<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖
返回列表 回復 發帖

我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖

我的愛人今日離世了,我此刻無法承受,淚如雨下……版友們幫我好嗎﹖我現在除了頭痛、還有心痛及骨痛...我想一睡解千愁...我需要人支持我渡過這段日子....直至等他的遺體由美國回來安喪……

評分次數

我的愛人今日離世了,我此刻無法承受,淚如雨下……版友們幫我好嗎﹖我現在除了頭痛、還有心痛及骨痛...我想一睡解千愁...我需要人支持我渡過這段日子....直至等他的遺體由美國回來安喪…… ...
+ u# M0 R  r! d9 O- j% dgoodnicelady 發表於 2010-3-3 10:03 PM
我哋支持你,要堅強面對呀。

★ 趣 趣 哋 ~ 分 享 自 C A P 明 星 美 圖 ★

_______________________________________________________ by vbvb

.
.
因乜事
我哋支持你,要堅強面對呀。
1 R/ s: i7 n2 rvbvb 發表於 2010-3-3 10:15 PM
多謝你!但我無法收淚水.我個鍵盤都濕淋淋..我而家每個呼吸都好心痛....不能形容的切膚之痛...機乎無法打字...我遲些再回你們..
我問一句先 ...
, I3 O) N* G7 b. ~6 Q, c# e+ f
* n5 t- n$ z  `+ ^+ m5 O# D9 t; C5 H你係講真講假??? 因為你一星期內出POST既故事內容 , 已經是人家半世人的經歷了 ...
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!
因乜事
' M; Y) e: v5 k0 jWinters 發表於 2010-3-3 10:21 PM
癌病
本帖最後由 goodnicelady 於 2010-3-3 10:56 PM 編輯 & w+ r% P: |$ Q! P& g9 S4 q

8 y  a$ U- j/ H' p
我問一句先 ...
! C& N( C4 N: p1 {/ H/ x( w3 E* u, R: ]- \, ]
你係講真講假??? 因為你一星期內出POST既故事內容 , 已經是人家半世人的經歷了 ...# t& B' m& N- N) q5 ?0 _
e_e 發表於 2010-3-3 10:39 PM
當然真..我的經歷可以寫自傳...此刻痛得好辛苦,我弟弟先後二個老婆都是癌症過世,我理解是幾咁傷痛!而家到我啦!真的實在好痛,好難過……個心拿實那實咁……我以為我可以看得雲淡風輕,但原來如此心痛..想起從前的每一個段落都是如此的真實....是我想像唔到咁痛..哭到個頭好痛...我希望這件事是假的…
只可以講,無痛苦根本就唔係人生.9 Y8 b; ~) j0 }7 |
就算係你阿爸阿媽,都唔可以陪你一世,你愛人都一樣.
5 H2 w; G: F8 P4 i每次見到呢啲事我就諗起"只能陪你走一程"呢篇文,  n, i! ]/ @, Y# w) M  M
無論係朋友,伴侶,親人,都會有離去嘅一日.8 u8 ]$ x, k3 J  N  K% p3 Y
睇開啲啦
當然真..我的經歷可以寫自傳...此刻痛得好辛苦,我弟弟先後二個老婆都是癌症過世,我理解是幾咁傷痛!而家到我啦!真的實在好痛,好難過……個心拿實那實咁……我以為我可以看得雲淡風輕,但原來如此心痛..想起從前的 ...
+ P' k# C/ V- U0 J1 z; xgoodnicelady 發表於 2010-3-3 10:51 PM
& W! _; ^* Z2 S1 p9 X/ m7 \+ n  p"Life does not measure by minutes, but moment."
只可以講,無痛苦根本就唔係人生.
# u" h- V3 a0 U) G就算係你阿爸阿媽,都唔可以陪你一世,你愛人都一樣.
3 w+ {4 z5 G% x: r$ j" Q+ c/ p1 R每次見到呢啲事我就諗起"只能陪你走一程"呢篇文,
( ]+ T+ Z1 ?5 ?無論係朋友,伴侶,親人,都會有離去嘅一日.
$ I" u0 j% _+ Z$ e! F! X$ e睇開啲啦 ...2 U4 r8 v- o1 C. M$ m
Winters 發表於 2010-3-3 10:56 PM
多謝你安慰!我明白我要睇開d,爸媽一早離開我.我都續一續一睇開d.但我不能陪他走人生最後的路,我感到好淒酸,這段日子我怕難於承受…
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。