<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特快報導!包致金姪女襲警案維持原判![有片]
返回列表 回復 發帖
有案例﹖咁你即是有好背景和好學歷喎﹖更加有﹖# l# D8 D0 n8 b+ j& A3 j) a
goodnicelady 發表於 2010-8-6 05:33 PM
我緊係冇抑鬱狂躁病啦,有冇性病就唔知
斷背大聯盟
諗吓又係既!法官無理由自打咀巴!去推翻之前判決﹖那豈非話自己判錯﹖點佢都要堅持原判架…只是我地太期望公平而無法接受啫…睇開d 啦…我地呢種香港窮人… ...
4 _) Y/ c4 o( j, @5 X. zgoodnicelady 發表於 2010-8-6 05:43 PM
其實佢地一早都估到,,但又唔知道點解仲要o係court仔上訴,,都明知咖啦
斷背大聯盟
我緊係冇抑鬱狂躁病啦,有冇性病就唔知
3 o) [; \# L+ ~3 }mK頭ck@G點 發表於 2010-8-6 05:43 PM
所以你一定不會好似那個包包咁好彩得到輕判咯…
莫理窮與富,相識就是緣!
泛泛友誼情,緣來就是朋!
其實佢地一早都估到,,但又唔知道點解仲要o係court仔上訴,,都明知咖啦
/ x/ j# d1 M6 b8 T+ S- S7 g, ZmK頭ck@G點 發表於 2010-8-6 05:47 PM
唔做場大龍鳳點叫人順眼喎﹖
「華人與狗,不得入內」現實版!* i# Q  Y4 t. }5 z
權貴同有錢人絕對大X晒,你地班蟻民,同我死開一邊  
$ Y& U# h, i* ]6 m- h3 E7 O2 x) Thttp://p.yoho.cn/8586464.jpg
諗吓又係既!法官無理由自打咀巴!去推翻之前判決﹖那豈非話自己判錯﹖點佢都要堅持原判架…只是我地太期望公平而無法接受啫…睇開d 啦…我地呢種香港窮人… ...! T$ m% b% T( I% R
goodnicelady 發表於 2010-8-6 05:43 PM
) W3 v3 H3 o2 ?3 d8 e. R7 _* d" N無錯,係意料之內.1 ]5 y' M: a* s2 L1 [) ], \9 h
原審法官推翻原判,即係承認自己係錯判.+ x! f6 R7 w! Q3 M2 W
不過我覺得咁樣仲好,雖然我都想佢坐監,但如果法官係受社會壓力或者輿論而改判,都係一件好危險嘅事.
2 J6 v7 w" n5 c; P. k+ J9 `! }而家律政司又再上訴,希望佢最終可以受到應有嘅懲罰啦!

評分次數

0 ~8 H1 s' Y' N. U) e無錯,係意料之內.
, d. E5 {! K) Z1 |- [原審法官推翻原判,即係承認自己係錯判.
# L6 A: O( w$ q' ]4 J8 u不過我覺得咁樣仲好,雖然我都想佢坐監,但如果法官係受社會壓力或者輿論而改判,都係一件好危險嘅事.
+ W) f6 E) z" ^而家律政司又再上訴,希望佢最終可以受到應 ...4 \1 o+ F2 p( j6 k
Winters 發表於 2010-8-6 08:30 PM
其實無人刻意想佢死!講真我地又不是佢的死敵!只是需要公平公義啫!希望在法律下人人平等!無理由重犯多次都可以不用坐牢!而且醉駕是一件十分嚴重之罪行!今次好彩無死人就叫無事!萬一下次又因她發生嚴重醉駕之禍!﹖那誰人負任呢﹖﹖一個重犯的人沒有真正受到教訓是不會痛改前非的!否則現今的所謂香港的法律方面是否真正公平﹖公義又何在呢﹖就以下的女神像就知:1 z( t1 q7 Y+ A! C: R9 t

