<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 柏天尼真係好野
返回列表 回復 發帖
天童吓吓塞實三隻眼....人講乜又唔消化一下....只係下下搬返句"荒謬"出黎!!
其實同佢講嘢都真係要幾有耐性o架!
以天童既諗法,哩個世界要造球永遠只係有一隊可以攞冠軍...要係成世都攞!!如果唔係呢,即係冇造球!!重要 ...
HansChan 發表於 2010-4-12 11:06 AM
引述你25#既一段,

"打造英超做全球最受歡迎聯賽由十多年前開始,好明顯以曼聯帶起頭來...班大佬要造一定係搵當時最易打造既黎造的了!幾年時間成功咗啦!!曼聯最多球迷,賽事好睇,多人買...咪賺到錢囉!!建立咗出黎,你估真係話去改朝就去改朝?積吓積甘多跟紅頂白既曼聯球迷俾錢你駛,做乜要做過第二隊出黎??阿記,利記,車仔,偶以親吓咪呃到啲天童仔囉!!"

由始至終, 都係你兩條友仔講要"做"曼聯, 要令跟紅頂白既球迷更愛曼聯, 比更多錢黎買野同投注, 我有講過咩? 我一路都以你地既羅緝係問你地點解咋wor
...

問你點解有咁大好機會, 今年推曼聯上4連冠, 19次冠軍, 仲可以推埋rooney做歐洲金靴,
點解係呢一刻突然要, 唔想太假太做而放棄曼聯? 要做既會唔會下年先輸make sense 一d?

以你地既羅輯, 曼聯必定要攞第19次冠軍, 仲必定要做第一支4連冠, 但今年唔"做"再花5年,
是否合乎你"最短時間要賺最多錢"既原則??

其實邊個消化不良? 洗唔洗送個西柚過你?

個陣剩返十幾分鐘,一定要入一球,換個又慢又懶得個控球能力叫做好啲嘅貝碧托7出黎做乜?
馬捷達後生有氣有力,你覺得係咁嘅情況下出貝碧會好過佢? ...
Winters 發表於 2010-4-9 11:37 PM
講你地d英超marketing論同賭波做假已經好攰, 不如講番d實在有眼睇到既波,

你認為上場出macheda會好過b9, 咁你尋晚有無睇馬仔咩表現??

無錯技術體能,身形都睇出佢既潛質, 但講到點樣同隊友配合, 如何走位閱讀球賽,
佢就真係一個19歲(原來得18)既牛奶咀波, 無波踢胡亂衝回後場, 攪到自家放波上去人影都無,
成場見到3 4次, 佢入攝唔多, 就算hold亦交唔出好球, 簡單講, 得個走字....

"貝碧托7", 見你咁叫佢, 都知你興, 其實我亦對b9非常失望, 尤其尋晚既表現, 我認為暑期老費應要考慮佢既去留,
因佢實有幾年前"科籣"既再版之感....

我本身亦非常看重macheda, 認為可以比更多機會上陣, 令佢成長快d,
但現階段講, 就算b9再不知所謂, 落到場既作用仍然係大過馬仔...

18 9已經似晒樣, 唔係話咁易, 強如c朗細哨, 18果時都係一劈屎咁,
如果唔係, 費比仔同朗尼點會咁值錢?
問你點解有咁大好機會, 今年推曼聯上4連冠, 19次冠軍, 仲可以推埋rooney做歐洲金靴,
點解係呢一刻突然要, 唔想太假太做而放棄曼聯? 要做既會唔會下年先輸make sense 一d?

