<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
& h" P+ C  b# s1 p! Y至於是否有版友跟我私怨借題發揮, 自行判斷吧 ...
3 r4 d7 d8 W) b9 a8 oandyho 發表於 2011-3-25 11:38 PM
$ U) B5 p: e; F/ y# O7 Z  {1 G$ s" U
見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P ! Z3 Z' m" W- Q2 A
不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
  T, `, s* K, i& F5 Y; h. z7 L4 J4 \  S5 l7 J
同你打賭丫, 你估幾耐之後香港人又去排隊食壽司呢?: N9 K" P% n4 w/ B. W' K
andyho 發表於 2011-3-26 12:06 AM
+ N# i3 c6 B% W
0 q1 W0 Y; X$ Y( h* n/ @# z1 @挑...班友照食可也喇,' o7 Q7 y& a+ k0 Y
我見有D壽司店做特價,客仔仲比以前多添呀
3 C2 O8 g1 l3 l7 s: L; B, o1 b: w1 q2 X  E+ U% `
見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
6 J) R! [' I6 K7 H0 a7 K不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
( c% w! ]9 @. q  ^1 dinfjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
6 p( ~6 [' ]+ w. o3 }! s
! |' z& G4 b/ Q' B7 P" X0 b6 t+ t版友唔忿氣要苦纏, 你見我都無再理佢啦, 9 C7 O. c: N; m
我都係趁隱形俠現身前, 先隱形好了,
8 V3 ?3 I+ ?; W# `' [5 O下次等埋狗哥上來, 再熱鬧d+ A" l2 h! a$ i# _
伽俐略兄, 下次再吹過
6 U. |5 Z0 x; U) z6 F. U
4 K3 A% c- y. v4 {2 p, P
夠喇, 我簡直無心機看及回你, 就當我連尊重也不想尊重你了, 好不好?
$ v3 e+ `8 s+ A) u- U2 q6 W你頂我唔順, 唔好回我就是了, 網絡世界就是你人生的全部嗎?
* e, q2 T0 D: S+ N, u我是什麼貨色, 閣下是什麼貨色, 讓其他人看看及定奪不是最理想嗎? 就此打住 ...$ \6 x2 P9 ~3 Y# g4 M+ F6 ^
andyho 發表於 2011-3-26 12:03 AM
- c) {; p: ?9 j( R0 d% z. X! z
+ B: w) O# ^- G
夠?.....
  \/ G/ E) T1 r, M. H你貶低完我, 不尊重我, 一句"夠喇!"就當沒事發生? 蝦蝦蝦!!!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
' n! x$ L& ?4 P# u' @3 [0 X/ P
, R' B9 ~. }# @" X. M- h
那我也用心回應一下你, 你所講的所謂雜種仔世上並不多, 有時是你的錯覺. w+ r! y7 I' c2 u; A: J6 h6 U
很多人批評大陸問題, 未必所有都如你所講, 是反中崇外的心理, ) G0 Y; w+ P) G* Y5 s, h8 h- }
以我為例, 我是覺得為何好地地的一個歷史古國今日搞成咁, 儘管有錢但不受外國人尊重, % I9 n& u6 }& C- o% I
! E" s8 ~& t, B$ g: O- M我抬出外國或日本的事去比, 是想講:「為何人地做得到, 我地完全追唔上?為何不反省下自己的不足?」( X  M/ B  A9 f
反而我見很多把口嚷著「我是中國人」, 卻最愛去買歐美名牌手袋, 日本或德國名車而洋洋自得的大陸人, 5 d% x0 u; N( b
. i3 C* H! |+ X! a9 G/ [' w這種人的心理, 可能接近你所講的雜種仔了 ...% y/ [8 M# @5 I
andyho 發表於 2011-3-25 11:59 PM
- U& o, Z5 L# Z; ?! N% K) ^1 B$ l3 e1 J& L2 l
講真,  批評大陸問題,  同搵機會借意抽水,  相信有少少智慧既都分得出既,  當然,  如果你話抽水都係批評討論既一種,  咁就冇得講啦....# l2 _2 T3 G, {2 K

3 M7 [4 v; n1 C3 N4 z中國人既文化水平,  點解落後比其他國家,  呢個係歷史遺留下來既問題,  一個國家要完全脫胎換骨咁改變,  係需要一段頗長既時間,  小弟去過日本兩次,  都係旅遊性質,  親身體會過日本人既優秀,  但正如之前所講,  每件事都應該獨立看待,  如果事無大小,  總之就例必將問題扯到中國頭上抽水一番,  我覺得咁樣又唔公道囉...." _6 f& M% D+ m6 `1 _: i
" `9 B% Z! g: d. l/ ^
中國人用外國貨,  我又覺得冇乜問題喎,  正如外國人都會用中國貨,  呢個係個人生活質素既要求,  同係唔係愛國,  冇直接關係喎.....
