<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
: D+ a! }- d8 q$ Z) l6 |
1 T$ X5 y5 f) W8 d
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???
. L7 P# b% u& S9 ^+ |- E/ M你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???  C! f& I! ]- l- A  i( @% Z
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
" l) c: u+ K, \你覺得我地會瀨d咩野呢???
0 L# G: _! B8 D7 t' o你覺得會有咩野沉重代價呢???
1 m1 U$ |# ]0 Z  `: T% A5 F: ^6 T( |你係釘對中國??你想香港好?? ...1 n( P3 ^  u# q$ p) ~
奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
5 z$ a, J4 H4 Z
"一,二,三,四,還原基本步..."/ e$ W# s! K0 _2 G3 T9 Q) r
因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!7 t# U+ ^9 f. {) M+ v8 E0 |+ `
但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...: j3 R/ B& J1 V) N8 l; r! M' H
你個仔四歲大都行得唔好...你話佢甘大個仔都唔識跑...你夾硬响後面燒佢屎忽等佢跑.....你話後果係會點吖??( F- x6 j, }' Q  Y- o7 m, U
要進步,唔係話進就進...要好多嘢配合的...
/ d6 i$ `: A7 z9 x% o$ N而家所謂政改令香港民主向前...真係??/ d* h8 {# Q% W: m
特首選舉門檻提高..後選人俾多幾個阿爺認可大弟子你選...民主?進步??
  [6 J+ E( I& o# z/ H, X. B0 T% t: X4 o立法會選舉..一人兩票,叫你投嗰5丁功能組別..同叫你認同功能組別,參與功能組別圈子,有乜分別??係!你有自由o架,你唔鍾意可以唔投o架!又話你唔盡選民責任......! H' E6 w$ k1 i; X8 S
民主進步??甘都叫係甘真係好進步囉!$ k! J: R6 ~: Q9 ]4 C
甘還原基本步係唔係真係甘差????????
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
9 ]& k( f  T  F- Q8 l; m; \
& @0 P5 b0 A; k  J2 o( YZDNsRUj3nHk7 x9 B3 f) n2 H( T, ~. I6 B
2 `2 |2 [- |& q; Q) c$ Q* U
_B7s8YuE-Ko% d8 Y  Y' G0 s$ b3 s0 z1 b3 P7 N6 a" Q
, {0 h$ m5 Y6 ]6 d) I( ~
聽得明o既,就聽下,
) Z/ J6 L8 B6 y/ \% M8 c不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴
, e$ O/ h& g* m7 m" O( F/ rinfjlam 發表於 2010-6-25 09:49 AM
我有NOW TV,我睇左5次
1 q& c8 ^1 }7 L5 u- J. {4 c. K; a( t2 s0 B& s
# k" v1 ]# L4 g5 d- B) l+ m, i: {( t
我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,: G, A8 t' R- b7 I9 T
李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?
$ n' Y- s  J# \: S/ _6 g0 `  T, J5 g所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差 ...% X$ K; z( r- ~
andyho 發表於 2010-6-25 10:21 AM
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇) k! O7 Y1 e( P( Z# z4 |
你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
/ o) G" w$ [# S! F; F5 N$ R  k正面D啦
# z' f+ x! m9 H7 }. E& X"一,二,三,四,還原基本步..."
! S* w$ n) O% Q( f因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!) i: c0 J0 @; p  c+ F. `/ [
但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...' }/ ^! ^, F/ J0 b
你個仔四歲大都行得唔好...你話佢 .... N0 y8 y- D; M, `2 d+ i
HansChan 發表於 2010-6-25 02:34 PM
你講野就最似人話喇,好明確係一把年幾* U" i; r# l6 K( d4 ?  L
好明白你講嘅野' Y0 i  f9 b% p) @" \# \8 W
但小朋友學行都要慢慢學啦,唔學又點會識行呢
8 ~' ]+ p  C  E; J5 {! Z& n我一早都話左係唔同意宜家方案,但點都要走走識識學學的
8 Y+ g/ t' D' l# y3 Q( n$ ]大家都係估估吓,大家都唔會知道未發生嘅事,可能小朋友未識行先識走呢
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇' V0 I/ H. ~: L7 O
你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
1 e" a$ e! i# @0 r4 K2 D正面D啦小朋友* ^4 I! }/ Z& C* q( ]9 a9 z0 l
奉命 發表於 2010-6-26 01:23 AM
5 f( }, x4 j# _. q( ]
. w) p' n2 o& v* R$ |" k  u我幾時要份工做?我幾時呻過人工低?你唔好當我係應屆大學畢業生啦。" H# Q7 W7 n4 t9 P% i; x4 H
你話$7000一個月?日本yen呀?香港大學生值呢個價?
1 A+ \, l4 H7 @; c; O我看法剛好相反,嫌香港薪金太高,應該跟富士康看齊,1000元人仔就夠,咁先至有競爭力。
, l- R1 o6 V+ _( e. A我同時嫌樓價太低,令地產商賺得太少,擔心佢地撤出香港。- d. K  n+ y% Q$ W* f2 ]& `- Q9 L
我quote我之前發言其中一句俾你睇多次,嗱!今次唔好理解錯誤喇,大朋友。 6 Z) D. H/ Y" P
, r& N6 `& z! Q; i5 Q$ ?7 ?
「大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。」, t9 C& @+ b" h4 P; }3 u. P1 Y9 P+ u: O
  c4 j/ q! ]7 M  B' p& I
有錢佬要賺多d,打工的應收少d貢獻給有錢佬,傳媒要報喜不報憂,# z; s0 H' a9 o) N' N: _" p5 T
追求到和諧,香港才會係一片樂土,到時大家都可以安息....講錯,係安樂至啱。
我有NOW TV,我睇左5次7 v8 i. J; B" X
奉命 發表於 2010-6-26 01:15 AM
% H6 S7 B. s2 s! N2 w/ R
2 d$ L- R0 m, s- L" ~7 [有乜得著
" z! M, b! _& Q$ i. E4 |; @4 J

