<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

3 G& W6 \# `  {. b6 }. e近年我都有個好深體會,  唔知幾時開始,  網上出現一群人有<雜種仔>心態..
2 u* _4 @6 O- F# j7 E6 U  \8 j" T# j7 B- M! q
何謂<雜種仔>心態,  即係父母本來係中國人,  本來理所當然自己都係中國人啦,  但佢地個心入面,  其實非常非常渴望自己唔係中國人,  係日本人又好,  英國人又好,  就算係利比亞人,  甚至印巴人,黑人,  總之唔係中國人,  都覺得係一件光榮既事,  佢地每日都希望個阿媽話俾佢自己聽,  其實佢係當年飲醉酒同第2個國家既人搞出來既<雜種仔>,  假如俾佢地恨到,  原來自己真係唔係中國人,  係一個擁有外國人血統,  外國人DNA既<雜種仔>,  相信佢地會好高興好高興好高興.....
1 n5 U% n) Z2 a9 d, N6 V! v  r
+ a1 @- m7 R- f' N' K/ o+ t* S呢類網上<雜種仔>,  擁有多種特質,  日後大家可以慢慢發掘下,  自己上開既網入面,  有冇<雜種仔>存在,  今日想講一種,  就係特別喜歡發掘一D佢以為只係中國獨有既事,  講既當然係做得差既事啦,  有D甚至亢奮到會機癮大發,  咩叫機癮大發?  咪即係搞返場液體革命囉,  但每當有其他人同佢講,  乜乜國家其實都有做出相同既事,  一盆冷水兜頭淋,  革命搞唔出了,  <雜種仔>面對呢種失落感,  大家可能都想像唔到,  於是<雜種仔>就會惱羞成怒,  搬出D乜野臭蟲論,  佢地認為人家發現外國有既臭蟲同中國出現既一樣,  呢種係有問題想法,  但點解唔反過來諗,  點解佢地會覺得發現中國有其他國家一樣有既臭蟲就會咁亢奮呢?  反指其他人喜歡用外國同一樣發生既醜事黎為自己國家護航,  聽落都有點本末倒置,有點橫蠻,  點解一件事發生於自己國家,  同發生於其他國家,  <雜種仔>既標準會唔同呢?  同一件錯事,  點解發生於自己國家就亢奮莫名,  點解發生於其他國家,  就如此失落,憤怒呢?  呢種<雜種仔>心態,  真係有點莫名其妙...! x: b6 P" }7 _- l
0 b5 J1 V0 x4 n6 ^  g$ e6 p

' ~) t5 H! }9 [( c0 |7 h" u: j; I講住咁多先,  有機會再講講<雜種仔>心態既其他特質,  但願26fun出現呢類心態既人唔會太多....
admin最近都買左部祖國DSO, 拆埋黎睇這個價位有這樣的做工用料真的不錯 EBAY好多外國人都排住隊買

600 x 800 PIXEL下載

800 x 600 PIXEL下載

多謝支持娛樂滿紛
近年我都有個好深體會,  唔知幾時開始,  網上出現一群人有心態..
& }# K8 v' p( a+ L' D
% b. U; Q; S) D1 B1 q何謂心態,  即係父母本來係中國人,  本來理所當然自己都係中國人啦,  但佢地個心入面,  其實非常非常渴望自己唔係中國人,  係日本人又好,  英國人又 ...
0 W8 B4 R( z+ a$ w7 ZK2K 發表於 2011-3-23 09:18 AM
7 j; ?4 h# |/ Z8 l4 H1 e8 k" a; Y

) Y5 E% r& q; [' g有批評才有進步, 不要少看這些人可能就是推動中國發展這麼快的原動力
多謝支持娛樂滿紛
+ D$ }' D* d, Y
6 o% Z5 `, G( }3 e
有批評才有進步, 不要少看這些人可能就是推動中國發展這麼快的原動力
& Z' _& w0 \7 e& k3 wadmin 發表於 2011-3-23 10:26 AM
: }5 \0 Y$ z, {: k0 w' T1 a0 Q& Z! f& X9 `7 k# Q5 Z
咁又係,  可惜同時間亦令好多人充滿失落....  
日本泄漏核輻射的最新資料,下圖源自TVB News 7 U) L7 n) V' v+ a# g, R& M& X
日期2011年3月23日, M  i* N; T. o' E# a/ `

" I! e% @6 E8 b) m- r" l高溫的反應堆,不斷用海水吹射,亞豬頭都知只有( \3 e: a+ i8 k+ T
兩個結果:
1 L: h! H5 V& p1)化為水蒸氣在空氣中散播;及
3 Z6 L4 I( [8 E3 U/ |8 R2)因近海,水源地面引入海水中。

555 x 316 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
admin最近都買左部祖國DSO, 拆埋黎睇這個價位有這樣的做工用料真的不錯 EBAY好多外國人都排住隊買
. K0 J7 p. y" f' V- [1 {! y) eadmin 發表於 2011-3-23 10:19 AM
老頂都玩淘寶?
老頂都玩淘寶?' B, V! Q7 ?6 x; ^8 b
自由神 發表於 2011-3-23 11:27 AM
: w" h% t4 R! L+ ~

