<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Fantasy NBA League 2010 - 2011
返回列表 回復 發帖
估唔到無玩一年, 唔識班新人嘅情況下,
帶住 P. Pierce, K. Garnett, G. Hill 幾個老將都可以殺入決賽
不過決賽嘅對手實在太強喇, 最多只有 1 成勝算

評分次數

今年3個league都target一班球員

jennings, afflalo, n.young, gay, w. chandler, ty.thomas, melo, josh smith, perkins, noah (仲有waive番黎既 delfino, baron davis), 依班人至少o係我兩個league出現

jennings - le2唔打助攻, 放極佢都冇人接; 用左兩季, 下季唔敢再入

afflalo - 3個league都入晒, 諗住melo trade走左會發達; 點知入晒一陣射手, afflalo愈打愈似以前o既 a.parker, 乜都有少少, 可有可無

n. young - 臨近季尾, 好多傷患消息傳出, 估唔到真係頂唔倒一季

gay - 收league已係預計之內, 重大損失

w. chandler - 諗住佢會打得好過afflalo, 但太唔穩定

ty. thomas, perkins - 兩個blk高手, 極度唔穩定&受傷患困擾

melo, josh smith - great!! (入melo因為博佢力爭playoff)

noah - 依個真係救命, 今個禮拜有幾日都比平時早2-3個鐘起身睇佢出唔出得 (玩得太認真乎?), 同gay一樣冇乜可能傷, 最後一週拎住佢同n.young令我大失預算

玩多過一個league 既你地, 又會唔會o係唔同league入同一個球員?
受傷同嬴冠軍真係一線之差
今年3個league都target一班球員

jennings, afflalo, n.young, gay, w. chandler, ty.thomas, melo, josh smith, perkins, noah (仲有waive番黎既 delfino, baron davis), 依班人至少o係我兩個league出現

jennings ...
R-Star 發表於 2011-4-4 11:26 PM
玩唔同le用同一班底根本無意思,一來極悶,二來好難發現自己不足之處,點解我會用odom trade D.colli之後再用E.gordon trade J.terry?
係時候開估,因這是我從自己兩個le兩team人得出的中位數,帳面差,但他們卻有能力令我打入Playoff
將兩team人的長處放出來,然後作出對比,取出差距,差距是答案,答案是人材
對住Sugo有無計可以贏?? 我就算加Durant我覺得都會輸...
Xtravagant 發表於 2011-4-4 08:11 PM
Congratulations to Sugo!!

add/drop 唔多, 但每個都足以致命, barea.. james johnson.. bayless; 加上brand, ai冇傷, t.parker意外復出

雖然有幸運成份, 但我近幾年少有被技術性擊倒(曾自問自己add人眼光好準 ), 輸得心服口服

今年真有趣, mo williams, baron davis, udrih都係fa簽番黎帶住我隊波, 但其他球員又令我輸得好無奈

經驗之談, 我對sugo時一開始已知reb同blk唔夠玩, 所以相關球員盡放;
你隊波冇乜爆seed人, pts同ast可提早放棄 (stuckey, foye)
target --> 3pt, stl, to, ft, reb/blk
最大難度係你得4個moves (希望m.evans幫倒你 3pt,reb,stl,blk)
但好彩好多日都係pick最好10個, 唔駛點諗rotation
估唔到無玩一年, 唔識班新人嘅情況下,
帶住 P. Pierce, K. Garnett, G. Hill 幾個老將都可以殺入決賽
不過決賽嘅對手實在太強喇, 最多只有 1 成勝算
秋葉林 發表於 2011-4-4 10:11 PM
我雖然輸左, 但唔玩blk既話佢唔算太強
玩唔同le用同一班底根本無意思,一來極悶,二來好難發現自己不足之處,點解我會用odom trade D.colli之後再用E.gordon trade J.terry?
係時候開估,因這是我從自己兩個le兩team人得出的中位數,帳面差,但他們卻有能力令 ...
Rated-R 發表於 2011-4-4 11:53 PM
just to share~
會否覺得搵鐵膽建立隊波對長遠發展有幫助?
我年年都入josh smith同gay (multi-cat), 冇乜大cons, 隊波行攻防都得, 而受傷, 休息依d風險基本上個個球員都有

