<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
原帖由 自由神 於 2008-7-25 02:21 PM 發表:

又係社會資源分配得太極端之過............
無辦法,有人類出現開始,呢個問題根本就未停止過.
人同動物嘅分別,唔係智慧,係人類比動物多左一樣嘢叫慾望.
慾望唔係為生存求繁殖,只係為滿足自己一切嘅物慾.
有時侯,宏觀d 去睇,都覺得人類幾可悲.
原帖由 自由神 於 2008-7-25 02:24 PM 發表:

聽到你講呢句
我就知我行緊大運啦!過兩招黎好喎兄弟
我意思係我無道德無貞操之嘛~
至於點令女人無道德無貞操,我旨意你教我喎~
原帖由 BOYDWAN 於 2008-7-25 02:19 PM 發表:

一早起左身啦~  咪咪摸摸喺屋企搵嘢玩之嘛,悶到發慌~
記唔記得早一排有個得獎嘅攝影師?佢影個飢荒就黎餓死嘅女仔比鷹彖.
獎佢得左,但後來自己頂唔順內咎感自殺.
嗰度每分鐘都有好多人餓死,佢將真實報導,無錯噃.
...
一個人放棄作為人既專嚴, 係為他人, 大眾, 同胞, 全世界既, 佢係英雄.
一個人放棄作為人既專嚴, 係為自己的生命安全, 佢係普通人.
一個人放棄作為人既專嚴, 係為自己的利益, 佢只係一隻狗.

依個人為咗如實報導比全世界知, 佢係英雄. 當然做英雄係要付出代價, 內咎一世甚至賠上性命.

評分次數

• BOYDWAN

原帖由 Lee3 於 2008-7-25 02:24 PM 發表:

我是知識廣博, 知道世界秘密而已

我睡了, 明天起床要做功課
至巴閉係你啦~~  世界祕密都知~~
我想知巴比倫遺產多d 喎~
早唞喇,遲d 再傾啦,sweet dream~  
原帖由 自由神 於 2008-7-25 02:20 PM 發表:
周星星果套?
係...你諗吓李力持叫人點做...同現實差唔多.
原帖由 BOYDWAN 於 2008-7-25 02:27 PM 發表:
無辦法,有人類出現開始,呢個問題根本就未停止過.
人同動物嘅分別,唔係智慧,係人類比動物多左一樣嘢叫慾望.
慾望唔係為生存求繁殖,只係為滿足自己一切嘅物慾.
有時侯,宏觀d 去睇,都覺得人類幾可悲. ...
係........
都無辦法
大多數人類以自己有呢個能力同智慧為榮
但其實呢個智慧同能力係好定壞都未知
原帖由 d228216 於 2008-7-25 02:30 PM 發表:

一個人放棄作為人既專嚴, 係為他人, 大眾, 同胞, 全世界既, 佢係英雄.
一個人放棄作為人既專嚴, 係為自己的生命安全, 佢係普通人.
依個人為咗如實報導比全世界知, 佢係英雄. 當然做英雄係要付出代價, 內咎一世甚至賠上性命.
有意思.
咁相比嗰d 業界無賴,佢有真係值得人敬重好多嘅
原帖由 BOYDWAN 於 2008-7-25 02:29 PM 發表:
我意思係我無道德無貞操之嘛~
至於點令女人無道德無貞操,我旨意你教我喎~
咁岩既,我都係咩都無嫁喎
我教你?
我教你點做自閉仔就得
原帖由 d228216 於 2008-7-25 02:30 PM 發表:

依個人為咗如實報導比全 ...
耶!你睇完batman呀?
原帖由 d228216 於 2008-7-25 02:32 PM 發表:

係...你諗吓李力持叫人點做...同現實差唔多.
我要買番隻碟睇番先得
勁耐無睇過,唔記得曬
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。