<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
, k1 W2 {7 [4 j# }9 u" n& |7 Z, y  n# A; d" _1 l& N
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???+ u$ }+ `! h7 Q$ H5 B" ?
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???
% p- {# M- g( k* }# Q  F! X" O- m你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
7 P2 k" \' {& f" P* e3 O你覺得我地會瀨d咩野呢???
0 w6 Y2 }0 _/ M7 g$ H你覺得會有咩野沉重代價呢???
+ q2 h* r' E- g你係釘對中國??你想香港好?? ...% j3 x, l, S6 D. ]3 e9 M
奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
3 {0 Q3 I8 I6 \( V8 g"一,二,三,四,還原基本步..."' s2 @8 h0 K7 Z1 q6 G- Y( x8 ~
因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!
; [1 |( y" j8 b5 r  O但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...
6 U. ~% L$ K2 U* ]0 E8 }你個仔四歲大都行得唔好...你話佢甘大個仔都唔識跑...你夾硬响後面燒佢屎忽等佢跑.....你話後果係會點吖??5 m% f2 X" X2 P3 D! ~" O
要進步,唔係話進就進...要好多嘢配合的...
+ J: `) m0 n& h( W$ x而家所謂政改令香港民主向前...真係??' I) p: Q% z. Y6 g) T5 x
特首選舉門檻提高..後選人俾多幾個阿爺認可大弟子你選...民主?進步??* f7 D' K8 F$ D3 w3 A
立法會選舉..一人兩票,叫你投嗰5丁功能組別..同叫你認同功能組別,參與功能組別圈子,有乜分別??係!你有自由o架,你唔鍾意可以唔投o架!又話你唔盡選民責任......
+ X% B+ w" y! m. Y( a民主進步??甘都叫係甘真係好進步囉!
4 q4 U  Y+ F( a; J9 s甘還原基本步係唔係真係甘差????????
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
2 a% `) [8 \, R8 u

3 z" Q: o% A+ L0 A) rZDNsRUj3nHk  g( @3 i4 J9 U' ~2 O, @

, D# w# ?. @- J( t0 P_B7s8YuE-Ko
3 A- k' U+ I" P3 Y# p# A5 V9 X
+ j$ h! ~9 C: t9 }8 `5 C聽得明o既,就聽下,
" Y' R4 u, s: [# |不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴- V5 ~4 q, {* m( T, U
infjlam 發表於 2010-6-25 09:49 AM
我有NOW TV,我睇左5次
' `* q6 n1 |. O' b1 B4 E1 k) b- V% @, X, f! I
1 A' W5 ~, w: X) C( W4 s
& q" G! V5 A, ~我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,  v* j. `$ \3 E" Q( N$ Q" K
李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?1 U' d  h( h$ ]. s
所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差 ...5 G6 C3 u) B; `$ O7 T( p
andyho 發表於 2010-6-25 10:21 AM
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇
6 P( r: w  d4 @' Q+ t4 u你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
  R) r) ]% i, }3 D正面D啦
) {3 R4 @$ V1 O# B
"一,二,三,四,還原基本步..."# n$ s" G. _( i6 m0 n
因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!' {- @, M1 B. @3 @3 I& _
但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...: o9 B* v6 Q( Z
你個仔四歲大都行得唔好...你話佢 ...# K1 J& @4 I! ~! m( e
HansChan 發表於 2010-6-25 02:34 PM
你講野就最似人話喇,好明確係一把年幾9 c2 L6 i/ R5 [. x8 ?  e+ q' Y. F
好明白你講嘅野; v4 e, w0 m" N  r
但小朋友學行都要慢慢學啦,唔學又點會識行呢
9 {3 [: G1 O3 L! N" R4 F' P/ w我一早都話左係唔同意宜家方案,但點都要走走識識學學的( {% S' z3 }; x' }
大家都係估估吓,大家都唔會知道未發生嘅事,可能小朋友未識行先識走呢
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇
/ u4 l8 `( B- t; f0 [你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
) {! G/ w0 n0 F: C  ]( _; |$ o2 K1 |) v正面D啦小朋友
/ K% V, m, e5 Z' W/ q: ^, ^( |: s奉命 發表於 2010-6-26 01:23 AM
0 d5 M" n4 o+ M9 k- u+ ?) v* j3 ]5 b9 q" j$ g2 K
我幾時要份工做?我幾時呻過人工低?你唔好當我係應屆大學畢業生啦。' F4 ^, N' n+ f; K) p: n
你話$7000一個月?日本yen呀?香港大學生值呢個價?3 {, M, I; }, w) z* j$ }/ j) l& U( Y
我看法剛好相反,嫌香港薪金太高,應該跟富士康看齊,1000元人仔就夠,咁先至有競爭力。
0 D2 ~6 F  D/ j" L, ?5 e我同時嫌樓價太低,令地產商賺得太少,擔心佢地撤出香港。
  D' \3 C7 }0 Q: z) r3 B8 D我quote我之前發言其中一句俾你睇多次,嗱!今次唔好理解錯誤喇,大朋友。 " ~6 J& I+ @$ x+ J) t7 w* L" `

