<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 轉貼:日本得體抗災 中國網民讚歎
返回列表 回復 發帖
, b' H3 j8 H2 C% b  e. v0 m9 c2 ~
6 v" H6 j% i: s2 Z  P0 `: N2 u天呀!  為何此世間充斥著歪理, 說歪理的人還要理直氣壯,...... 呢d係咩人?  呢個係咩世界?- t$ q! H: Q4 |; u) [; k
hamsubboy 發表於 2011-3-14 09:23 PM
點解你講就天理, 人講就歪理? 搭你嘅車番屋企啦, 交通擠塞呀!!!
2 @7 ^8 J1 b8 R, o1 J1 Y5 j% E
9 g' n/ x8 P2 ^* W. z都係算喇...& {; g, g2 E7 Z! q9 {
閣下除左搬「老母」,或用小弟弟指揮大腦進行網上打飛機打嘴炮之外,
, J, e6 F* y* G  h" b, Y就再冇其他料子和人辯論  H2 q( G; f: C6 J+ T
infjlam 發表於 2011-3-14 05:29 PM
同你d義和團唔講老母, 唔通講聖經呀? 最後警告你班契弟, 唔好再辣慶我, 咪做不孝子!!!
狗哥好想幫老母搵老公,  幫自己搵新老豆,  邊個肯幫下佢兩母子呀?   
狗哥好想幫老母搵老公,  幫自己搵新老豆,  邊個肯幫下佢兩母子呀?   
1 n# z% D  T3 K; R1 q& vK2K 發表於 2011-3-15 12:30 AM
你老母已經已經俾阿差黑鬼搞過, 我冇乜興趣.........
: n7 _) `9 _3 s: L0 J! ]$ C. B) F9 S+ n5 R- a
點解你講就天理, 人講就歪理? 搭你嘅車番屋企啦, 交通擠塞呀!!!- F1 U$ N) F: M4 Y$ F" _
打狗棒 發表於 2011-3-14 10:54 PM
7 m$ p4 V% Q# u

) g! u: R; ~* _7 _/ A+ }; c狗哥, 我沒有說我的是天理, 但你所講的那番話卻是"強詞奪理".
8 C9 r  \% k1 C+ h如果你不是"為反而反", 願意用理性、常理、良心來發言討論, 你說得對的, 我亦會支持......
+ I; ~+ Z5 I- T& b
$ Q6 R! X7 ]" W8 l: i我到"吹水區"都係RELAX一下, 亦因為唔想在酒吧食店和那些"自以為是"的中坑討論.....* E( Q6 S: {& _9 Q' U, f3 V, z6 T1 S
到這裡, 我是來風花說月的, 不是來結怨的.......% [1 Y, {' ]" J! q7 j/ n8 W
; J9 n2 h  v9 K, t" `
狗哥, 我知你骨子裡是講道理的人, 所以才向你說出這番話....$ q" Q. Y5 x3 z9 Q4 I5 r9 {0 p) ]
有些網友, 我啋佢都傻!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
7 a; _' n( _  U' }- U. ^) V8 |" G
同你條撚樣好撚熟呀? 我屌你老母!!!# G9 n! F1 ~5 `, d  ~. q. i
打狗棒 發表於 2011-3-14 10:51 PM
( ]' o) b- `9 z5 p/ r

+ s  R4 V$ M( c3 E4 h. u9 r: K! ~* _2 g
我都勸你唔使咁躁, 吹下版吹下水就算Q數, 費事言論過激, 惹來版主掃場就大家掃慶 $ S5 K8 p; z: E/ }
世上有我同你呢D覺得示威是公民權的人, 亦有覺得食飯大過天,
  E- f* L. R# K- z+ F: F認為示威者阻到條街就要譴責, 但警察車隊封路阻交通恭迎領導人聖駕就合情合理的人
( I  {0 v0 S4 N7 V3 ]3 [同時亦有D人心底有強烈自卑感, 自己所屬民族的缺點被批評就紮紮跳, + i9 N+ A# E1 n( |
想逃避現實為自己所屬民族找借口開脫! _* H% P4 i9 r8 ]" T; H7 n