以你地既羅輯, 曼聯必定要攞第19次冠軍, 仲必定要做第一支4連冠, 但今年唔"做"再花5年,
是否合乎你"最短時間要賺最多錢"既原則??

filter-052fans 發表於 2010-4-12 11:34 AM
天童!!話咗多次,如果個個好似你甘做生意,實死梗!!
商業好賭博好,唔係"放棄曼聯"等於break咗賺錢條rule!
四連冠創造咗一個歷史出黎,將支持曼聯既人推到上最高,你認為下一年即刻五連冠會再推得上有幾高??會再高啲,但已冇可能上一個好大既幅度!!
你造偶像都唔會做死一個好多年!
卓頭要造得其所先得...如你所講五年後先再有機會有曼聯歷史,黎緊哩五年先係再擴建响英超搵錢既空間!!哩樣嘢係冇break到最短時間搵最多錢既原則,因你再去五冠,英超下年一樣有錢賺,但個growth rate會跌!!
做生意講卓頭,你做咗個頂出黎甘快就再造另一個頂出黎,仲會可以吸納到幾多新客!!
winters兄講既商業去睇,天童你認為造死曼聯永遠第一哩個logo真的可以支撐到成個英超logo??所以會有車路士,阿仙奴,利物浦永遠俾威脅曼聯!!
要造四連冠哩個卓頭,利物浦上季咪食咗蕉囉!!
以賭博角度去睇,做莊就係要造嗰隊贏輸佢都賺,哩樣嘢唔係講一場兩場黎去睇,係講緊一大幅picture...
如上季利物浦,要造曼聯四連冠,可以做好多嘢,買球證又得,買領隊又得,買個別球員都得!!甘多返嘢可以造,天童你問嗰啲點解點解,就係你唔會睇多個aspect,只睇一個就係"我哋清清白白打一比賽好唔好?好!!!!!"
其實今次打既嘢一早都打過,只係冇句句statement都打出黎,只打個意思,但天童你唔知係唔係讀書時冇讀過閱讀理解定係童年時落球場跌波俾飛仔逗,搞到你成日諗"成個場甘多人點解只逗我一個!!!",搞到其他人回你乜,答你乜,你都只係識走返轉頭問點解,點解.....你有時問啲點解就好似問緊"點解踼前面要叫前鋒??我鍾意叫佢中堅呀!!!"
我唔知你細個有甘既遭遇,所以誤會咗你三隻眼都封實咗!!!
哈!大家有啲誤會甘啦!!!
天童!!話咗多次,如果個個好似你甘做生意,實死梗!!
商業好賭博好,唔係"放棄曼聯"等於break咗賺錢條rule!
四連冠創造咗一個歷史出黎,將支持曼聯既人推到上最高,你認為下一年即刻五連冠會再推得上有幾高??會再高啲,但 ...
HansChan 發表於 2010-4-12 12:57 PM
哦, 即係曼聯贏果時年就係"做", 輸果年就係"卓頭要做得其所",

又即係曼聯keep住贏果時就叫"要谷佢地上為個market大d", 輸果年就叫"英超一樣會有錢賺"...

咁其實4個字, "輸打贏要" 咪講晒咁耐以黎你講d野lor

btw, 我估你misunderstand我講4連冠係上年, 曼聯上季贏利物浦只係3連冠, 第18次聯賽冠軍,
如果今年攞就會4連同19冠破"雙紀錄", 對曼聯上昇地位黎講非常重要...

對於點解你地口中既"幕後玩家", 何解今年放棄捧曼聯上天既最好機會, 肯花多之後5年再攪,
hanschan兄你已經用你既四字要訣"輸打贏要"解釋左, 我亦技窮去辯駁...

不過英超仲有4 5週要打, 求神拜佛而家只係"幕後玩家"製造高潮, 最後曼聯仍會戲劇性登頂,
到時你地大可大造文章加以配合, 相信那時身為曼迷既我, 定會打不還手罵不還口....

話時話騎刧左個post咁耐, 我就夠啦, 你地玩夠未?
哦, 即係曼聯贏果時年就係"做", 輸果年就係"卓頭要做得其所",

又即係曼聯keep住贏果時就叫"要谷佢地上為個market大d", 輸果年就叫"英超一樣會有錢賺"...

咁其實4個字, "輸打贏要" 咪講晒咁耐以黎你講d野lor

btw, 我估你misunderstand我講4連冠係上年, 曼聯上季贏利物浦只係3連冠, 第18次聯賽冠軍,
如果今年攞就會4連同19冠破"雙紀錄", 對曼聯上昇地位黎講非常重要...

對於點解你地口中既"幕後玩家", 何解今年放棄捧曼聯上天既最好機會, 肯花多之後5年再攪,
hanschan兄你已經用你既四字要訣"輸打贏要"解釋左, 我亦技窮去辯駁...

