
高手mhkk   要多d跟你學野
原帖由 mhkk 於 2009-3-10 01:49 AM 發表
呀高手mhkk,咁你有冇玩象仔
原帖由  於 2009-3-10 11:57 PM 發表

呀高手mhkk,咁你有冇玩象仔
玩完個ac未
唔現真身唔答你~

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 究極毒餃9up經濟及股市報告

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。