<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 HansChan 於 2010-6-25 02:35 PM 編輯 - V0 d1 `# z! i) o

; |# |/ ^$ c% z0 |& y# P$ G- q5 q1 e
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???5 G3 e7 F- M$ Z, d% U& K- H; u
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???. X/ M$ M- k! x. o
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
' M  }6 J8 [: p! i$ D# g- p你覺得我地會瀨d咩野呢???( q2 L4 |* L  K7 c+ `7 K+ W3 S
你覺得會有咩野沉重代價呢???2 b0 t7 J/ s! }7 u$ ?( c7 _$ ~
你係釘對中國??你想香港好?? ...
6 H1 X3 Q3 D+ m  w# D  V/ X奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
1 [" |- H! D+ m& y! B( f"一,二,三,四,還原基本步...". d3 ?; @4 S  L% I: J
因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!: V5 G& u$ w& d& M! o5 B8 r, p0 V
但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...
' c4 s' W& U0 b: N5 S2 {! o# j你個仔四歲大都行得唔好...你話佢甘大個仔都唔識跑...你夾硬响後面燒佢屎忽等佢跑.....你話後果係會點吖??
  P: p+ _# f) \. _6 \' s要進步,唔係話進就進...要好多嘢配合的...7 R- n; p7 ~( c, o' P. N& f
而家所謂政改令香港民主向前...真係??* u6 m8 g4 Y/ V/ j  w
特首選舉門檻提高..後選人俾多幾個阿爺認可大弟子你選...民主?進步??0 H3 w4 T3 f0 B8 t
立法會選舉..一人兩票,叫你投嗰5丁功能組別..同叫你認同功能組別,參與功能組別圈子,有乜分別??係!你有自由o架,你唔鍾意可以唔投o架!又話你唔盡選民責任......+ W) h( q5 q1 a
民主進步??甘都叫係甘真係好進步囉!
4 l( W, V1 H: i- \4 E! g4 @# L甘還原基本步係唔係真係甘差????????
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
  X7 Z/ q$ m; I5 q; J
! P! |2 `/ i0 d$ f
ZDNsRUj3nHk/ E& R- y& L# a/ i4 ^( a
$ Q: U  n& E% }
_B7s8YuE-Ko
5 @- A1 \: [3 I2 P4 H8 O
! y6 B1 K' V5 k  h聽得明o既,就聽下,: D/ S) b  {2 x4 _8 |3 O
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴# s) a* _3 {# b0 U' d0 e
infjlam 發表於 2010-6-25 09:49 AM
我有NOW TV,我睇左5次
$ r* J$ y1 l: y  X; O7 j
9 V8 c4 C2 {3 M# }. \2 P
$ M: r2 I  t4 V4 v. J0 y我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,
% ~. W1 z! w+ r李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?9 j* N8 d4 s5 \# ?/ T9 d
所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差 ...: h4 M+ Q- I" {. w/ }; x. f
andyho 發表於 2010-6-25 10:21 AM
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇, s" L8 b7 _' n
你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
( A# P- M; N/ {+ p2 y9 H正面D啦
! I0 q4 d# Z' V6 d, l# G
"一,二,三,四,還原基本步..."
- \  {: X6 U! c6 F$ i因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!* O* d% H0 H  T) _9 I2 K$ W2 w
但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...
3 r. h" n( \# g! r* m* K& }, N你個仔四歲大都行得唔好...你話佢 ...
$ C0 Z& [% {" {! s& l3 tHansChan 發表於 2010-6-25 02:34 PM
你講野就最似人話喇,好明確係一把年幾
, \" H: T7 \0 c好明白你講嘅野
0 s6 b. c. g$ R但小朋友學行都要慢慢學啦,唔學又點會識行呢% m1 l& P$ ?, v, q' J2 Z* k2 E
我一早都話左係唔同意宜家方案,但點都要走走識識學學的! i* L) p* Y5 X4 o4 ]0 E, ~  B
大家都係估估吓,大家都唔會知道未發生嘅事,可能小朋友未識行先識走呢
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇9 r4 |; k! }/ q1 J( m8 E/ y# O: ^6 O
你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
% t+ R0 R. ~& l% U3 c9 K& P正面D啦小朋友
5 `3 F1 K* `; P8 N  W: k奉命 發表於 2010-6-26 01:23 AM
/ `& a* g# T: J. t

