<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » HON, Superise =D
返回列表 回復 發帖

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

我愛你, 老公! I can write this in chinese now! =D A shot for you b4 breakfast =x I need to switch it off b4 youa out! =P xoxoxoxoxo
老公我在練習寫中文字 =D 但我寫不了star這個字, 我想說我不是竹star =P Lily說我懂中文不是竹star =D 需然很慢但我懂很多中文字, I'm so smart =D 如果你回來沒有買strawberry我, 要明天和我吃Shanghainese ri ...
RUBY_B 發表於 2010-1-7 23:28
好~ 正正經經覆吓您先
start = 星 (日+生), 原來竹升唔係呢個"星", 係呢個"升", 我用同音所以叫您bamoo star 啫~
"竹升"其實原字係"竹竿", 一條條嗰d 竹入邊其中一節, 入邊係空心嘅, 比喻abc 缺乏中華文化嘅思維, something like that 啦, another meaning of banana, understand?
所以唔係笑您唔識中文字 (雖然喺我立場您同唔識都無分別........ )
大帝您d 訴求(mean asking) 寫呢度我點睇到呢? you should know I never use iphone to play internet!   
下次要提我買嘢用mms or sms, 唔駛寫呢度, 老公唔會話煩咖, ok?
**** 本內容被作者隱藏 ****

我愛你, 老公! I can write this in chinese now! =D A shot for you b4 breakfast =x I need to switch it off b4 youa out! =P xoxoxoxoxo
RUBY_B 發表於 2010-1-10 10:38
Dear,
next time you MUST ask me before post any photos in here, it's all about PRIVACY!!!!

唔該TriTri, 好彩你喺度~
101# RUBY_B  

表情很funny! 老公你時常用這二個 , 我也要用一個時常用 有很多我不明白, between colour and表情的我不明 =P
RUBY_B 發表於 2010-1-7 23:35
您可以多d 用呢d 圖案, 慢慢用多d 您就會習慣~
乜嘢 "between colour and表情的我不明"?
Boy 兄, 亞嫂明天要你俾佢食 a roll (一碌) "餈飯" and 你整出黎○既豆漿 ...... 你的早餐真係 "正"!
hamsubboy 發表於 2010-1-7 23:42
你條死仔~
咪恰我老婆呀吓, 冤有頭債有主, 下次等我返嚟先同我死過呀吓~
P.S. 多謝兄弟你教咗ruby 咁多有關整嘢食嘅嘢, 佢話你係一個好老公喎~
105# RUBY_B  

HON, 奶奶 means mom, is 老耶 the correct one in chinese? seems a little bit strange =P I don't know the chinese word of sister in law, you must teach me!
RUBY_B 發表於 2010-1-7 23:57
老耶!!!!!????
dad in chinese is "老爺"(父+爺), dear............
sister in law is "姨仔", 不過好少人咁叫人, 您叫名已經ok~
bliss me HON! I found the kiss! =D
RUBY_B 發表於 2010-1-8 00:17
您慢慢玩啦, 有好多咖~
有"默認表情"同"猴子表情"兩種, 完全唔同咖, 慢慢摸索~
Seems interesting =D I will ask HON search that for me later, thanks Triangel =D
RUBY_B 發表於 2010-1-8 00:49
豬腩肉呀~ 您遲d 有咖喇~

Seems interesting =D I will ask HON search that for me later, thanks Triangel =D
RUBY_B 發表於 2010-1-8 12:49 AM
仲有最靚既豬腩肉 (長頸鹿-薛凯琪)
故事含道理, 得意又笑死,
冇話沉悶打喊露呀打大髀!
麥兜齣戲仲有詩意仲有豬腩肉!
仲有最靚既豬腩肉!
仲有最靚既豬腩肉!
仲有最靚既豬腩肉!
仲有最靚既豬腩肉!
故事唔錯, 包你話笑死,
顧住同伴睇到話要搣你大髀!
仲會使你發現生命快樂與美麗.
7    6      5    4     3    2    1
HON, a hug is like a boomerang, you get it back right away. But love. Hmm... my love, is like poison when I am still young. I will get someone addicted and melt their heart with my drip slowly ... but when I grow older , the heart that I've melt, will be well taken care of by me. Coz I poisoned it, and melt it. Therefore I have to bear the responsible♥ I love you xoxoxoxoxoxo!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » HON, Superise =D

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。