<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
Andyho講野,好似事不關己咁喎
2 k* m5 d3 ]$ M6 }3 N) X9 d" ]0 Q. P( x" t: e) ~- Q3 l
唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
' A, h. J9 U& ^$ J版友你都份人都幾天真幾傻,呀唔好意思,應該係樂觀先係+ q% O* M/ l7 L; H! b2 N
Winters 發表於 2010-6-24 01:59 PM
我唔係亞嬌
由得佢通過囉,若然通過後香港轉好左,貧富拉近左,公平左,大家開心
% G5 M3 n2 m( q2 T如果無變仲衰多幾成,普通市民一齊受,到時先去知錯吧,
8 J; c9 ~  Q1 z& V" d香港人係習慣唔見棺材唔流淚架。 ...
% T2 D9 ?3 B7 ^1 Q8 ~andyho 發表於 2010-6-24 04:28 PM
5 `+ H/ T. W) R9 O- P0 w9 K  U0 B9 u今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......' E. }7 s% o% @
而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......' q1 L* S, F: y, g9 n
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....
* \/ N5 n' d5 B" p甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧者越貧....
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
本帖最後由 andyho 於 2010-6-25 02:10 AM 編輯 6 L. X  |5 y4 [& ]6 N, q
5 n, \" C* O. {- k" P# R
Andyho講野,好似事不關己咁喎 9 O9 P: W4 i4 @( l
" j% V& e1 L7 G. r
唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩0 x' \, m$ s' Y" n/ B4 M
infjlam 發表於 2010-6-24 08:05 PM
4 p  R! @2 F& L' K/ b' X8 j! `* Z4 Y' }2 s4 d2 R' g1 b
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。
' m" ?4 j2 o$ c  D' ^既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
3 }7 B. b% u- T+ D8 r8 Y方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
& S( w0 t" t% t如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。( R' Z& I& g0 e1 i4 W& c) w2 J$ ]
若然我睇錯,呢個方案係好野,仲好啦,到時大家都可以開香檳慶祝。
本帖最後由 andyho 於 2010-6-25 02:09 AM 編輯 3 r7 U' ]* C& T% G' m2 E) ^
1 z% u2 r0 d% B7 @% {
" a1 B5 V- |+ S1 ]3 W0 W4 n5 _9 O
今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......3 U5 j) \. t4 n, F- ~. X- |
而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......1 c6 Z  {3 W6 u1 I# H" f
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....6 w- {  X0 Y0 T8 Y
甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧 ...
8 N  Q. z" V: Z0 V5 HHansChan 發表於 2010-6-24 08:26 PM
# k/ V8 W5 j) s6 i" j% k( I: \
/ }) S9 ^% q: K! v1 b如我樓上所講,政府要製造和諧假象,由得佢囉。
! Q9 j9 S; ?+ Z0 t! I$ D2 |我近日見到d功能組別議員得意洋洋,不知幾高興,
$ M: H& L6 W3 ~# {! r我希望佢地以後要更加肆無忌憚,剝削得更加徹底,+ t& p6 y8 y' c4 n$ M
例如樓價要炒到10萬蚊呎,實用率要低過5成,最低時薪壓低至20蚊樓下,, B& \9 }0 d; b6 E
到那日有d香港人至會醒覺。
& j  X  S: B/ D( K' q% a2 q5 y8 V0 ^
* b4 R. }5 G* \好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。
, [( t+ i! ^0 F8 Y既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
# @& H  ?  l$ N6 @( n) \方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
0 s; F& X& M) i: r, Z2 B如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。 ...1 R5 w" g* p! v; L+ y! u2 ]0 f
andyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
) a# A# _; G. Z2 ^5 n5 {/ ?2 h香港人真係唔瀨過野都唔識死...4 f  F8 ^$ Y, n) e* `

