<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Fantasy NBA League 2010 - 2011
返回列表 回復 發帖
時間過得太快,咁又就來完左一季了

已經有nba球隊入左playoffs了,當然亦有球隊被foul啦

東岸

塞爾特人,公牛,熱火同魔術已經入左playoffs了

西岸

只有馬刺入左playoffs

被foul球隊: 東岸 騎士   西岸 木狼同帝王

東岸分析

頭1-4位都仲會有變動,但係都已經穩坐playoffs頭班車了,相信第5位的老鷹只要贏一半賽事都可能夠入playoffs了,紐約人換左人後比人睇好,但係名次都係麻麻,仍需努力.....相信入都吳係問題,76人係有d驚喜,今年入左的話都幾有睇頭,現時的第8位係溜馬,但係好吳穩定,第9名的山貓同第10名的公鹿都仲有機會,可惜的係tmac個隊活塞潰不成軍,難得tmac無乜點傷,竟然排第11,實在無咩力爭上第8

西岸分析

馬刺要第1名吳難,睇下邊隊第8會係馬刺來緊期待的事,第2位湖人,第3位牛仔,第4位雷霆要入係遲早的事,名次可能有變動,但我覺得都係湖人會過牛仔,第6位黃蜂可能過第5位金塊  7,8,9,10,11位仲有機會爭7,8位,場差好接近,我比較睇好火箭同jazz,有力上7,8位,殺左拓荒者,拓荒者好吳穩定,好在有及時雨b roy復出先有轉機,第8位灰熊有隱憂,主將gay傷緊,入左playoff都無用,如果對馬刺,馬刺會開心到死,第11位太陽就"猛猛緊",33勝33負.....
西岸連第11位都過5成,問你死未
人生有幾多個十年? 不如坐底飲杯茶食個包啦!
V_____V
系咪入左Playoff有額外簽人額?
系咪入左Playoff有額外簽人額?
Rated-R 發表於 2011-3-21 06:57 PM
無﹐  原因係有發表過既Gm都否決左呢個方案。

車輪戰其實都未必下下work... 就好似面對Ming隊波o甘, 雖然對方吾會點變但我都沒把握贏FG, AST, STL, BLK, TO.
Rising Star, 5th pick overall:
G - J.Kidd 24, D.Rose 33, M.Conley 108, R.Hamilton 117, S.Curry 136, M.Belineli 173
F - K.Durant 5, C.Villanoeva 61, A.Randolph 80, B.Bass 192,
C - Bargnani 52, A.Bogut 89, A.McDyess 145, R.Hibbert 164

EF League 6th Pick Overall:
G - C.Billups 16, B.Gordon 67, A.Miller 78, A.Brooks 102, A.Iverson 115,
F - D.Granger 6, T.Thomas 91, Battier 126, K.Martin 139, B.Bass 163
C - B.Lopez 30, Okur 43, Bargnani 54, Perkins 150
無﹐  原因係有發表過既Gm都否決左呢個方案。

車輪戰其實都未必下下work... 就好似面對Ming隊波o甘, 雖然對方吾會點變但我都沒把握贏FG, AST, STL, BLK, TO. ...
Xtravagant 發表於 2011-3-21 07:57 PM
咁我唔洗玩書la,揹住kistic條水魚打playoff=輸硬
我根本冇用車輪陣,亦不齒去用,我咁快用晒70個名額系因為我成季都有傷兵問題,唔換根本冇可能入到Playoff,努實講句,現偕段我只須3-5個名額已可以應付餘下賽事

好terrible的數據

Epic Triple OT game goes to the Los Angeles Lakers, as they defeat Phoenix Suns 139-137!!

Kobe: 42 points, 12 rebounds, 9 assists
Lamar: 29 points, 16 rebounds, 5 assists
Pau: 24 points, 13 rebounds

Steve: 19 points, 20 assists
Channing: 32 points, 14 rebounds
Marcin: 24 points, 16 rebounds

太陽對湖人3ot,湖人139-137 ko太陽

If you get one of the above player, he will get you to win the game...... (I get Kobe, but I am already out of the playeoff)
人生有幾多個十年? 不如坐底飲杯茶食個包啦!
V_____V

我投降,要多3個換人額仲慘過叫我兩個女幫我聽電話,仲要冇人理添,我好火low,我大大話話都用70個move頂左3場硬仗,我唔換人根本冇能力入pf,我是由尾二位置一直打上第七的,途中傷兵十分多,根本系唔換唔得,唔通咁都不值得加區區三個move?
我問心講我揸住成隊爛牌軍都入到pf全因我交易手段及撒換人手得宜
每隊加3-5個究竟有幾車輪ar?某些人會不會過於保守?夠彊既成季一個都唔好換
我投降,要多3個換人額仲慘過叫我兩個女幫我聽電話,仲要冇人理添,我好火low,我大大話話都用70個move頂左3場硬仗,我唔換人根本冇能力入pf,我是由尾二位置一直打上第七的,途中傷兵十分多,根本系唔換唔得,唔通咁都不值得 ...
Rated-R 發表於 2011-3-24 06:45 PM
I support rr getting extra moves if his opponent okay with it. It kind of defeat the purpose of having 70moves limit but he got a shit load of injuries thu out the season?!  

If we need a legitimate reason for giving him the favor, (okay if you watch soccer) how about Arsenal's recent signning of Lehmenn after all the keepers are injured & FA grant them premision.

Kind of make sense if you look at it that way ya?

評分次數

"The only thing that goes with the flow is a dead fish"
我投降,要多3個換人額仲慘過叫我兩個女幫我聽電話,仲要冇人理添,我好火low,我大大話話都用70個move頂左3場硬仗,我唔換人根本冇能力入pf,我是由尾二位置一直打上第七的,途中傷兵十分多,根本系唔換唔得,唔通咁都不值得 ...
Rated-R 發表於 2011-3-24 06:45 PM
我都講左我o既意見
加10個太多
但如果計一round加一個quota, 加2-3個quota都ok

雖然可能係"人地" o既事, 但sugo都冇乜用add/drop, 儘量公平競爭
我都講左我o既意見
加10個太多
但如果計一round加一個quota, 加2-3個quota都ok

雖然可能係"人地" o既事, 但sugo都冇乜用add/drop, 儘量公平競爭
R-Star 發表於 2011-3-24 09:43 AM
If RR get extra 2, 3 moves.  I "may be" ok with it.
Just to let RR know.  In case they let you have your extra moves, then don't complain when I counter your moves aggressively.

I will let you consider pros and cons of it.

Also, I am losing to you in total of games being played in 3 next days.
希望升到 1000 分.....係有時間既話...
我只須3-5個quota,若認為不公平,大可以全部玩家一起加
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Fantasy NBA League 2010 - 2011

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。