( ?0 S: B1 H- U/ R% A3 t" n  K0 t我幾時要份工做?我幾時呻過人工低?你唔好當我係應屆大學畢業生啦。
- V% O' Y3 P1 t5 k- ]/ ?4 q你話$7000一個月?日本yen呀?香港大學生值呢個價?
* H, g6 _- _6 _. ^& M7 V我看法剛好相反,嫌香港薪金太高,應該跟富士康看齊,1000元人仔就夠,咁先至有競爭力。* Q" e0 w% U" y1 h! i+ D
我同時嫌樓價太低,令地產商賺得太少,擔心佢地撤出香港。
: d( u) E8 W' b7 c% N" Z" G3 {我quote我之前發言其中一句俾你睇多次,嗱!今次唔好理解錯誤喇,大朋友。 " Y- E5 M1 P- E
7 s; U- o8 p; Y3 @% ]# R
「大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。」( O( z4 f1 p2 k& e" O) a
3 m" A; u3 p* P
有錢佬要賺多d,打工的應收少d貢獻給有錢佬,傳媒要報喜不報憂," u; W8 S2 \' X# }
追求到和諧,香港才會係一片樂土,到時大家都可以安息....講錯,係安樂至啱。
我有NOW TV,我睇左5次
: L2 S6 u1 A, q7 g5 }' g奉命 發表於 2010-6-26 01:15 AM
! f/ x2 Z2 G9 H

3 z5 O4 d: y) u* i1 `+ J9 a有乜得著
2 [6 B, z6 X$ z, s/ p
# Z) H4 C4 w2 {$ L- Y# v: R) b; y有乜得著
# m5 y* `  C9 e9 Y, sinfjlam 發表於 2010-6-26 02:35 AM
/ W6 ~( Z5 X, b) a0 T2 x
* U# j9 z  \% q0 m
伽俐略兄,我太高估你喇,
8 ~9 Y; g+ M3 Q8 ^6 @: M# c- m你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
9 {* }# Q  ~, i+ S4 ?: L! k/ p+ m9 \. Y
1 E# C% C4 _1 B* r- H& i: e7 i' ]2 D! h  X
伽俐略兄,我太高估你喇,* \1 h2 {% q( I8 B
你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
3 L" ~* v& o6 K8 u3 }' dandyho 發表於 2010-6-26 02:37 AM
: x% j5 z0 E8 \  h8 ~; C" s2 v* b9 j

2 d+ A% \' d9 R1 H/ e) t6 B噓...話人係牛...可能係我太高估兄台你就真 ' m8 u! }, y  b1 M" h
人地有好崇高地位o架
本帖最後由 andyho 於 2010-6-26 02:45 AM 編輯 8 j/ ]5 ]2 m/ A! P* k! A! M
. l# a1 e' [9 p9 n; W
: {; f' B6 K6 T0 f

+ H) f5 X+ q2 `' D2 i0 I6 \噓...話人係牛...可能係我太高估兄台就真 $ m3 |$ K, \& W
人地有好崇高地位o架
& d$ l+ v/ Q- uinfjlam 發表於 2010-6-26 02:40 AM
  M$ \$ R2 @# R7 h8 `& T' v& P( _* Y' k( A8 b. u: ]! P
yes,佢一定係好膠的,
* p1 n% A) \9 P哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」. E  V" M/ t  F+ X9 O
! ^/ s9 p: D2 B7 o  U+ s" U
神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。
9 F7 T: m, W" X6 F* }/ T& C# T3 t. O) c6 E
yes,佢一定係好膠的,5 h. V: C! r9 X" l' k8 u
哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」
$ k, N; ]3 I  y" s+ m5 m' D7 }. S+ K9 v* |+ O" M/ p- n
神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。& {% ?* n: ~7 r0 ^, u4 Q9 o
andyho 發表於 2010-6-26 02:44 AM
. D* N( l( ~0 D% g9 y+ T. ?
" z* Q% @& \' f! M* |) Q" j- ?2 T
周五晚嘛...何況有波睇 ' f2 x  R* _( q% `1 p

6 ^- m2 A, y# }- h- {+ V$ r頭先巴葡0比0,主客和,執左少少
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。