+ K$ }2 F3 Q  D( u有乜得著
  V: m$ c; U# z- B8 kinfjlam 發表於 2010-6-26 02:35 AM
$ X9 q  b1 B3 J! W0 k/ F4 O3 ]! \- W) J  \
伽俐略兄,我太高估你喇,: R! e0 I8 w2 h' G7 d+ l3 r
你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
! [% V, Q/ E9 P# \3 h+ G7 J8 R$ J0 s# Q, {5 h( K, q. z
& V5 D; h7 y& G: A( ]! m/ G2 j

1 Y. h1 k  \' `  ]0 N6 _) V  t( X9 U伽俐略兄,我太高估你喇,
; f& D; C+ L: U* L5 J0 l你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
# V6 k* w( l+ [+ f) H# A0 A0 candyho 發表於 2010-6-26 02:37 AM
  I8 h9 Q5 i% O, }5 K( F
8 E8 L1 e6 r: A# Z" O! Z- ?噓...話人係牛...可能係我太高估兄台你就真
/ j! T8 c% o# j6 K, D. r人地有好崇高地位o架
* W  ^. O' S2 Q, S2 T. \+ Z$ \! G! E  J/ x
! `( b9 d+ T" U6 W

9 D1 {8 e- y: Z$ a噓...話人係牛...可能係我太高估兄台就真
2 _! e& K5 }2 I+ X  ~' Q+ G1 a人地有好崇高地位o架( p7 [$ i, `+ p! v
infjlam 發表於 2010-6-26 02:40 AM
, z# r& j* Q/ z- D
* c; }& p5 i; s1 o' n5 dyes,佢一定係好膠的,8 \2 D3 H% E: V$ l) |0 p
哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」4 R, S5 A- o1 i7 d; g0 n( b

. b: O3 B, K  e8 G4 r! ?, D神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。
$ m: y8 ~0 W& M" \$ ]' R8 x
: Q5 [! i% E+ |) R+ A9 y: Ayes,佢一定係好膠的,3 M* d* V* B: v9 s' o
哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」
6 c) D  `" c" I, V: y8 n. o7 `
9 a* k1 y* E; u% ^7 Y神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。
# V9 l) y; s3 r6 E, f% S  h) i6 wandyho 發表於 2010-6-26 02:44 AM
, U/ b  h1 U) M; \; ^
# Z4 ]- c! R& H; A5 u" m周五晚嘛...何況有波睇
6 V' U3 t$ {- p$ h- h2 N  l+ X* V& }. h, f6 Q
頭先巴葡0比0,主客和,執左少少
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。