33# 打狗棒  
: ^! l0 g1 I. l6 I# S
+ V+ q$ ?3 ~$ h  c/ d有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?". \3 w& A% A1 L
, u1 c! ^7 C/ E9 L* J) U0 C: F# `+ O; s9 N1 m2 G, s
你不覺得有問題嗎?5 y+ K5 F1 @2 ~# g% q
& T3 ~9 i4 n+ f6 A7 h& R別人有病已經很痛苦, 你們還要借來人家的慘事去揶揄其他網友,5 X& C" m' g/ Y! e
這種行為和態度極為可恥.... ) Q/ h$ V# w* X3 v) H! |+ u
為求到達自己可以揶揄別人的快感 而去用 一班可憐病童作籌碼.... 可恥
! V; d/ G. W8 e' O2 p# Mhamsubboy 發表於 2011-3-25 06:58 PM
' n5 f; T3 K4 S. Y; i) H' `
! c/ T0 O+ j5 w$ ~6 YHamsubboy兄,7 F8 W# |$ n$ G# O  T0 ~
狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇
3 \) I) a$ ?7 S  T+ G) d- m; k根本不值回應,更不應把如此言論放在心上
6 K$ F0 S# f' S" ^8 H; s
  p  N* w+ {; [; F" y; q, d
$ t" _) `+ j* c
. N5 G: q0 G: o) ]9 R4 OHamsubboy兄,5 I# g) @& \$ I3 C$ g7 D" C! d
狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇 ) o& ?' |% c+ D# V
根本不值回應,更不應把如此言論放在心上9 y/ F2 F/ M: j/ V
infjlam 發表於 2011-3-26 12:21 AM
% q( F0 m! P. G" Z6 C8 F+ R) B" P
  _6 J6 u( m: }伽俐略兄你勸下某人啦, 3 g& d( |% t3 P* J) M
之前有人在#49至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~
0 G9 K/ S+ q$ L6 Y有時我都明白的, 一個人在現實生活中找不到定位, 就渴望在網絡上爭一日之長短, 有時都幾慘的) t2 |9 ]( ~7 i, T# g
閃喇, 費時隱形俠現身, bye~
7 D1 w% r9 e5 P; I) [9 R$ T4 G
見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P % t2 m0 g/ o$ D7 f3 I- }
不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場3 ?3 Q1 U9 n! k& P2 D/ c
infjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
6 x. ~2 V8 h+ \7 `9 n! f% n$ t3 D1 e8 x$ X8 m, m
我估隱形俠上次是飲了點酒, 好日唔上來, 唔知來龍去脈, 飲到HIGH HIGH地, 咪BAN 籮..../ R+ A: p6 ?  [
點知人馬座衝動慣, 出左手, 收唔番, 要搵人給大家下台階,
: [. M. m6 m4 [' M5 |2 d( h2 l所以, 轉頭ADMIN賜我們還陽, 跟手鎖狗哥入"水飯房7日, 讓我們平息怒火....
: P9 p( T+ ?$ U
! J3 `- O/ J1 q! I隱形俠一向跟在下稱兄道弟, 我沒怪他賜我一死
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
. X, p& |& h  z4 L2 {6 f8 y4 ^* l9 _
伽俐略兄你勸下某人啦, 3 N7 A0 ]% D8 F9 C- N/ U
之前有人在#47至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~
' L' z2 O% H4 r7 G3 ?- Fandyho 發表於 2011-3-26 12:25 AM
6 _3 M% Y3 ~5 Q. q8 f
* s$ h8 p; X! r# a你唔好扯埋我入局喇...( r$ v3 O1 [- Q0 }0 n8 D1 K+ u( Y4 M1 ^
你同Hamsubboy兄同係好人黎,: P3 A5 z! Y. q2 B1 q" A
咀型唔啱,咪下次吹過o羅.... d% ]' _, N3 ~& r  m
唔一定要尾彩
/ F) g& W$ s; {! t

+ s( [% K! J. ~; ?7 O你唔好扯埋我入局喇...; t% r" b+ t& x4 Q1 n: p+ k
你同Hamsubboy兄同係好人黎,
) A+ F9 ]3 a' e3 b9 u/ i1 m咀型唔啱,咪下次吹過o羅...7 x; b2 C- t, C6 ^% V3 p3 p! P+ n0 \. l
唔一定要尾彩
+ D4 F* Y( X+ `, Qinfjlam 發表於 2011-3-26 12:31 AM
4 a* _& j! t3 n5 j5 I8 d# i3 C
  J/ x9 @" n  W4 A你知我次次同人鬧完就算, 唔會留到下次, (包括我過去同你鬧完)
8 G( e: y* B, O5 ^% x& h但我只是懷疑有人不是舖舖清, 將私怨日日帶在身, 那我都無法子
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。