<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好空虛.....
返回列表 回復 發帖
原帖由 cheery 於 2009-6-1 10:11 AM 發表
你等因為你信終有日會感動佢?(潛意識)
你信所以你想更多冇謂的不憤?(潛意識*2)

我唔會勸你放手...因為我明白...
享受呢刻ge感覺啦...日子一過你會發現濕濕碎

贈你的

夢醒時分  

你說你愛了不該愛的人
你 ...
答得好,好歌
其實都唔算你自大既
有可能你自己本身覺得,講左咁多idea,但人地竟然冇心機去聽你講野
自不然會嬲,因為交出個心,沒得到別人回應
而且你話放底左,更唔應該去同佢依加既男朋友比較
比較得,就其實你未放低,如果仲有愛意,你又同佢傾過好多心事,就現在去追吧

小小個人意見
原帖由 seafireson2 於 2009-6-1 02:23 AM 發表
好空虛...

有個女仔fd的意中人就生日,
佢今日叫我陪佢去選禮物~

幾年前我追過個女仔,當時高中,佢reject咗我,
但之後都好fd,我已經放低了,一直當佢好朋友,
佢話以前一心讀書,一d感覺都冇...我都信佢...

佢同個男仔都拖了一段不短時間,
我一直都開 ...
朋友,呢d 野我都經歷過la,我同我個fd 都試過,拍左一次半次 拖之後就一直無咩著落,次次都差少少追唔到對象。

只能夠講,太在意拍拖,就會令你咩都得唔到,你自問自己比一d同年紀嘅人成唔成熟丫?
見到可愛/靚嘅女仔,會唔會怕醜/唔自然?

前意中人叫陪佢買野,安慰佢感情失意,你自己係好主動同樂意咁做,抑或可免則免?
如果以上三個答案係:唔成熟、會唔自然、同埋樂意皂話,咁就代表你嘅思想仍係太過單純啦。

對女人千祈咪一味單純地好,否則她們只會當你小朋友/老實人,但不會是男友的對象。

另外你可以為興趣去睇好多不同類型嘅書(非男女關係類)同書上面嘅道理,但係唔好將這些同追女仔扯上任何關係。

因為你嘅思想仍係太過單純,都好難有突破 (除非好彩有條正女like 上你,呢d係extreme lucky case)
好似樓上有人同你講張五常的道理,對追女來講係完全kai 同廢嘅,不聽也罷。

建議你睇多d 男女關係嘅書la,尤其是追求異性的書,但唔好以為睇完就即刻追到女。
而家嘅你,如果想將來有條正菜,最好俾自己一段時間完全忘記有關追女嘅野(唔好對任何女動心,睇追女書唔計),一心係學業、事業同興趣上發展,同埋係呢段時間盡量join多d 男性朋輩,仲要係感情上成功/不過不失嘅,咁就多少可以建立一d 有用的思維。

信我,經驗之談,希望幫到你

評分次數

別人笑我太瘋癲,我叫他們0肯蕉先
原帖由 seafireson2 於 2009-6-1 10:20 AM 發表

有冇多d人生經歷?

到哩一刻,我都唔知內心最深處點諗,(可能真係有等佢/葡萄的潛意識)
maybe要搵佛洛依德先會知,所以我都唔諗,
不過,我覺得知道有可能的潛在諗法,自己內心另一面的可能性,
...
其實我呢一刻覺得追女仔唔需要咁複雜,
以前細個就會好多計劃好多plan自以為神手,
你將愛情諗得簡單d會比較得心應手,

首先, 我追女仔只重視三個大原則, 其他無謂野唔需要理,
鐘意佢就表白追佢,
鐘意佢就令佢開心為佢設想,
鐘意佢就保護佢,

三個原則就咁簡單已經包含左女人要o既野勇敢細心承諾,
起碼我自己而家係咁囉, 現在都算係一個女殺手.

其次, 個人修養方面的進修提升, 或者事業上的成功,
就可以令你d女越溝越索, 千萬唔好將兩者次序本末倒置,
好容易變水魚.

