<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Fantasy NBA League 2010 - 2011
返回列表 回復 發帖
我只想有多個Ast又有即戰力的人用,Gordon而家搞到我十分煩,唔系Jt better than gasol ,系你個offer太苛刻
Rated-R 發表於 2011-2-26 09:34 PM
gasol + afflalo
e.gordon + ibaka

if you think e.gordon=terry > afflalo (if e.gordon equals terry, I shall compare him with afflalo instead of gasol), it means ibaka is barely worse than gasol??
今年真係算近年玩得最投入又最刺激。

兩邊既#4-10 既排位爭崩頭。我差吾多個個禮拜都望個對手吾記得set lineup等我可以拿點easy points

BTW Carmelo 轉去NYK真係好適合距。下年會考慮簽拒! Good trade to get  ...
Xtravagant 發表於 2011-2-28 06:42 PM
actually my main target is w.chandler

I am now looking for a SG after dropping t.allen, probably my last trade in this league
offered battier for hinrich

countered offered by fields + hinrich for w.chandler + mo williams

I hope you do not join this league next year
禮拜前﹐本來打算同Ming有個君子協議﹐希望大家吾好響今個禮拜亂用D move... 點知拒比7-2, 5-2 拋窒左係o甘add人。

竟然用左8個move來對付我。

好﹐我忍你。就看看你下個week & round 1 點同人鬥... ...
Xtravagant 發表於 2011-3-12 02:07 PM
佢d moves都算正路既, 8個moves又唔係真係換左8個球員返黎 (同一日add/drop同一個球員)
我就冇得鬥,自從系呢度扲過亞軍後,傷兵 & 黑色星期X
(每week總有一日系成班集體失準,邪過撞鬼)
真系搞足我幾年,搞下搞下70就用完
Rated-R 發表於 2011-3-12 04:36 PM
好多waste picks
剩係講最近個日, add完lee又drop左佢
我投降,要多3個換人額仲慘過叫我兩個女幫我聽電話,仲要冇人理添,我好火low,我大大話話都用70個move頂左3場硬仗,我唔換人根本冇能力入pf,我是由尾二位置一直打上第七的,途中傷兵十分多,根本系唔換唔得,唔通咁都不值得 ...
Rated-R 發表於 2011-3-24 06:45 PM
我都講左我o既意見
加10個太多
但如果計一round加一個quota, 加2-3個quota都ok

雖然可能係"人地" o既事, 但sugo都冇乜用add/drop, 儘量公平競爭

好似用緊arsenal咁,3隊入晒semi-final諗住有得爭3冠王

點知 noah, n.young, delfino, afflalo, w. chandler 係重要時刻傷晒, 追極都追唔倒

兩個league都對住rose+barea, rose deserves to be the MVP, at least in fantasy!!
季季你做王,冇人同你玩ar
Rated-R 發表於 2011-4-3 06:50 PM
我真係想做王, 但全部被人打到無還手之力, 真失禮 (失望)
今年3個league都target一班球員

jennings, afflalo, n.young, gay, w. chandler, ty.thomas, melo, josh smith, perkins, noah (仲有waive番黎既 delfino, baron davis), 依班人至少o係我兩個league出現

jennings - le2唔打助攻, 放極佢都冇人接; 用左兩季, 下季唔敢再入

afflalo - 3個league都入晒, 諗住melo trade走左會發達; 點知入晒一陣射手, afflalo愈打愈似以前o既 a.parker, 乜都有少少, 可有可無

n. young - 臨近季尾, 好多傷患消息傳出, 估唔到真係頂唔倒一季

gay - 收league已係預計之內, 重大損失

w. chandler - 諗住佢會打得好過afflalo, 但太唔穩定

ty. thomas, perkins - 兩個blk高手, 極度唔穩定&受傷患困擾

melo, josh smith - great!! (入melo因為博佢力爭playoff)

noah - 依個真係救命, 今個禮拜有幾日都比平時早2-3個鐘起身睇佢出唔出得 (玩得太認真乎?), 同gay一樣冇乜可能傷, 最後一週拎住佢同n.young令我大失預算

玩多過一個league 既你地, 又會唔會o係唔同league入同一個球員?
受傷同嬴冠軍真係一線之差
對住Sugo有無計可以贏?? 我就算加Durant我覺得都會輸...
Xtravagant 發表於 2011-4-4 08:11 PM
Congratulations to Sugo!!

add/drop 唔多, 但每個都足以致命, barea.. james johnson.. bayless; 加上brand, ai冇傷, t.parker意外復出

雖然有幸運成份, 但我近幾年少有被技術性擊倒(曾自問自己add人眼光好準 ), 輸得心服口服

今年真有趣, mo williams, baron davis, udrih都係fa簽番黎帶住我隊波, 但其他球員又令我輸得好無奈

經驗之談, 我對sugo時一開始已知reb同blk唔夠玩, 所以相關球員盡放;
你隊波冇乜爆seed人, pts同ast可提早放棄 (stuckey, foye)
target --> 3pt, stl, to, ft, reb/blk
最大難度係你得4個moves (希望m.evans幫倒你 3pt,reb,stl,blk)
但好彩好多日都係pick最好10個, 唔駛點諗rotation
估唔到無玩一年, 唔識班新人嘅情況下,
帶住 P. Pierce, K. Garnett, G. Hill 幾個老將都可以殺入決賽
不過決賽嘅對手實在太強喇, 最多只有 1 成勝算
秋葉林 發表於 2011-4-4 10:11 PM
我雖然輸左, 但唔玩blk既話佢唔算太強
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Fantasy NBA League 2010 - 2011

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。