<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
+ Y6 \6 e, B9 T/ q# O. A& f& x" T; C  K- Z% z% a
唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果
( d# A. e$ P, t3 r0 N/ s7 W你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人
( O1 u- O% P# B' E# P
) ~6 W) b  K8 Z' b5 s, c如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治, 8 t, b7 w# |; [  N, K3 A
跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...
4 ^8 e1 i" K; p2 a- @andyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
+ M/ U- c9 b" _1 j- l# Z我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
# {4 U. ]. e' ]! O" d信不信由你。# v2 n" l3 v, N  R
買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀 7 Q+ \" `6 X8 r6 O% W8 D6 r. L
8 r' Y4 s0 j0 M! E7 g8 G
講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
6 l4 \* L0 x& r+ `* N" o' |
* W7 K) |% C# E' ^/ ~
有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名,
; ]8 j6 S4 c  b5 K- X6 N佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路,
/ o7 V. F, S1 e& \) D學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇8 y6 o  l: u0 r; k
andyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
: I, W5 d+ h( m- [6 c* ~, U" b* ~9 d佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦3 a  i+ c5 Q9 V1 A8 M
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
1 d! G9 z; @5 a無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.+ N; i5 f; _8 {# K

7 _/ W( T; J5 Q" u- f6 J! O9 _至於幕後軍師就應該係姓季個班.
# O8 C* M, ?: F, g6 |. A; V2 @題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
! E( \- F1 c$ [' H( D9 d! h+ ?* i我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。2 Y5 J) Q- C5 }% a$ A0 A7 H# i
信不信由你。$ P5 ^+ `! n, {5 n! f+ K
買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
% f% Y! i# F% x) F& k
* k  R/ X! ~6 o3 d& \3 ~講笑講笑,哈哈 ..." n+ F# E, G3 v3 L
大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
) V& s9 Y; T9 U) T* {3 j
有留意時事已經十分難得ga la- |' T# p, m- m0 M( Z. l
"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

1 u6 @; f) u( B6 u: a佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦
2 z+ b. I5 w: T( R+ l( A7 a( u但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?" p0 S1 ~* s7 P/ R' X7 W
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.# C% j, ~5 V* \4 @+ Z! D
0 [: n1 H0 \3 ~: `
至於幕後軍師就應該係姓季個班.
; ?8 a1 }1 n( V2 s& J. C題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...& e" N9 y8 A; g4 t( |3 }) M
Winters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
6 N+ Z8 t! P1 {1 A* k4 b! ?7 b& E! P6 d# t6 _  M# e, Y
冇左高比拜仁的湖人

評分次數

0 E) ]! U5 P8 ]  X! C  A有留意時事已經十分難得ga la, H/ r# U+ B$ K1 v+ A3 x. \+ P
"講笑講笑,哈哈" 呢句...
+ v3 V- V5 s9 U* S+ _Winters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!
& b& i* N* @# @: e  N/ c唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
# z- p+ g0 f8 s4 _& e
# M4 b$ m5 C: \2 M! e冇左高比拜仁的湖人
( X: l) V$ F* p( z: n; X5 tinfjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
( k, V) D5 C) z: y  q" [/ c拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事," B2 E% r: q# w
陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,8 d, H, `2 P; [; x) B' v& p
策略上亦唔太明智,
3 }) a& @" z, j, j3 m. l3 ]3 N. ^有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
' d; N3 ?: u6 I; B: e) F1 W5 P: c3 q4 h! z. w3 O) d' y# }
唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

* w( |- Z& ~) T
拎騎士做例子比較好- E% |3 Q8 ]6 q- l; s; b
Winters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
" b! E0 y3 X: y7 `2 V5 H; ^! l  C2 Q- y5 ~% [& e7 Q" k. Q
真有你的
* M( ]8 m9 _  Z' C有留意時事已經十分難得ga la
3 O- }% H  ]% m$ ?$ r"講笑講笑,哈哈" 呢句...
' q, @. W( U& L3 kWinters 發表於 2011-1-22 01:38
: r/ _7 Y. B- K  P: U% S* E. x3 ^
0 ~  O: C; r6 J! @" i+ q呢句....真係好笑喇~
( s5 t0 w% y3 ]路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.8 c* j$ R7 a% z! q3 }& |: j
繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,
+ u/ d8 |0 L! J/ W! ?/ t陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,' }7 u$ h/ L4 H: b- W& I) E7 `8 O
策略上亦唔太明智,
. ?+ M2 z3 Q. p# q有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
3 ^2 w+ r5 V( }; i. a$ L7 u- w( i0 ?2 Z+ `" ~& L
唉...不過一切已成事實,也成過去... ...
* |5 N* ~4 S4 R3 n, Minfjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
. |2 `1 R( f! L8 M, t
首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定.
) N* u  {. x" E  F癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,
/ R' l6 [& `8 A0 N. y7 D2 L分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.5 B# @9 q( j% T
我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.
1 y8 F3 o& k" T! u# i長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;
/ g1 u: m  t! m- p7 x1 p8 F阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.
: s- I  b: u5 y: Q+ x9 s, v四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。