<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 這個社會還有沒有饶恕別人的心 ?
返回列表 回復 發帖
; Q% y" Q# n" T1 a
  \2 U4 d  a" O2 T就係呢一點, 我會唔會係香港第一個在網上告人誹謗罪成功既第一人?* ^. [. N4 W- L
hamsubboy 發表於 2009-12-17 01:24 AM
: o- R' D& q/ H; ?+ I7 O
見證傳奇一刻
- T" r9 A/ L$ I6 ^  _
entfun係2003起壇。。。9年?; i/ K  z) c8 O$ r
e_e 發表於 2009-12-17 01:25 AM
0 c$ h9 [5 r) O) H+ _3 l' d7 Y
9年不過是吹大兩咪罷了,亦無須深究,反正小弟自entfun起壇已是會員,絕無吹水架!
5 d. z& Z: o4 u6 U1 x! s5 C見證傳奇一刻( d$ c2 p9 M- l" s6 \7 ^* l
KIU 發表於 2009-12-17 01:26 AM
6 D9 |0 d3 g: K3 H" x( C( {, N
警察講架, 要對網絡世界所作既行為負上法律責任, ....... 法庭見
  M# o2 x+ f" G0 V, K& W3 b; @/ P" G8 C6 Q6 A. F
我依家擔心我老婆以為我出去搞男人 而做埋d唔知咩....
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
$ |. F+ F. K( S, t! `3 ~9年不過是吹大兩咪罷了,亦無須深究,反正小弟自entfun起壇已是會員,絕無吹水架!) I. R0 p2 K; t2 ]% o1 `! Y7 X; ]
alan3015chan 發表於 2009-12-17 01:33 AM
其實我好早以前都有個a/c,不過已經俾ban ( E1 z5 O7 v# u" c
當時我同1個.........唔記得叫 秘密//密令 嘈了幾句,講左d人生攻擊嘅說話就被ban,點知道宜家開post個奇人還在活..................唉
% G0 N6 [9 x" ^: a) I  U! n( b$ b6 H/ {: {9 U# z
警察講架, 要對網絡世界所作既行為負上法律責任, ....... 法庭見
) U& y4 o' c: u6 z. h1 q' R, n  L" Z: q/ D9 ?5 l
我依家擔心我老婆以為我出去搞男人 而做埋d唔知咩.... 2 k8 X/ I) }% y
hamsubboy 發表於 2009-12-17 01:34 AM
嘻嘻~~哈哈~~~
本帖最後由 衰貓 於 2009-12-17 10:46 AM 編輯 : e7 X: _- k/ W5 u+ w: Y' N1 v+ p

5 s1 {+ ]0 T9 C) D# d先別談"Forgive & Forget",樓主就連"包容"都未識,就樓主之前所出的"隻揪"貼已可証明這一點。。。。。
& B- W" w& X. I8 W# o# c性幻想post在依紛真係普通都不得了,根本就不是惹人討厭的導火線,問題是出在樓主本身的行為上,自我優越感,覺得自己高人一等,曲高和寡,整天強調自己有品味,學歷高,最後仲要加埋"好揪",現在話自己懂得"Forgive & Forget"?!輸打贏要,一遇到唔啱聽的批評就潑婦罵街式大聲咆哮,咩草根,咩電車男。。。。。得罪人多,稱呼人少,只懂得將責任推到其他人身上,完全無自我反醒,井底蛙咁既視野,又如何明白世界之大,一山還有一山高,比你優秀的人多的是,有沒有想過若然被比你強的人話你癈柴會是怎樣的一回事呢?。。。。。公開場所發言,有批評聲音有指指點點何其正常!!若然自己受不了,就不要上,這裏的師兄已算是有禮貌有節制,不信的話樓主大可上高登試試,包你有更深感受。。。。。莫醫生值得學習?!唔好講咁遠喇,先向e_e的EQ學一吓喇。。。。。
" q( L4 Z% S# C) S0 Y. H" R想要他人如何對待你,你先要如何對待他人,明唔明?!