評分次數

原帖由 edmond511 於 2009-6-1 05:09 PM 發表

朋友,呢d 野我都經歷過la,我同我個fd 都試過,拍左一次半次 拖之後就一直無咩著落,次次都差少少追唔到對象。

只能夠講,太在意拍拖,就會令你咩都得唔到,你自問自己比一d同年紀嘅人成唔成熟丫?
見到可愛/靚嘅女仔,會唔會怕醜 ...
英雄呀
原帖由 hwkeung 於 2009-6-1 06:56 PM 發表

其實我呢一刻覺得追女仔唔需要咁複雜,
以前細個就會好多計劃好多plan自以為神手,
你將愛情諗得簡單d會比較得心應手,

首先, 我追女仔只重視三個大原則, 其他無謂野唔需要理,
鐘意佢就表白追佢,
鐘意佢就令佢開心為 ...
係真唔係真嫁
原帖由 自由神 於 2009-6-1 10:42 PM 發表
係真唔係真嫁
brother,我都我吾覺得係lo,又唔話一定冇,但我自已所識嘅追女高手當中,無佢講嘅思維lo
別人笑我太瘋癲,我叫他們0肯蕉先
原帖由 edmond511 於 2009-6-2 12:00 AM 發表

brother,我都我吾覺得係lo,又唔話一定冇,但我自已所識嘅追女高手當中,無佢講嘅思維lo
各有各說法啦
至重要分享
哈, 追女仔我而家就覺得毫無必勝絕招, 捉到老鼠就係好貓,
條女唔鐘意你, 你點追送錢俾佢等佢年幾兩年都追唔到, 我試過,
我唔敢扮權威否定人, 所謂英雄所見略同,
我純粹都係將我經驗歸納重點分享下交流下姐,

我覺得做個好男人先係真正追女高手,
我喜歡真心相愛的感覺, 兩人會互相付出先叫拍拖,
有d人咩酒都飲, 我就剩係鐘意飲靚酒.

不過我唔知大家講緊純粹追女定係令條女愛你,
我覺得追女上床同要令條女愛你係完全兩回事,
我之前講緊都係令條女愛你, 蔡依林首歌話齋唔做boy friend做個real man.

我唔知追女高手或者情聖點定義, 女多就係? 我見好多『情聖』都有呢d情況,
因為有好多情況的女事主我都做左朋友, 當然唔排除d女事主都老點我啦,

好多女仔受你溝未必鐘意你, 可能咁岩感情空檔你又唔樣衰,
根本唔需要做任何野就可以行埋, 呢d情況應該好多人都試過,

什至如果你有認識, 應該都知道果d知名論壇極多妹妹仔根本唔需要溝,
我有朋友成日車聚求其都有女仔走出來食糖水就已經一齊左,
佢地細個貪玩無聊有架車仔就好有虛榮感, 妹妹仔更有以仔多來炫耀的嗜好,

亦有女仔係特別性慾大, 只要你岩傾就可以......
係真係唔少呢d女仔, 只係你識唔識到加知唔知佢個『真性情』,

仲有好多女仔同我發生過d好極端的例子唔講啦, 唔想你以為我晒命,
黃子華talk show都有講, 『女人食飽之後, 乜乜乜乜, 先訓』,
即係話男人永遠唔會知道女人中間做過d乜先訓, 有意思嫁......

所以我覺得唯一要令到你愛的女人能夠永遠一齊而佢又一心一意,
就係做個real man, 當女人搵到佢心中的real man,
就算古天樂劉德華溝佢都唔會受溝嫁, 男女關係真係好有趣嫁.

評分次數

原帖由 hwkeung 於 2009-6-3 12:55 AM 發表
哈, 追女仔我而家就覺得毫無必勝絕招, 捉到老鼠就係好貓,
條女唔鐘意你, 你點追送錢俾佢等佢年幾兩年都追唔到, 我試過,
我唔敢扮權威否定人, 所謂英雄所見略同,
我純粹都係將我經驗歸納重點分享下交流下姐,

我覺得 ...
哈~咁大篇~
值6分啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好空虛.....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。