我又講少少點解trade lawson俾你, 最大原因梗係被你睇中我需要sg~
但我出offer時完全冇留意過佢, 因為覺得佢好唔穩定, 唔係我target
但諗住trade左俾你, ast都夠嬴其他對手, 而再對你亦有勝算 (no quota); 就算delfino冇用都唔太大損失, 當多個位換下人; 可惜對住sugo爆得太勁, 佢又pick得好
吾係好記得邊個係Raining / Edmund 但拒今年真係好驚喜 - 勢估吾到兩邊都殺入4強﹐不特止﹐ 仲差D雙雙入finals...

Most Improved GM 一定係拒。
Xtravagant 發表於 2011-4-4 08:23 PM
I cannot agree with you anymore!
but I think our senior players are still more competitive, hope he can make some miracle
just to share~
會否覺得搵鐵膽建立隊波對長遠發展有幫助?
我年年都入josh smith同gay (multi-cat), 冇乜大cons, 隊波行攻防都得, 而受傷, 休息依d風險基本上個個球員都有

我又講少少點解trade lawson俾你, 最大 ...
R-Star 發表於 2011-4-5 12:18 AM
Trade Lawson 攞明攻心架la,我都故意唔講
Trade Lawson 攞明攻心架la,我都故意唔講
Rated-R 發表於 2011-4-5 09:47 AM
你唔講都知啦
只係冇人睇好佢先奇, 我有6個pg都出唔晒, 蝕少少放走個都要 (有諗過換felton個sg位, 但好難trade; 一換一既話delfino算係冇得揀最好個個...)

我今年真係太忙少左好多時間follow NBA. 平時朝9晚5返工放工吾再講﹐ 加上我又學法文﹐又組隊打波。我subscribe jor NBA TV 但一個禮拜都看吾到幾場哈哈哈 所以你見我好多trade都係亂o甘來...

不過好在我都算幸運﹐D骨幹球員都無咩大傷患負負碌碌入埋決賽添。
Rising Star, 5th pick overall:
G - J.Kidd 24, D.Rose 33, M.Conley 108, R.Hamilton 117, S.Curry 136, M.Belineli 173
F - K.Durant 5, C.Villanoeva 61, A.Randolph 80, B.Bass 192,
C - Bargnani 52, A.Bogut 89, A.McDyess 145, R.Hibbert 164

EF League 6th Pick Overall:
G - C.Billups 16, B.Gordon 67, A.Miller 78, A.Brooks 102, A.Iverson 115,
F - D.Granger 6, T.Thomas 91, Battier 126, K.Martin 139, B.Bass 163
C - B.Lopez 30, Okur 43, Bargnani 54, Perkins 150
我今年真係太忙少左好多時間follow NBA. 平時朝9晚5返工放工吾再講﹐ 加上我又學法文﹐又組隊打波。我subscribe jor NBA TV 但一個禮拜都看吾到幾場哈哈哈 所以你見我好多trade都係亂o甘來...

不過好在我都算幸運 ...
Xtravagant 發表於 2011-4-6 07:22 PM
EF League 6th Pick Overall:
G - C.Billups 16, B.Gordon 67, A.Miller 78, A.Brooks 102, A.Iverson 115,
F - D.Granger 6, T.Thomas 91, Battier 126, K.Martin 139, B.Bass 163
C - B.Lopez 30, Okur 43, Bargnani 54, Perkins 150

How would you go to final with the lineup above?
Your trade and add/drop made great impact!

good trade on odom
good pick on bynum, duncan, j. crawford
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Fantasy NBA League 2010 - 2011

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。