<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 infjlam 於 2010-10-6 01:15 PM 編輯 8 C5 l* @2 p' U8 Y$ R$ t4 A, f5 D/ z

0 `& `/ T6 s; V( Z  ]0 P, b
  |: S6 R! `" q1 B4 S4 m; H* }* o! C$ q0 R" m
咦? 又夠鐘來抽水嗎?9 Y# Y5 ^8 J4 T" Z1 A/ w& Q1 z
我在#30向你提出問題, 到了#34樓你要抽水就說我罵你,
4 \& F* ?7 s' L7 i8 E9 V到底你愛扣帽子還是我愛扣帽子, 大家睇番#30我的提問及#34你的回應就最清楚 ...
" K/ W+ ]" B8 Z5 y- c! X( L. candyho 發表於 2010-10-6 01:03 PM
- D, d" h' f' Y! K# B- f4 G( O8 ]; J  A" G4 N5 \
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題9 t* T& l. }/ q- e
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你又在借題發揮,抽水而已
本帖最後由 andyho 於 2010-10-6 01:17 PM 編輯 % H' T+ }; z$ A+ k2 J8 _6 u: ~) q
& r, A$ W  A' m4 ?
( E) W, o5 \+ i& B& r% E
1 Z& z3 b; e) _, z& X+ e
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題
( c( n% V( B5 q# z0 k  }+ W( e! K2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你在抽水而已8 x& S: B0 I2 J" D* ]: g
infjlam 發表於 2010-10-6 01:13 PM
- v% H! `4 q1 J( Q) D* z9 Y4 F( l& v; M% ?, O6 U; o3 N) g4 k! g
是但啦, 係呀係呀, 個個都抽水, 惟獨你老兄高高在上唔抽人水, 滿意未?
# I; }* I) T4 e4 k; N9 ~) G唔好玩長氣者勝了, 由得其他版友自己睇, 誰對誰錯由他人定奪吧
吹水o者,做乜咁勞氣
吹水o者,做乜咁勞氣
2 h$ J  T$ W9 O. Ginfjlam 發表於 2010-10-6 01:18 PM
' @1 {0 ~5 S* ^
. {" l# B% t& j% x7 r, A
有傻仔俾我恥笑, 我點會勞氣, 你d慣用技倆用老喇, 可否轉一轉呢?
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
% s% l' R8 X. Y/ V' ?# X" uinfjlam 發表於 2010-10-6 01:23 PM
' Y( h( p' p" Q) Z5 L! I, Y( S% t/ W, m! |6 Z& {' O, U' G
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
+ D4 H* d; F, ^# e之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
5 k6 T6 z+ L# `+ T: D+ M9 t眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, , r" n  i1 Y/ @1 e
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢
7 [( @8 n. e9 N" D6 K
0 J+ U; K: g/ f/ p+ c. P我有眼不識泰山同你爭論, 係我傻而已% ^6 a2 q; w4 e& |# x
我發言完畢喇, 你要不要再抽水, 悉隨尊便
+ W) w) d, Z# p  i) W3 z/ t你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, / {9 T2 ?! Q% K- X  H
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, - ~7 u9 T, b# S* |# h7 }
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, 6 L; m& X" T" B" p) W
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
8 t, f/ m/ ?! R  k6 q7 Q& V$ L
1 \7 a% K3 j  `0 D狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?2 E7 |5 v$ ]9 X, x
你這樣說:
! Y$ h* M& t, g7 M6 ~7 m1)未免太小看狗哥 0 V* Q: Z3 ?9 ~0 }8 W$ J' _
2)太抬舉小弟
3 L) p3 c  O/ A! o6 g& j; h/ O6 O/ O- A4 u8 M
吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇
1 n8 y6 x" B$ m7 c% l0 V6 o# s5 R; h- A" n0 G
狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?$ A7 s( m/ t4 R6 ^9 @1 X
你這樣說:3 R/ t4 _& D0 o) y
1)未免太小看狗哥 8 d( j5 ~* ]" [) o- L! B* p4 B
2)太抬舉小弟
$ B5 a4 o- u  B4 m9 {3 @
$ @4 F/ I; n4 c6 v5 g吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇 ...
. Q% E0 S3 @2 N* linfjlam 發表於 2010-10-6 01:36 PM
7 N5 A4 `) Z8 V. _; [# V$ }( n* V8 _2 v8 V) ]( R
好, 下次再吹, 同你逐單計, 今次意見不合, 大家無謂變心病下次又借題發揮
8 _; `% z  R/ g# m, L
0 c1 z% z5 F6 L/ U1 I& T' Z6 ^2 X你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, : K7 ]+ }2 b, h! {$ K1 S7 [0 O
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, 4 Z, q" Z9 e- L+ x
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
2 B4 w# ]! Q" l當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢5 w! l) a6 y* }) l, D3 b

9 Z0 t6 q0 E: R4 S1 P" T5 d我有眼不 ...! \- V+ d+ `: T9 L
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
4 I& a' H/ U+ b佢地邊有抽我水? 佢地係義和團同志嚟, ) E$ i) V$ h$ H5 C
統一戰線, 槍口對外一d都唔意外;# F6 S8 ^$ r0 W% i2 R7 Y$ V
至於「中國和日本也有好壞人」云云, 則等同「阿媽係女人」之類的廢話,  j+ Q$ [5 J. I* u5 C
看一個民族的好壞應該以整體計算, 如果13億人都沒有一個好人的話? $ e3 o, D8 P5 `. m& |& {. w+ A
這個民族自我消滅好了。
乜呢個區/題目, 來來去去得幾個人討論, 好似唔能夠刺激一D帶愛國心O既版友討論喎...
3 }& S$ ]. w5 Q' }, ~) T) v+ u/ `0 Q7 X) q. J; j( ~
回應某位話去日本唔駛怕俾人偷野O既版友:) u- w- ^, G- E& D, ]$ d  `
去年同友人去日本旅行, 響街頭休息, 放低D行李響街上時, 遇著幾個中國遊客, 竟然斗膽搏懵順手牽羊, 好在其中一名友人喝令佢地先話"不好意思, 以為是旅伴的行李", 企圖為自己開脫...最後我個friend亦放過呢位同胞, 但大家去到日本旅行依然要小心同胞, 唔好以為好安全呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。