<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特快報導!包致金姪女襲警案維持原判![有片]
返回列表 回復 發帖

特快報導!包致金姪女襲警案維持原判![有片]

2 ~# o% j% \6 e# ?. F* p( W# l9 m! h有片:: T! }4 h& O5 T" _; p
http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=339212
! ]% e" q- _. T: z. |
3 g/ m  u; K; X
+ {" {1 w; ~/ q- Z7 }- ghttp://rthk.hk/rthk/news/express ... 00806_55_689104.htm
- q, w; b! F1 @# ^) o3 x# W& ^- b3 J# o0 x
終 審 法 院 常 任 法 官 包 致 金 姪 女 襲 警 案 的 覆 核 在 東 區 法 院 進 行 , 控 方 指 出 , 被 告 並 非 初 犯 , 之 前 曾 犯 過 同 類 案 件 , 已 被 判 社 會 服 務 令 , 法 庭 已 經 給 予 她 改 過 的 機 會 。
0 V! a( Y9 H1 y# t/ V6 y/ {控 方 又 表 示 , 被 告 的 感 化 報 告 顯 示 , 她 在 事 後 仍 然 對 事 件 感 到 憤 怒 , 又 不 承 認 自 己 當 時 醉 酒 , 認 為 被 告 在 事 發 後 沒 有 悔 意 。 ' c, Z1 ~4 K1 s
/ T7 C9 X; s9 v% B3 g
而 辯 方 就 指 出 , 被 告 有 精 神 及 酗 酒 問 題 , 即 使 她 是 普 通 人 , 亦 應 該 給 她 康 復 的 機 會 , 又 說 , 被 告 並 無 以 她 的 家 庭 背 景 , 作 為 抗 辯 理 由 , 如 任 何 人 認 為 , 她 的 家 庭 背 景 會 影 響 裁 決 , 是 侮 辱 法 庭 的 決 定 。 . B9 M; S9 t6 d" A$ d

7 q7 ^: R. c+ d4 ?2 }. Y裁 判 官 阮 偉 明 在 庭 上 多 次 反 問 控 方 , 是 否 需 要 判 被 告 監 禁 才 滿 意 , 控 方 沒 有 正 面 回 答 , 強 調 今 次 案 件 嚴 重 , 一 般 來 說 , 被 告 都 被 判 監 禁 。+ X4 p& W6 X9 q& C( M

# x: S/ B* M7 {$ J/ i吊那媽!阮偉明你升官發財啦!

評分次數

岩岩想出,俾你快過我tim
斷背大聯盟
裁 判 官 阮 偉 明 在 庭 上 多 次 反 問 控 方 , 是 否 需 要 判 被 告 監 禁 才 滿 意<---有無搞錯!!!咁很寸既條友仔!
有無搞錯﹖佢食左幾多茶禮呀﹖

評分次數

莫理窮與富,相識就是緣!
泛泛友誼情,緣來就是朋!
我以後唔洗再驚飲酒揸車喇
' r( G2 z. t2 I6 V# R$ @$ W' j我以後唔洗再驚吹波仔喇4 N( d' y. q& C7 L8 D( y9 [# C! ]& z
我以後唔洗再驚打差佬喇: e" _8 H* g4 l/ v5 a+ _

# o0 p2 T0 t9 Y4 z: b/ t1萬幾千我俾得起

評分次數

斷背大聯盟
我以後唔洗再驚飲酒揸車喇
) Q1 l2 u8 f- n0 V6 s3 c2 O我以後唔洗再驚吹波仔喇
9 P7 i4 C$ r/ d1 ~6 r" v1 W# u我以後唔洗再驚打差佬喇0 y$ g% B% B4 y$ [
' K+ P: ?2 Q0 _, _* y+ J5 S$ }
1萬幾千我俾得起
* F0 U' T7 Q' e* g& F) e: cmK頭ck@G點 發表於 2010-8-6 05:20 PM
你係咪有錢同有好既家庭背境﹖有好學歷先﹖同人唔同命呀﹖朋友﹖
你係咪有錢同有好既家庭背境﹖有好學歷先﹖同人唔同命呀﹖朋友﹖
& ?  X- t  j6 l" B% kgoodnicelady 發表於 2010-8-6 05:21 PM
有案例已經夠晒啦,打官司都係打點
斷背大聯盟
有案例已經夠晒啦,打官司都係打點7 y+ Y2 J; G+ \! X
mK頭ck@G點 發表於 2010-8-6 05:28 PM
話啫!你有無抑鬱狂躁病先﹖
有案例已經夠晒啦,打官司都係打點! I: l& m$ M  }2 D% O
mK頭ck@G點 發表於 2010-8-6 05:28 PM
有案例﹖咁你即是有好背景和好學歷喎﹖更加有抑鬱狂躁病﹖
諗吓又係既!法官無理由自打咀巴!去推翻之前判決﹖那豈非話自己判錯﹖點佢都要堅持原判架…只是我地太期望公平而無法接受啫…睇開d 啦…我地呢種香港窮人…
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特快報導!包致金姪女襲警案維持原判![有片]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。