/ k9 V% I6 x* V' b0 k7 s無所謂啦, 一樣米養百養人<嘩! 呢句真係金句,
6 _9 ~2 V" Y$ I8 M8 R1 m食飯, 好重要架, 有飯食就得架啦, 其他唔好多講 1 i, {8 g# e8 h* h: m
話時話, 我提提我個朋友餵貓先, 隻貓有飯食有得瞓就滿足架喇6 Y  t0 G; Z. y9 n& r% B
7 w7 d. k1 _, L7 c
但正反意見雙方都有貢獻, 就係推高左呢條帖的人流囉
5 ?' W7 v& T# ~# ]5 o) b4 |' H! `) C; @! L4 X/ q
; L' j. N+ }3 K: L2 X4 ^  ~0 w) Z5 v
  U2 {4 D4 {! J& Z; C( P( b9 p7 l% c6 k
我都勸你唔使咁躁, 吹下版吹下水就算Q數, 費事言論過激, 惹來版主掃場就大家掃慶
8 v- b5 y8 d0 g( ~# M世上有我同你呢D覺得示威是公民權的人, 亦有覺得食飯大過天, 5 T6 g+ C8 q" L* S5 g! g
認為示威者阻到條街就要譴責, 但警察車隊封路阻交通恭迎領導人聖駕 ...
4 S# W* z- ~7 V2 C, Aandyho 發表於 2011-3-15 10:01 AM
Andy哥, 我唔係躁, 而係如果唔還擊, 班契弟就會得寸進尺;& i( P" ^* c. k7 o; u
我從不首先挑起事端, 我只是發表個人意見, 但係有d人以為搞我就可以出位就錯撚晒!!!
4 m  O- R! R/ V佢地義和團拳民, 有「無限復活功能」, 所以肆無忌憚可以挑釁我, 還擊係我唯一選擇。" E: G+ I  q/ v- [. I
不過, 佢地幾個都有不同之處, hamsubboy君從來唔會用上粗口, 所以我亦唔會以粗口還之;
" [0 o/ w* \# i8 |; M9 d而神探君盤踞政版多年, 我從來以同路人待之, 但唔知點解, 大約近這一年來無故向我攻擊, 我無奈反擊;
) C" X% K/ b& [" b; O! `至於果條印非打亂種KY就最搞屎棍, 從來不就主題發話, 只有單打抽水, 呢d不孝子, 我就見一鑊屌一鑊。
$ w0 x  O* V' w, K
  K" |& O0 _( F3 q5 V
Andy哥, 我唔係躁, 而係如果唔還擊, 班契弟就會得寸進尺;. t" v1 W6 R, i% W7 n, |1 |! I' U
我從不首先挑起事端, 我只是發表個人意見, 但係有d人以為搞我就可以出位就錯撚晒!!!
7 e* X& v9 ~3 o- `, z! z佢地義和團拳民, 有「無限復活功能」, 所以肆無忌憚可以挑釁我, 還擊係 ...- e6 R  U; k& c$ }: E/ V8 Q
打狗棒 發表於 2011-3-15 10:39 AM
+ ^/ a+ d8 ^6 s

; n  l; x1 `. |$ M% r! V既然係吹水版, 那我都離題吹下水吧
' u! _$ z1 |4 g' F8 F4 v儘管我跟神棍伽俐略及hamsubboy在許多議題上意見不同,
( f& @; o' `- V但我都認為呢兩位是君子, <君子的意思是, 一件事還一件事, 講另一個題目不帶私怨
4 D1 l" Y( c2 J$ J但我份人愛串人, 串到神棍伽俐略及hamsubboy就唔好意思囉, 當然歡迎你地反串番我啦
2 N( k2 g. f( w) o對於hamsubboy對於示威者阻街的看法, 我是非常的不認同,
, c* `" s- S/ H( \! M  D但佢講過曾返內地工作及跟內地人共事, 那我明白為何想法偏向保守, 必須尊重各人有各人想法# T) }& O& s0 Z/ K+ `
. V) W, e" F; w- f/ v
但, 我跟狗哥你一樣, 最唔妥都係那位K仔, 對人不對事, 無剛剛提及兩位版友的風度, 而且屬於無膽匪類, ; P$ m( M; d. d. c' y
見形勢好至敢來乘機踩一腳, 當無人助拳佢又唔敢單打獨鬥, 現今的學生哥真係有前途
狗哥你可能貴人事忙,記性唔多好,% U: H: N4 J; y8 a% C/ W/ Z; @
開得最多post鬧人,單單打打,口口聲聲話人係義和團果個,正正係狗哥你呀
# z4 R; A; |' g; B討論區,理應是其是,非其非,
: U# r- |; @, x" p1 k' @. F就係更因為係同路人,就更應坦誠相告,而不應盲目附和," I9 P7 V5 t: T
hamsubboy兄、小弟和其他師兄,和閣下在討論區總算認識多年,- @. s" s) o9 \
為什麼我們會和閣下唱反調?你還聽得進去的,就想一想罷
狗哥你可能貴人事忙,記性唔多好,
0 S9 R( A2 @: e3 _- I, L開得最多post鬧人,單單打打,口口聲聲話人係義和團果個,正正係狗哥你呀
6 p& {; u- n/ Z, F( Q) N( @' a討論區,理應是其是,非其非,# R, s2 d& v$ O3 [6 L1 ~
就係更因為係同路人,就更應坦誠相告,而不應盲目附和,! k/ B! {1 A. F. h/ W, Q  b
hamsubb ...
& H5 G7 k$ T" o5 Z' P! M7 h! Minfjlam 發表於 2011-3-15 11:07 AM
( M1 L% Q" A' _% f; `4 M3 f
; a2 o! }% A' I  f8 K
所以話,  人係永遠睇唔到自己背脊,  狗哥點解淪落到如此地步,  正正就從來唔諗下自己有咩問題,  你同佢講多都嘥氣....   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 轉貼:日本得體抗災 中國網民讚歎

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。