" J3 }9 w/ h( l: P1 U1 n香港乜都冇好在有淘寶班友剩係識炒樓炒股
多謝支持娛樂滿紛
本帖最後由 andyho 於 2011-3-23 11:58 AM 編輯 ' |9 m! S' `- W! k  {7 w9 {
/ V, }$ L  |$ X/ ~5 R
近年我都有個好深體會,  唔知幾時開始,  網上出現一群人有<雜種仔>心態..4 z: ~- q" g! B" d5 ^( W+ Z! r
何謂<雜種仔>心態,  即係父母本來係中國人,  本來理所當然自己都係中國人啦,  但佢地個心入面,  其實非常非常渴望自己唔係中國人,  係日本人又好,  英國人又好,  就算係利比亞人,  甚至印巴人,黑人,  總之唔係中國人,  都覺得係一件光榮既事,  佢地每日都希望個阿媽話俾佢自己聽,  其實佢係當年飲醉酒同第2個國家既人搞出來既<雜種仔>,  假如俾佢地恨到,  原來自己真係唔係中國人,  係一個擁有外國人血統,  外國人DNA既<雜種仔>,  相信佢地會好高興好高興好高興.....呢類網上<雜種仔>,  擁有多種特質,  日後大家可以慢慢發掘下,  自己上開既網入面,  有冇<雜種仔>存在,  今日想講一種,  就係特別喜歡發掘一D佢以為只係中國獨有既事,  講既當然係做得差既事啦,  有D甚至亢奮到會機癮大發,  咩叫機癮大發?  咪即係搞返場液體革命囉,  但每當有其他人同佢講,  乜乜國家其實都有做出相同既事,  一盆冷水兜頭淋,  革命搞唔出了,  <雜種仔>面對呢種失落感,  大家可能都想像唔到,  於是<雜種仔>就會惱羞成怒,  搬出D乜野臭蟲論,  佢地認為人家發現外國有既臭蟲同中國出現既一樣,  呢種係有問題想法,  但點解唔反過來諗,  點解佢地會覺得發現中國有其他國家一樣有既臭蟲就會咁亢奮呢?  反指其他人喜歡用外國同一樣發生既醜事黎為自己國家護航,  聽落都有點本末倒置,有點橫蠻,  點解一件事發生於自己國家,  同發生於其他國家,  <雜種仔>既標準會唔同呢?  同一件錯事,  點解發生於自己國家就亢奮莫名,  點解發生於其他國家,  就如此失落,憤怒呢?  呢種<雜種仔>心態,  真係有點莫名其妙...講住咁多先,  有機會再講講<雜種仔>心態既其他特質,  但願26fun出現呢類心態既人唔會太多....K2K 發表於 2011-3-23 09:18 AM
$ I: O6 Y/ v/ S* f" z+ q! d1 a/ s

8 @' ]% @4 d9 ?2 C- X  u. Q# P好文一篇, 我幫你全篇quote多次, 希望其他版友有時間逐句仔細看, 看完, 會明白中國人可悲在哪裡
日本泄漏核輻射的最新資料,下圖源自TVB News
& h9 E1 c( O  K日期2011年3月23日
, u! Z. M2 q! z
# n9 D- r! L! s3 ?3 l5 H3 @5 R高溫的反應堆,不斷用海水吹射,亞豬頭都知只有1 v  E) V: Q( b1 M& G
兩個結果:, h1 ]9 @, m/ L9 a$ K1 b
1)化為水蒸氣在空氣中散播;及
8 I/ k& a+ ~' r9 a2 J2)因近海,水源地面引入海水中。 ..., M* u7 v2 x, \- }( b
新經濟學巨人 發表於 2011-3-23 11:09 AM
7 z* n. G3 g9 M' Z1 O
應該可以用機械人注入其他物質吸收中子, 加快停止核反應, 再用水泥封實, 日本D高手唔知去晒邊9 A- i0 `/ }' n- o
用水降溫日本地區大件事, 唔用水更多輻射DUST進入空氣美國和其他地區大件事% |' P$ t1 f. J
不過其實遲早全球都大件事, 輻射半衰期都幾十年, 魚魚全世界游, 100年內食魚都出事
多謝支持娛樂滿紛
* @. c& l0 `6 }! {3 |! L
: [1 ]" q1 G. q" h  S: w% ~
好文一篇, 我幫你全篇quote多次, 希望其他版友有時間逐句仔細看, 看完, 會明白中國人可悲在哪裡1 H( {, ]1 g. |- ^) a
andyho 發表於 2011-3-23 11:55 AM
8 Y% v" N0 |# {& E9 ?
4 h. g8 G3 f/ }) k" H* J% V都好喎,  睇下每個人有咩體會囉.... ) l" w: ]0 X( B. k. h

% L& I/ [5 R( C1 g/ b咦....你又話唔妥我,  乜突然間又讚我寫篇好文呀?   難道呢篇文章睇完之後觸動到你?   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。