評分次數

8 E- k/ P& n0 v) P# Z1 p  c/ X3 N/ e! e. E' @) L* g" k
先別談"Forgive & Forget",樓主就連"包容"都未識,就樓主之前所出的"隻揪"貼已可証明這一點。。。。。6 Z6 s& H7 c! @: |( B6 E
性幻想post在依紛真係普通都不得了,根本就不是惹人討厭的導火線,問題是出在樓主本身的行為上,自我優越感, ...
* O* s; P* B2 N6 N/ ?4 N: ^' N衰貓 發表於 2009-12-17 10:44 AM
: x: M$ S! _4 j7 O" B

4 a4 t. G, C! H* ?7 F' V. V' g你有無試過日日被人話偽君子的感受﹖ 開頭我是有禮貌的。
& v, L, y9 g, i/ _$ E9 h" \+ o% @3 g9 J
你話我井底蛙? 你知唔知我一年去過幾多地方 ?
2 r% _6 y( a9 u0 H8 ~, H3 m7 ~3 y' X; I
拒地開口埋口就睇人走光﹐ 點學習 ﹖
% ?' Z% `% P0 B
9 M8 a0 b4 Q$ d" G- @- {你有無試過日日被人話偽君子的感受﹖ 開頭我是有禮貌的。
: j3 B; q( D2 S, k( w5 S8 B9 n) D; f
你話我井底蛙? 你知唔知我一年去過幾多地方 ?
, F" E) Q" {* e8 H$ T# Y
% J( q9 ]' W" U" r5 U4 b" D$ i5 @( Q拒地開口埋口就睇人走光﹐ 點學習 ﹖ ...  Q% Q& r# t, i6 p' J5 \" Z
Babafett 發表於 2009-12-17 11:04 AM
+ R: Q5 ?: d  X3 J0 w) `; B又老屈?
% B& f" E6 Z( M8 C& Z. V: k' a, H) k0 }
你有無試過日日被人話偽君子的感受﹖ 開頭我是有禮貌的。* L2 s, t' G, V4 S% P. I

( E9 ]  }' W4 n9 p+ ]9 H3 A8 K拒地開口埋口就睇人走光﹐ 點學習 ﹖
4 j$ j/ X# K1 w' e" X$ V+ f7 pBabafett 發表於 2009-12-17 11:04 AM
; q0 @2 O5 x( t0 e9 D( Z, E
5 l5 f  `2 \5 ?

+ z# I" O" ^2 _) X師兄是否介意告之的你年齡嗎?小弟估計應該是較為年輕吧對不對?!, q& X( Q! B6 a8 Q# g
被人冷嘲熱諷這等事情無論在互聯網上或現實世界中無日無之,介意得了多少?!在互聯網上尚且不會看見對方的嘴臉,但現實中聽到這些說話一定比單看文字討厭一百倍,哪師兄如何處理?!某些事情上,學懂左耳入右耳出(Forget),能令自己好過得多。。。。。在自己希望別人"包容"或"Forgive"自己之前,先學懂去做,明眼人一定看得出你的所作所為,但請不要整天喊著點解我拎個良心出黎反被當狗肺,世界是不公平的,但做了總好過沒有做,其他人唔對你客氣啲都會出少句聲踩少兩腳。。。。。
5 l' J5 W6 L! Z0 g男人就是男人,昅女睇走光有幾出奇?!你唔鍾意?!唔好睇囉,亦無人叫你學,你要學是別人的EQ,是如何將每一個人都平等看待,宅男也好,電車男也好,草根也好,每個人都有其可取的地方,在公開論壇你可以無無謂謂地吹水,吹完就算,但其實在虛擬世界中,藏龍臥虎,可以學習的對像又何止一個?!經驗告訴我,事實與單憑眼見的不一定一樣,尤其是傳媒上的人與物。。。。。
" B& k6 g7 r) D0 m9 B4 A: q小弟讀得書少,以上的都只是個人經驗分亨,並不是說教,正所謂,見過鬼會怕黑,人目空一切的時候,就連在腳下氹都會睇唔倒。。。。。師兄覺得啱聽既就聽,唔啱聽都無所謂,畢竟睇唔開唔開心既只會是你而不是我,祝你好運。。。。。

評分次數

P( e( W6 Z. U

2 K8 O0 U, V) m5 C$ r+ \4 |  r% z$ r4 D$ o9 Y1 U- n0 k, }
師兄是否介意告之的你年齡嗎?小弟估計應該是較為年輕吧對不對?!
5 o" Y$ l! z  ^+ Y+ l3 }被人冷嘲熱諷這等事情無論在互聯網上或現實世界中無日無之,介意得了多少?!在互聯網上尚且不會看見對方的嘴臉,但現實中聽到這些說話一定比單 ..." M+ t0 d! ^* W# _
衰貓 發表於 2009-12-17 11:43 AM
【畢竟睇唔開唔開心既只會是你而不是我】# C3 ~2 \0 I% y
依句最正
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 這個社會還有沒有饶恕別人的心 ?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。