<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
Andyho講野,好似事不關己咁喎
1 _; z) a% }2 D8 F  R$ {
& B* Z8 v$ [- M* ^3 m- L唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
9 Q& [0 c+ I# f% i/ `. n$ n' ~0 k  j3 _, C版友你都份人都幾天真幾傻,呀唔好意思,應該係樂觀先係
5 a( f; n7 E9 W- Z1 f4 e# YWinters 發表於 2010-6-24 01:59 PM
我唔係亞嬌
由得佢通過囉,若然通過後香港轉好左,貧富拉近左,公平左,大家開心
- ?1 R- T" X% L/ g; Y如果無變仲衰多幾成,普通市民一齊受,到時先去知錯吧,( h9 [$ m6 }3 H5 z! ~  u6 B. s3 l: H( ?+ b
香港人係習慣唔見棺材唔流淚架。 ...
& z% o( U9 H; W$ P1 Z. w+ ~andyho 發表於 2010-6-24 04:28 PM
' d7 Y$ p4 \) j! x+ H8 V+ D' e今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......
( x5 F1 y9 ?2 x8 o而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......, z0 C7 U  U1 ~3 f. F0 R2 U
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....6 q; G8 P6 L2 Z& Y  Q7 }
甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧者越貧....
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"

' z9 M  z) r' k) R* ~# a
Andyho講野,好似事不關己咁喎
8 u0 Y0 I5 A% P& c1 U1 c& \! w. s- ^8 K$ ?7 v
唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩. G: G$ y+ e0 Q7 q
infjlam 發表於 2010-6-24 08:05 PM
' u) a" A8 Z8 N1 ^9 F. P5 i$ @- {4 Z* |, w; r4 V+ t5 b# \
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。
7 y. q$ E) l7 G8 E) e% H* t9 [4 [& k既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
9 h0 X! Z& |8 v  z方案通過不等於真正解決社會不公的問題,; b- X3 L& T) {7 c' o
如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。
3 T4 r7 ?- ~0 b; X$ q. K9 w若然我睇錯,呢個方案係好野,仲好啦,到時大家都可以開香檳慶祝。
" v$ H6 R3 G7 v* `$ _0 W
3 Q: g/ P2 o! E- l. n. x
  d, H& i/ w7 ?: `- I
今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......
0 Y* p1 _+ N- I+ \2 U& W  U9 }而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......
, O! A8 o, J, u$ ?, E) i. ^) Y功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....9 e3 n* \8 p2 R$ E) K
甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧 ...
! l; {+ b4 E5 e8 o; M# p7 G/ XHansChan 發表於 2010-6-24 08:26 PM
. _1 |+ f3 c" i6 R, i: A* H6 ]) h; P, @5 }7 c. O' c+ j
如我樓上所講,政府要製造和諧假象,由得佢囉。
$ K: W$ Y5 }2 |) l我近日見到d功能組別議員得意洋洋,不知幾高興,
) {/ `/ ~% I* M$ S3 c我希望佢地以後要更加肆無忌憚,剝削得更加徹底,
0 ]+ q  H' ?8 B9 i% Y" l例如樓價要炒到10萬蚊呎,實用率要低過5成,最低時薪壓低至20蚊樓下,
) G8 Q0 e1 q2 \; J到那日有d香港人至會醒覺。
; i, U; D# V; |8 O+ Q/ N% B. K; P3 f# y  ^1 |
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。
7 C  O  q2 a5 ?# r1 c, C: ]3 v既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
, w* b6 e+ h4 ^" _, b, ]% Y) A! E方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
! C2 k9 J: b1 o6 m如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。 ...2 ]" n8 C" v, D# s/ ]" O
andyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
; v: H/ i8 w% [2 s- P, E
香港人真係唔瀨過野都唔識死...0 \8 D/ d3 c" t

