<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 年齡差距真係有問題嗎
返回列表 回復 發帖

年齡差距真係有問題嗎

我識左個女仔大我四歲零, 其實大家都係互相有意思既. 但個女仔始終都係過唔到男友比自己細既問題.
請問大家有無o羊建議? 如何去說服佢?

評分次數

我識左個女仔大我四歲零, 其實大家都係互相有意思既. 但個女仔始終都係過唔到男友比自己細既問題.
ivana813 發表於 2010-6-6 02:21 AM
我親身介紹左個細那女的4歲幾的男人給我好友!初時我女友都無法接受細她4-5 年的事實!但那個男的不斷用電話攻勢,至使那女的慣了每日接起碼3-5個電話,一旦男的少了電話給她,她就牽腸掛肚,不知覺間…漸漸地…居然戀上那男的!所以呢招叫做「電話連心」和「以進為退」,所以不得不能令那女的動容呢!﹖現在還同居添!所以感情無分年齡界限!只要雙方有心就可事成!就正如白小姐大過謝律師咁多!一樣情繫多年…問你服未﹖正是引用白小姐和謝律師一例就無話可說啦!何況現今太多姐弟戀……這個是一個趨勢呢!有得去愛而不敢去愛﹖那是一件磨人的事!可以掌握的為何不去掌握﹖將來的事有誰料到如何呢﹖最緊要過程無憾!難道現代的人還會拘泥於此咩﹖正所謂:有花堪折直需折!莫待無花空折枝! 開心的去迎接春天吧!

評分次數

我親身介紹左個細那女的4歲幾的男人給我好友!初時我女友都無法接受細她4-5 年的事實!但那個男的不斷用電話攻勢,至使那女的慣了每日接起碼3-5個電話,一旦男的少了電話給她,她就牽腸掛肚,不知覺間…漸漸地…居然 ...
goodnicelady 發表於 2010-6-6 02:51 AM
正所謂:有花堪折直需折!莫待無花空折枝!

nice one
http://www.26fun.com/bbs/thread-225894-6-1.html

[quote]

第一, 你理得我?
第二,我話我係講緊,只係你程度低睇唔明,如何??
HansChan 發表於 2010-4-30 11:26 PM[/quote]
正所謂:有花堪折直需折!莫待無花空折枝!

nice one
slwong3 發表於 2010-6-6 04:48 AM
引用他人之句啫!謝謝!
只要你讓個女仔知道你既思想係大過你既實際年紀(i.e. 成熟)...
唔好比佢覺得你仲"細個"!!
(因為通常d女仔都想被男朋友照顧, 佢地唔想照顧返你轉頭)

評分次數

只要你讓個女仔知道你既思想係大過你既實際年紀(i.e. 成熟)...
唔好比佢覺得你仲"細個"!!
(因為通常d女仔都想被男朋友照顧, 佢地唔想照顧返你轉頭)
Kon Lai 發表於 2010-6-8 06:13 PM
認同啊!但成熟好多時同天生或慧根有關!有些事佢想扮成熟都扮唔到!反而我認為他要讓個女仔接受到佢或有安全感先為至上!至於成熟若自問無的話就要從各樣生活去體驗,或者看多些哲理書有助處世做人較成熟!話回頭,要令女生接受就要動之以情,處處為她設想就易於取得芳心!此外,安全感就最重要,即是不會花心或不霸就令女生安心啦!

評分次數

ivana813 發表於 2010-6-6 02:21 AM
找白韻琴傾傾!
4歲唔算多啦
對啊!人地細十幾廿年都係咁!
It depends on lots of factors, such as maturity, appearance,..
If you may share as many as similarities between you two, i think you two can be a couple some time
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 年齡差距真係有問題嗎

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。