7 p$ e: z9 L0 W' w4 A7 Q「大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。」  f4 j0 }6 J+ s9 c9 |4 ^3 C
8 e6 @0 _; H0 p3 J
有錢佬要賺多d,打工的應收少d貢獻給有錢佬,傳媒要報喜不報憂,
" |$ t! N7 S# i/ Z. l& l6 \5 I追求到和諧,香港才會係一片樂土,到時大家都可以安息....講錯,係安樂至啱。
我有NOW TV,我睇左5次( m4 R- I0 u. y% l+ v
奉命 發表於 2010-6-26 01:15 AM
1 B+ `& b! G" h$ N0 i/ D7 ?3 n" M# G" g: d5 r0 s3 j+ J+ T/ d
有乜得著
* ^( f5 e% P4 J# D, ~  z
, O1 G& x$ f* H1 w5 l' E有乜得著0 O2 R) Y0 _/ M6 p8 t' l; M
infjlam 發表於 2010-6-26 02:35 AM
  y0 p. `7 @& _- k) `
" u3 r  N) ]) W% t3 s
伽俐略兄,我太高估你喇,
' Q1 {5 r$ |, t% l; b* n* h你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
本帖最後由 infjlam 於 2010-6-26 02:42 AM 編輯 / S& e# p6 ?$ }6 o6 J

( ?: e+ L- o) ]
: O; U8 ]; r$ H9 G8 p5 S

! O: e9 O" v0 W0 c5 n9 {* k8 Z( q伽俐略兄,我太高估你喇,
5 t8 m7 h# @8 Q8 K% k你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?( K- U4 }# j# l  _  K
andyho 發表於 2010-6-26 02:37 AM
, p) f' k# S" J8 D+ N' u6 i$ i  K; e
+ _8 J! u$ G; f
噓...話人係牛...可能係我太高估兄台你就真
; G' D* W0 G; {人地有好崇高地位o架
% |9 C: `, p4 c: f; O# \/ d7 ^  r
, ^8 J( V* B& b
9 Z4 i6 y+ ^6 f6 f* f, h5 t噓...話人係牛...可能係我太高估兄台就真 5 p" d0 g% Z: D- f' @
人地有好崇高地位o架
5 J% `2 z' C8 L/ r9 v3 M' Rinfjlam 發表於 2010-6-26 02:40 AM
1 j1 O" P& p) x9 |( @+ r% R7 ~$ ^& D6 t" }6 d
yes,佢一定係好膠的,
9 ]3 Q9 I% ~' R5 ?3 ?哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」+ S& U$ t. y+ C+ d( |, l0 _) T
  Y- l0 T4 Q; W8 W
神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。
1 S' |- s7 F! ~/ t/ \5 }4 _$ R
3 }( k0 ]6 G* _- |
yes,佢一定係好膠的,; E/ g" a) c" Q' e$ Y0 I: }
哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」; Y9 J3 I; v: b# F) ^8 e

! f5 Q, V' L. G+ W神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。7 r# m# `2 C8 C+ G& T- o/ M" r6 N
andyho 發表於 2010-6-26 02:44 AM
; R" e" a* G) z* c

! I- Y% ~9 M% }周五晚嘛...何況有波睇 7 t$ J/ j8 u" m; N6 m
5 w- X0 {! e0 K, H% H2 j3 K
頭先巴葡0比0,主客和,執左少少
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。