<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖
返回列表 回復 發帖
. k! H( }' W' M! \, |! R+ c3 Q* Q9 }2 M$ X: h
雖然個心好實、頭痛又瞓唔到,但終於熬到天明!又是新的一天了,將會雨過天晴……一日之計在於晨…早晨啊!# p5 K, T* ?* X  R# `0 M
goodnicelady 發表於 2010-3-4 07:43 AM
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~& i, ^4 ^8 z( ^% d: x, Z  }
中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
8 P4 _$ M, E# D; j* g. `我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...+ T6 Y+ K# i) z

! G0 b: @9 l1 a1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...7 s( X' D6 M3 G
2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,$ t' w6 a7 o# v+ F, L
有一日佢同律師講 , 佢想割左個瘤 , 律師不解開心有何不好 , 他說 :( Z5 _. J8 `- f1 y/ c* z& v! H& Z- G
我老婆死 , 但我哭不出來 , 我只是想為她哭 ...
+ L& p. X9 e# l5 e% T9 |這故事沒任何大意義 , 我只是覺得樓主可能只想找人訴心 , 而是有反應那種 ,' S! N# V3 Y3 `( Y
她的希望你安慰兩下 , 她自己可開開心心嗎??? 不說可不可能 ,
: r" V% e+ p4 t, N" }就是真的這樣 , 她都會覺得自己涼薄吧~~% I8 O7 ~9 n: d' Q9 T/ F

d6 G! G% e$ v: Q3 j5 j9 b我覺得這樣 , 有時傷心就要盡情傷心 , 只要肯和人講又有人理 , 最後始終會平伏  ,
$ Z6 ]6 ?- \  X# a現在傷心到或反而是好~~* d3 k6 M6 |4 \, h/ Y& Z& y
(我有次一個親人死了 , 我其中一個家人 , 這樣慨嘆 : 明天就要上班了 , 都沒時間去傷心~. U: e0 T4 f! }5 o; P' E1 y
所以我覺得 , 可以有得去傷心 , 其實還好 , 有時自己電影 , 明明十年前自己一定會哭 ,
' e& J( Z% }+ X9 S) O* ^6 b現在卻沒甚麼反應 , 就覺得自己涼薄了)
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!
3 a* s6 O+ e3 C/ M7 K' d/ w; O" \& b/ T0 ]; N
& S1 S: T( F# n& i5 T- `3 r  P  v( v$ H! h2 t$ d
/ T9 ]' N4 Q- |8 b2 Z+ p
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 "已除掉 " 不太適合 ..., o* w7 N) u4 ]' q% @

- |9 n/ a/ x% h1 b% N& ue_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~
好啦!女皇心情開始平復啦~~~( C' Q* d: i* S, k; N+ X4 B. G
中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
其實未真正平靜下來,只是強打精神…個心真的好辛苦…
我問一句先 ...5 g3 X; v( S* ?
/ [& t6 ~  y# F' M* N/ c; S
你係講真講假??? 因為你一星期內出POST既故事內容 , 已經是人家半世人的經歷了 ...
- t* H- R  [/ O7 O" E4 [e_e 發表於 2010-3-3 10:39 PM
$ S7 }3 }- S( X# H8 z3 O- A2 J7 X: F2 p" g& @/ i- f5 F" X# k, @$ Z7 I
聽古唔好駁古
( _; N5 u  k9 L2 C/ t5 ~. S, Q) `我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...# j  H7 u. L7 g7 w
! q& }. R4 C" n  |4 G
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...
- a- U9 m# x( V( G4 r% g( B+ ?! ~4 h, u2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,
. v( K4 {5 h  @0 R! P# ?% ?有一 ...
& o7 b' ^' E) D0 |; N, W/ K0 B  le_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
可能是……傷心既盡頭是……不再傷心..但未到……
本帖最後由 goodnicelady 於 2010-3-4 01:52 PM 編輯 : Z* q1 u& z# L" Q# p: z0 b

P' s% d3 b$ x2 s" ]/ o
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~0 t  s2 F2 m( w$ m
中國心 發表於 2010-3-4 01:33 PM
我可以點講呢﹖再謝謝…
% |8 m3 v$ J% q1 h8 X8 V$ v" w# B" R8 a6 i2 X
聽古唔好駁古
6 J- x$ q" o2 B# K* `魚佬 發表於 2010-3-4 01:48 PM
難怪他…事實我的人生好多經歷難以置信…我的故事還有好多未講……
不要想太多 , 睇開 d , 唔好諗埋一邊 , 找人傾傾 !!' ^; I% J) V2 }2 m

' f8 {. y7 t0 v5 w! I% E! f支持你 !!
繼白熊又一膠人。。。
當今社會~~~~鄉下早晨雞叫人城裡晚上人叫雞
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。