<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 加分題----現今香港人的你最重視甚麼﹖
返回列表 回復 發帖
+ ]9 S/ w; B2 a9 n5 h$ ?! n" {* v9 q5 |( a4 ?6 K; _6 K% `
6 e2 R& a' N6 M9 V
版友, 其實上天很公平
) B( s8 Q2 H6 a2 M5 Y姑勿論先天的差異有多大, 起碼有一樣是大家都要身體力行去做的, 就是"維持"了; 從沒有人可以垂下手放低心就可以保持一切, 從孩提開始大家還不是都要持續地呱呱大哭去引起大人注意去餵奶換 ...9 `* t9 G" Q" ~+ _
BOYDWAN 發表於 2009-12-15 11:56 PM
睇完你個POST,我忽然想起 [謝老四]個仔[謝小四],佢就係哩D人喇
$ U4 h) B6 x# `可以話佢有性格,都可以話佢唔多識做人,小第覺得佢不出1年1定會OUT
SEX9 z8 e- T- p% M8 n
地球就黎玩完,如果到時先玩女實唔夠分!( c' m& @+ e' A* j6 u6 z3 j
所以我決定而家就開始.......

評分次數

• BOYDWAN

SEX) u6 p1 T/ J3 z; |% U3 J3 u
地球就黎玩完,如果到時先玩女實唔夠分!
! ~6 W8 V' O( ]5 G. |4 x所以我決定而家就開始......./ y3 {" M) z$ {6 z
常在床 發表於 2009-12-16 10:21 AM
8 F' H+ D# K  N你睇得2012太多呀?1 d$ c  H( w% U" `6 b9 x% j
但人生苦短,我又認同你嘅講法呀

評分次數

• BOYDWAN

金錢同事業: Q- y4 `8 I' {1 u/ d" _4 D; [
不過當然係指一般人

評分次數

• BOYDWAN

我諗以上問卷都是優質需求,否則基本上所需的不太難有,如不奢望的話:一出世就有住所,就算是孤兒院都是住所,只不過不是自己的居室,除非是街頭棄嬰;而健康可能一出世就是一個定數了,如不是先天病,基本都會順利的成長;如不是孤兒,同樣一出世就有家庭;相信有家庭自然有基本金錢費用,如太貧乏都 可以申請綜緩的;至於基本的學業有免費政府支助;知識會隨著年紀成長中可以不斷吸收;如不孤癖,讀書時都識到同學,工作時識到男女性朋友,此時隨著自己的性情會認識到不同層面或性格的朋友,因而有機會轉化成深交的知己良朋戀愛對象;對於事業就要在工作上加把勁了。如要取其三樣最為重視是要優質的,那我會揀:第一健康:因未必咁好彩一出世就順利成長;第二揀財富:因有金錢可以買豪宅、去完成學業和找尋其它理想等等……第三揀愛情:因甜密的愛情除可滿足情慾,也可創建美好家庭因我認為揀這三樣可以衍生多四樣共七樣物欲,而揀財富還可衍生更多理想!

評分次數

• BOYDWAN

( {! L" {. N4 f" R! R
+ x8 }$ J1 x* ~4 o4 B8 Z8 a
我諗以上問卷都是優質需求,否則基本上所需的不太難有,如不奢望的話:一出世就有住所,就算是孤兒院都是住所,只不過不是自己的居室,除非是街頭棄嬰;而健康可能一出世就是一個定數了,如不是先天病,基本都會順利 ...3 O: V) e$ t7 C
lamfung2009 發表於 2009-12-16 07:36 PM
認同以上所言的揀法,因可衍生多個資產,的確是好的選擇。但假若一個出世就是帶有先天頑疾而又醜樣兼殘癈的棄嬰,那我代入他的處境時,即還原人類一無所有時,就想有:健康健全、英俊/美麗(其它)、財富。因有了健康就不愁沒有動力去改善能力(其它),去履行學業兼產生的知識,工作兼產生的事業,甚至事業所產生的財富,而在學業和工作中所認識的同學及同事又可以深化成為知己良朋愛侶,此外選擇英俊/美麗易於吸引異性,從而又多了機會選擇異性所產生的。而選擇財富自然可以購置豪房、進修學業、尋索知識,知識可以增值技能(其它)……因此我的選擇會有十個資產了但現實生活要我重視的是:健康、愛情及財富了;珍惜的是:家庭、愛情及友需要的是:金錢、住屋及健康擁有的只是:愛情、家庭及親情

評分次數

• BOYDWAN

睇完你個POST,我忽然想起 [謝老四]個仔[謝小四],佢就係哩D人喇* Z' J6 B( W+ l8 K# D  u  ]
可以話佢有性格,都可以話佢唔多識做人,小第覺得佢不出1年1定會OUT# J; X4 j+ [( V
勇勇 發表於 2009-12-16 08:23
- Y4 t" y( |" Y2 S8 i

! M$ k. F0 D. P" [! ?. T
& V2 k  o3 _5 U咁當中可能仲有好多嘢我地唔知呢 尤其係演藝圈我地有好多層面係望唔到嘅, 係龍係鳳一切拭目以待啦~
SEX
0 h( o  S5 ^2 Y1 v; I' y6 V* K/ {; b1 ~' P0 a+ b地球就黎玩完,如果到時先玩女實唔夠分!+ H8 R9 K& M4 Q; p/ G
! D' c* z, O) `4 Y/ r3 \% d$ i所以我決定而家就開始.......
$ a' ^7 L# q& {8 K常在床 發表於 2009-12-16 10:21
  Z+ e( z; e9 ~
. A% u+ [# P2 Q
& x! W7 z8 ^9 d7 ?! J- W% b% O
你睇得2012太多呀?6 b1 a' y, a% B3 J2 T# c5 u$ t) O7 s
但人生苦短,我又認同你嘅講法呀* m/ N$ f2 G. _( `7 x# e7 v
Winters 發表於 2009-12-16 13:33
$ l" A: s/ l9 w4 Z8 F+ p" g5 r; Y+ W/ j9 l+ Z2 O

% [1 ]/ K$ @) H# p- a嗯..............  你兩個嘅講法係就係離譜咗d, 但出名膚淺又好色嘅我又好難唔認同喎~
8 C( C5 ^$ ~( `* k; }4 E私人醒兩分~
金錢同事業! N- V8 \' b7 S5 H# I/ p
不過當然係指一般人
: \! ?/ A" }+ d) u- q% _% [$ z) Ubrother6 發表於 2009-12-16 13:42
- o3 d  C0 F2 V! A9 [! b+ S1 b
, p# L9 a8 i% q  v. B- ^6 w
版友, 就算只係一般人, 物慾都唔能夠代表所有嘅
, t6 l# I! ~% @. f% U
9 h' @0 G. \) j
3 H% D. B3 _' F5 |) @
% D, c- ?+ c, |5 A, v& z
* p; C$ @# w, ^2 W' `嗯..............  你兩個嘅講法係就係離譜咗d, 但出名膚淺又好色嘅我又好難唔認同喎~
* J, a2 _( y$ I" X' t7 M私人醒兩分~
' J9 ?2 G0 C9 W3 jBOYDWAN 發表於 2009-12-16 11:01 PM
+ n& |) }3 e5 |9 l* K
人不風流枉少年
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 加分題----現今香港人的你最重視甚麼﹖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。