<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
- z( W& a: U9 N6 t) |+ ]$ F! T2 n; u' K( S% f: C& z
2011年3月22日訊" S/ o; s3 x8 y& M$ L: R

. L, Z- q& j0 n$ T! D' P1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;9 f- U0 b# s8 K- I6 t
2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及
6 [+ Q- b( o" c; P% S8 m% m3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖7 Z* Z0 H2 U% s
1 _, V# F5 a  i4 m, A& N( r5 J
以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
3 E3 T) X4 s% U% Y7 w6 |: g' i' B日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦0 H% \0 K, b0 I6 U3 L
祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄% D4 A! I  M* N9 V$ V
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦/ e% j: l4 X( b9 c$ O2 L( C
祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...
, H  j2 t6 B2 H/ C$ iandyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
" j) R/ g  r' x0 e: q, C# U- W& P! V7 {
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

& V' p3 M$ |6 c: _/ n9 s5 d; l  f( k" v' Z5 B* x4 k9 z) K
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   
( ?: B$ h) j% @/ s$ I2 l, o6 GK2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
/ i) i2 b2 q6 Y7 g/ W8 O

* |& C4 S, i' V9 U樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛9 \" ?( Q" T5 x( Y! M6 W
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
# ~' K! c! t& p1 P  A& {1 F4 q8 m0 Q- S
7 f7 R8 C- |  j+ C

% C( l( \/ f. I+ C" h# z樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛" w7 K, B+ X& b/ S! D5 Z
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...
- n: Y$ ?8 |7 a( Pandyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
5 ^9 ^) j( `; Q1 J5 L5 h* G: g" T1 L( Z
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
: r, Z; K1 l- _9 `
1 r; N: f0 u9 I" G9 R% A6 R
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?    1 Y2 h( w" c% y- E
K2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
/ b" n7 o: c% b# b! a3 O6 W
0 ]$ {: I# ]& X& j" {" a8 s你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
& V4 G, R% Z/ o好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, 1 c3 ]  L$ i  o& F1 `4 Q$ @5 s5 i  E
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
( |8 N! j1 T' P+ i/ ]8 d! p& P) |$ b% i# H) ~
你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
9 h  f& K' T& O' `1 f2 ^好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, 8 }+ H% d- v2 ^% A- n' S6 f
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...
+ C2 q1 z& m1 y' d8 ]( aandyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
2 X% U3 i( g$ s* V
! ~* t' ~/ M! U; |點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
7 {- e% v- e* G5 x9 ?1 g$ Q
6 W( h8 s: [" e# @. Y( ~. y: A
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   & p/ V3 h  j. p- g5 ]
K2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
; D% ~: h: N( U* o
1 m  k) A) U# g% A  q. p% Y) |
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
& ^- u2 x. P! i5 n  U, zhttp://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
  @5 T3 g/ ]7 t* j+ |6 C0 D

' Q1 p+ Y* F9 a# M: E* O6 A/ A我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 ( [" g$ C! U1 d1 v8 ?
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html( R+ h4 @9 n7 I6 d2 s
andyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
* I, a0 q+ [( W1 r: k
3 j1 ~5 y4 `2 a) {5 f咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?& U$ v! R% `6 `

- @! E( L0 J6 o% D0 N這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對3 b! Z) }. E8 R1 i6 C* W
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:

% d. j/ C3 j- W) j, h, _1 a「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,
7 t: c8 c8 f" L" Z  Y1 D. S最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。