+ ]$ e6 v0 c5 o) n7 g無知,係要付上沉重代價的
+ v6 t! c% I7 L$ U5 |& S2 A5 p8 ]5 K* [7 w5 ]$ p& ]2 s
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界
& o' @4 P8 I2 K3 c  v# y7 a* P0 r既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
: s; N! d% y7 D3 [% ~4 X! S方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
6 g0 O( i  C( V4 y2 _. j9 X0 k" @如果問題如、等無改善,始終都會爆煲。 ...- I& i8 c+ T8 e# A
andyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
# b& a, j4 y, K- I3 m啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦))))). s) D, O) Y3 M, l- Y5 Q. u
你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩
' Z4 x% v! P0 @3 a5 M( I' a% z現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企......好多國家更高啦!!!失業問題......好多國家更慘啦!!!民主自由......香港已經自由到有點可怕!!!
& _1 \" q# A' |# ^0 {其實現今一定要教育好下一代年青人,要俾心機讀好d書;到時候就會有一份好工...有好收入...有好前途!!!* H4 I( U' l: d5 s
2010唔係要搞分化~搞反對~搞對抗啊(中國會想香港玩完?!),當務之急最緊要係搞好下一代嘅level啊~~~~~9 m( C" K! w) C, W- h
只要下一代有好好嘅教育,香港人先會有進步,人君水平自然會高,香港自然會發達向前& [+ A# }  o! f2 i" d
1 A, Z! V& z) B
& @8 l* R' e+ F- U4 T0 s# k* q4 |

5 ~. k% l; T7 F7 k
0 W& k# O$ y1 L$ F
香港人真係唔瀨過野都唔識死...% Q* F( i3 @* F

/ `; ?% L4 e8 @( p& l無知,係要付上沉重代價的
5 k! q5 S- t3 g8 b$ P$ q3 p2 yinfjlam 發表於 2010-6-25 02:18 AM
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???
( {2 t+ K+ I6 v4 j你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???, U  R: j7 r" _
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???; v  G2 I) k4 i& p7 c( {
你覺得我地會瀨d咩野呢???  F8 I4 s. _; S* B
你覺得會有咩野沉重代價呢???- h* b0 x$ ?. f6 j( {/ }
你係釘對中國??你想香港好??
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???" }" x. @- c8 j8 q' I
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???, u' W7 J# P0 f$ d4 Z
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???. P" ?+ P& M# ^1 I. M5 |
你覺得我地會瀨d咩野呢???; R/ a8 T( q5 M
你覺得會有咩野沉重代價呢???
9 x+ n; i  u. ?7 {0 ?+ ~& v# u你係釘對中國??你想香港好?? ...
" h+ X3 ?& ?( @# ?, V0 v5 x1 E奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
3 A* ^/ t9 ^+ E" W9 J  ?# l3 n) s& ^  I: Q6 p1 K! Q
1 K. R1 O5 b& t+ C$ |" E- s7 g

. ]- c' B% S% U5 v2 a" P2 _! z# }1 K& j4 w0 ~
- s' C) ]% ?% F
聽得明o既,就聽下,
1 F9 g# l( C+ l3 f5 o2 O不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴
" Z" f1 ~: K: F2 }: S( u
/ R( Q5 Q$ U5 [
$ B9 D  Z0 P! ^' e% ^
啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))7 g4 {1 G8 r5 E& y
你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩! S( `! t1 }  ~/ u5 X+ Q# o2 j: B
現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企...... ...
* u. B0 |- m3 F奉命 發表於 2010-6-25 08:05 AM
  B  l& ?# w7 e& u1 q- c3 K* {9 a; Z7 G8 E
我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,
9 |0 `7 f3 j+ r4 A: i李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?
# \& C8 u+ k# v4 `所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差不多了。5 L* X; W2 ^% x& P9 z
香港行高地價政策,大家供貴樓,李嘉誠及李兆基及政府都有可觀進賬。
& L, X2 m: P! C5 N% T' |我地要愛國,大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。# l9 o6 H, y* I5 T
! B) y1 T& y& N# b% A' B. f9 W
你講得好對,香港言論太自由,d人成日彈彈彈,我好開心民主黨變成建制派,( k9 g+ i7 o0 W+ G( N$ n. g' {2 `: `
可盡快早日立23條,應嚴到凡是批評香港及其領導人及其有錢佬的言論都禁止,) F- d: T' U% T
無批評至有和諧,有未來,唔再聽見年青人鬧無工做,供唔到樓,那時天下太平,
: Q1 V# _# w% D; Z中國富強,超英趕美。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。