# @" j, q: L6 z5 l& `2 q7 M; ^http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs255.snc4/40102_10150244021305381_721155380_13966264_3932910_n.jpg
& t9 E- a5 I: I$ ^立法會大樓上泰美斯女神(Themis)雕像。泰美斯是希臘神話中,代表正義和法律的女神。女神蒙上雙眼,是否代表無眼睇呢,右手所持的天平,是否用來衡量罪惡輕重﹖如果罪及當誅,是否又即用左手所持之劍殺之。總括而言,公義雕像是香港法律精神的象徵……
! V4 X1 ]- S7 @5 G, e$ |, I睇下遲些係咪真係又維持原判咯……否則以後有類似的情況,人人作為依據,斷章取義!那香港的法治精神就好弊咯…

評分次數

: }8 i8 [2 t4 K0 A4 C& Y
有片:
5 L# F0 u5 j3 Qhttp://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=339212' ]# R8 Z0 ]6 i" d

$ S6 [) z' E( H4 s
! _& ?# U  p' i7 Y- q" e/ [9 ?http://rthk.hk/rthk/news/express ... 00806_55_689104.htm
  }  Y# x2 G4 @: k' {0 Q
9 B" K& q1 w$ M; o2 C. I4 B) \被 告 並 無 以 她 的 家 庭 背 景 , 作 為 抗 辯 理 由 , 如 任 何 人 認 為 , 她 的 家 庭 背 景 會 影 響 裁 決 , 是 侮 辱 法 庭 的 決 定 。
# L- H7 r$ @% E( w! a, bGeohot 發表於 2010-8-6 05:10 PM
  }/ e/ }, _$ j- i$ W$ g& u4 Y0 p

5 P1 o2 b, F: r7 T, V. D8 [! [/ m9 I  A: S( l

+ H: g: e: d( x1 \- s0 ?Butt Shit.... 之前大大小小以她的家庭背景做左幾多功課影響裁決,人人佳知,呢d功課是否應該列入侮辱法庭的決定呢
7    6      5    4     3    2    1
* b" L" t2 q6 m

% Q$ i/ _3 a/ m; e; E9 e5 N% |; ?+ P9 v1 U7 H! b

( i) \. S% n# W6 H& ]3 m3 YButt Shit.... 之前大大小小以她的家庭背景做左幾多功課影響裁決,人人佳知,呢d功課是否應該列入侮辱法庭的決定呢! _9 ?9 p+ v* u; O: G" m! o' s- v
Triangel 發表於 2010-8-6 09:27 PM
呢度無引用她家庭背景及良好教育!法官再用呢招一定被吠硬!但之前有一篇報導是講述有的…要搵番那篇報告做理據對比是否真係無先…
本帖最後由 Triangel 於 2010-8-6 09:47 PM 編輯 . T4 s6 M4 v; ^* e: a4 O

6 W2 N; ^7 [  X- k4 L, I5 V
其實無人刻意想佢死!講真我地又不是佢的死敵!只是需要公平公義啫!希望在法律下人人平等!無理由重犯多次都可以不用坐牢!而且醉駕是一件十分嚴重之罪行!今次好彩無死人就叫無事!萬一下次又因她發生嚴重醉駕之禍 ...
# ], V6 p, F. ^( z1 p1 v' G' B! O) ugoodnicelady 發表於 2010-8-6 09:27 PM
/ n* |% o( v2 d7 m; ?
/ U5 v; }+ e. P
[否則以後有類似的情況,人人作為依據]# ~2 e: K8 b; W- x# i0 x% X6 U
靚花姐,接受現實啦。所有利益都歸有錢人,所有有錢人都對賽果都吾知幾開心同滿意,因為事實再一次證明,錢是萬能的,他們都吾想因為呢單case 失去咁好的優惠
( K3 X, e; L, `8 B' [$ k" q0 W
3 V& S) b& X+ C) C" [; w再者泰美斯女神(Themis)雕像 是否係有錢人捐出泥都吾定
7    6      5    4     3    2    1
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特快報導!包致金姪女襲警案維持原判![有片]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。