. F0 L2 Z. w" [+ ]; s無知,係要付上沉重代價的
  H# f8 j/ y$ y! r1 L0 V5 B& y, g  Q
! h7 ~1 d2 ^; _0 V% }好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界 1 e  ?  l- ?/ }$ |% J* F
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
1 @8 D: ^- R) s/ i9 E2 q方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
9 R+ {/ X9 ~" L1 L$ p/ R如果問題如、等無改善,始終都會爆煲。 ...
2 v7 ?3 \* R& O6 nandyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
9 b7 p1 T" P& T$ ~- G6 }啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))
2 a9 |/ _- ]2 U6 w0 }/ k: |4 R" I你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩
$ j# Z/ n7 e  y" w$ G# [8 y1 n現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企......好多國家更高啦!!!失業問題......好多國家更慘啦!!!民主自由......香港已經自由到有點可怕!!!# B$ O9 ?7 Q3 Y; a$ V0 `0 L
其實現今一定要教育好下一代年青人,要俾心機讀好d書;到時候就會有一份好工...有好收入...有好前途!!!
( ~  R! o3 g6 D# R4 f2010唔係要搞分化~搞反對~搞對抗啊(中國會想香港玩完?!),當務之急最緊要係搞好下一代嘅level啊~~~~~
# p* \: ~( y9 }9 O) j+ h2 A只要下一代有好好嘅教育,香港人先會有進步,人君水平自然會高,香港自然會發達向前6 S0 Z; A1 `" }% N+ l
' u6 G! N8 D5 p' |$ U, O  H4 t
% s5 x7 p7 `) m( Y6 m0 ?5 K+ h
) @+ y$ E$ T0 z7 Y5 q8 u
( U4 C! A4 v8 ~6 ?  X$ U& ]+ r香港人真係唔瀨過野都唔識死...0 L* J6 ?) {; G+ @. u

. j6 b. o8 t8 @5 m; ?% w% W/ Q無知,係要付上沉重代價的+ I. D$ q6 p+ h1 V
infjlam 發表於 2010-6-25 02:18 AM
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???7 C; b  G( H: \& }" ^
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???7 f, W& W, @; H% s6 F; U) O# n
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???/ H6 l1 c8 _( q9 c) V# _
你覺得我地會瀨d咩野呢???
( h5 q1 E. o% t/ a5 }你覺得會有咩野沉重代價呢???% y$ l# Q' z9 |
你係釘對中國??你想香港好??
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???  C$ E2 i) I0 S
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???' J; S" l; S1 n; t4 z
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???! w* n  s' A( \/ f  W! y
你覺得我地會瀨d咩野呢???
# j8 t) n: R; q. k5 ~( d你覺得會有咩野沉重代價呢???( V; f! s3 }' t) X3 {" K2 _' L
你係釘對中國??你想香港好?? ...
' e1 G% K" Q, h- i) V奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
' @/ }5 P5 V2 @% i8 }' M5 S, S+ x& _( ]  r7 e

+ _3 [& q: n3 h- x9 l4 D
1 L1 ?, ?: Z6 X0 f5 w3 g: n" i; y2 x: W1 H

' s' a* ]0 D  ~5 |# m聽得明o既,就聽下,5 q6 c+ X6 _( d+ L9 ]' i7 V# C4 X
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴
1 n+ G% g7 F" C1 r; r+ }9 N
5 U+ |5 t$ T- X& B; R5 u) e9 Z
$ e: x' L! A; \! W/ [5 W* c& ~4 U* J
啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))( f0 ]' e, f" \/ Y  X5 i9 s; A$ D
你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩8 h, S& @7 a- K$ u
現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企...... ...9 n; X2 {: E, j! S3 e/ ~- d/ e0 ^# }
奉命 發表於 2010-6-25 08:05 AM
8 b9 A: f! ~0 d3 O6 E# g$ g& g
$ g: T4 h- F1 g% _: S3 a$ L, T我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,% S% r5 ~7 @9 X$ v3 l/ z
李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?' j$ c# J! H& J9 U  z
所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差不多了。
) \. D* X2 m+ }+ B# y+ w( J香港行高地價政策,大家供貴樓,李嘉誠及李兆基及政府都有可觀進賬。5 a- d9 T7 I- ?! f+ V! Z
我地要愛國,大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。3 C4 x+ j& E/ U

6 A* Y$ H) x, t; k/ N& w你講得好對,香港言論太自由,d人成日彈彈彈,我好開心民主黨變成建制派,) t' C. {/ F2 L' m! |
可盡快早日立23條,應嚴到凡是批評香港及其領導人及其有錢佬的言論都禁止,
1 I8 }9 J% }0 F! U- ]- u7 f! f無批評至有和諧,有未來,唔再聽見年青人鬧無工做,供唔到樓,那時天下太平,
; G% i* E0 ^4 u  N% f中國富強,超英趕美。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。