不過英超仲有4 5週要打, 求神拜佛而家只係"幕後玩家"製造高潮, 最後曼聯仍會戲劇性登頂,
到時你地大可大造文章加以配合, 相信那時身為曼迷既我, 定會打不還手罵不還口....

話時話騎刧左個post咁耐, 我就夠啦, 你地玩夠未?
filter-052fans 發表於 2010-4-12 03:01 PM
哈!!又俾你入到喎!!
嘩同天童溝通真係要每一個step都講....如果唔係就挑針似的!!
造要造得其所,我講既!!
甘天童你去造,你係會點造呢??!!
哩個問題其實我幾想你答咗先!!因哩樣可以俾大家睇睇天童既思路!!!
"輸打贏要"....你鍾意甘講係得的!因以你既不同立場,當然會認為係贏要輸打!!
三連,四連,五連....幾多連的而且確就係我搞錯,我亦冇嘢好駁,不過我係以之前rational黎講嘢!
好明顥你都係hold住哩種諗法黎不斷來來回回去唔接受"賺錢之論"....明既你細個响球場既遭遇係的確值得可憐既!!
唔好話自己技窮,你黎黎去去只係得一招之嘛"點解踼前面要叫前鋒??我鍾意叫佢中堅呀!!"...哩招夠你玩o架喇!!
好明顥你都係hold住哩種諗法黎不斷來來回回去唔接受"賺錢之論"....
HansChan 發表於 2010-4-12 03:44 PM
妖, 你咩春野呀, hold咩諗法唔咩來回唔咩接受呀...

我意思係話, 我係曼聯FANS, 如果佢地LAST真係咁戲劇性贏到車仔同阿仙奴,
咁果時我真係你地鐘意點UP, marketing也好賭大錢也好, 我都願lor...

開d post同你地風花雪月果時, 又唔見你咁勇躍,
鬥咀post, 你理解表達能力又低, 點玩呀大佬...
妖, 你咩春野呀, hold咩諗法唔咩來回唔咩接受呀...

我意思係話, 我係曼聯FANS, 如果佢地LAST真係咁戲劇性贏到車仔同阿仙奴,
咁果時我真係你地鐘意點UP, marketing也好賭大錢也好, 我都願lor...

開d post同你地風 ...
filter-052fans 發表於 2010-4-12 04:07 PM
嘩!!有個春字喎天童!!冇嘢呀你!!
講真,以你啲甘既人講嘢,係絕對有資格話人輸打贏要!!因唔係你既諗法,人哋講得到,就係人哋輸打贏要!
岩既!
天童嘛!!
仲有呢!"我意思係話, 我係曼聯FANS, 如果佢地LAST真係咁戲劇性贏到車仔同阿仙奴,
咁果時我真係你地鐘意點UP, marketing也好賭大錢也好, 我都願lor..."
你既立場係乜,我好清楚!!你係曼聯fans嘛...甘我就對住你哩個曼聯fans講"曼聯歐聯出局,抵死呀!!!!!!!!!!!"
哩句你岩聽啦,起碼係你可以話到人偏激之類既嘢....然後就大條道理發揚你既天童世界!!
話時話,之前問你又唔答!!
而家我哩個唔鍾意曼聯既人"請教"你,想你指點一吓,俾你造馬造曼聯,你會點造呀??點先造到唔輸打贏要又隋時都有錢賺?!
俾啲天童高見吖!!唔該你吖,天童!!!
開d post同你地風花雪月果時, 又唔見你咁勇躍

filter-052fans 發表於 2010-4-12 04:07 PM
你以為自己係乜呀,風花說月???
冇嘢呀你!!
風花說月唔搵你啦,天童!!!
68# HansChan

Dear all,

Please behave yourself

Otherwise this post will be locked

Brightlee
68# HansChan

Dear all,

Please behave yourself

Otherwise this post will be locked

Brightlee
brightlee 發表於 2010-4-12 04:38 PM
哩個post有幾唔behave??
你意思係唔可以稱呼天童??
也罷!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 柏天尼真係好野

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。