<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
/ k: l6 {  Z# o+ B/ L至於是否有版友跟我私怨借題發揮, 自行判斷吧 ...
* a0 \& r% ^6 D% _# b( f7 g. ?andyho 發表於 2011-3-25 11:38 PM
6 p7 d/ H7 V6 w, _& a
; B1 c( t. s! e. j
見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P - }3 U3 W0 `& L0 @, ~/ Z
不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
7 x; P5 l' `& [  Y+ H! P, e, e/ ]$ _" p' s
同你打賭丫, 你估幾耐之後香港人又去排隊食壽司呢?
" Y! A& O2 b9 \$ u4 yandyho 發表於 2011-3-26 12:06 AM
9 t9 M4 h* V  n9 Z. U  \
" t5 }+ x  i* S2 y) w挑...班友照食可也喇,
" d: X7 d" _% \7 i* r! G我見有D壽司店做特價,客仔仲比以前多添呀
$ t( E2 Z$ q  D$ {1 V

2 w) q6 [7 s* t$ L見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
  o2 a# S2 ~6 r不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場' e5 Q2 \) x* v; {& [. T- b0 Q
infjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
% d; `& Q1 i; B3 f) t

$ X9 m9 c* y( [7 U+ `7 e1 V版友唔忿氣要苦纏, 你見我都無再理佢啦,
9 w) [6 J( ~5 p4 p! t) \我都係趁隱形俠現身前, 先隱形好了, : \" E9 A8 d+ @/ s6 a4 ~
下次等埋狗哥上來, 再熱鬧d  p  ~" N' a( ^0 L0 M* E
伽俐略兄, 下次再吹過
0 K* U! q& l- r* j1 z. H0 `: ?9 W+ f) `
' _. o, e+ O' N3 ?
夠喇, 我簡直無心機看及回你, 就當我連尊重也不想尊重你了, 好不好?) t0 v5 [  O& t1 ]; v+ G  d3 F
你頂我唔順, 唔好回我就是了, 網絡世界就是你人生的全部嗎?
; u8 ^' x+ f8 h, e5 j2 C" q我是什麼貨色, 閣下是什麼貨色, 讓其他人看看及定奪不是最理想嗎? 就此打住 ...8 |) h1 l2 E: i. t( @
andyho 發表於 2011-3-26 12:03 AM
% F) x! s4 @& z  a" H( w& W
; g: e/ M  |; s0 U  E0 B( Z% p# o夠?.....
/ @" ~; l- ~# w* s, D你貶低完我, 不尊重我, 一句"夠喇!"就當沒事發生? 蝦蝦蝦!!!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
5 r7 M2 u1 `) z

% h  a2 J( V6 x6 V7 q! l( X1 Y那我也用心回應一下你, 你所講的所謂雜種仔世上並不多, 有時是你的錯覺
! g; w3 Y2 H: D$ U很多人批評大陸問題, 未必所有都如你所講, 是反中崇外的心理,
; m7 A! H6 ^  f) _* }0 ~以我為例, 我是覺得為何好地地的一個歷史古國今日搞成咁, 儘管有錢但不受外國人尊重, % I9 n& u6 }& C- o% I
2 w4 w% a4 s. k' f1 G/ ~我抬出外國或日本的事去比, 是想講:「為何人地做得到, 我地完全追唔上?為何不反省下自己的不足?」
) f& k8 P! G1 D2 Q$ V! {反而我見很多把口嚷著「我是中國人」, 卻最愛去買歐美名牌手袋, 日本或德國名車而洋洋自得的大陸人, 5 d% x0 u; N( b( o3 G7 k, D' o4 m, T! h7 ]  _
這種人的心理, 可能接近你所講的雜種仔了 ...
$ J7 w1 m4 J) t7 G3 f" handyho 發表於 2011-3-25 11:59 PM
6 b; {+ |' p+ \9 a3 e! X4 I  b" t# Z2 J# H
講真,  批評大陸問題,  同搵機會借意抽水,  相信有少少智慧既都分得出既,  當然,  如果你話抽水都係批評討論既一種,  咁就冇得講啦....
  `/ y* y8 \( G. U0 V1 [7 q- L, P. p' w: S! |5 {# i. ~
中國人既文化水平,  點解落後比其他國家,  呢個係歷史遺留下來既問題,  一個國家要完全脫胎換骨咁改變,  係需要一段頗長既時間,  小弟去過日本兩次,  都係旅遊性質,  親身體會過日本人既優秀,  但正如之前所講,  每件事都應該獨立看待,  如果事無大小,  總之就例必將問題扯到中國頭上抽水一番,  我覺得咁樣又唔公道囉....
- S3 J  L. |8 U- v( ^# L( I
6 G/ f, c9 I# t4 K. C9 S. c0 N中國人用外國貨,  我又覺得冇乜問題喎,  正如外國人都會用中國貨,  呢個係個人生活質素既要求,  同係唔係愛國,  冇直接關係喎.....
33# 打狗棒  & S$ t. e, c" ?' ~8 d% i3 v) D0 i
8 E" O  R8 _  A2 O7 M8 |
有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?". \3 w& A% A1 L
4 s( W1 {2 X% @$ K( A7 y3 [- h
你不覺得有問題嗎?5 y+ K5 F1 @2 ~# g% q
' k( O% ^9 Q$ Q* U7 x+ N: E  X$ ~別人有病已經很痛苦, 你們還要借來人家的慘事去揶揄其他網友,) k1 C/ u2 P# O& S
這種行為和態度極為可恥....
( p; X2 Q+ i  K! T% j/ ]為求到達自己可以揶揄別人的快感 而去用 一班可憐病童作籌碼.... 可恥
  Z$ y( f9 n! o  S3 Y* R1 b% |hamsubboy 發表於 2011-3-25 06:58 PM
8 Z1 N0 ~) O" S+ m/ N8 T5 n' {4 [; k* G4 G0 y; q7 Z
Hamsubboy兄,7 `  D/ y% m4 N9 T+ [; s+ X
狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇
) f+ x# @6 g3 p. `根本不值回應,更不應把如此言論放在心上
本帖最後由 andyho 於 2011-3-26 12:30 AM 編輯 0 o/ t$ u( V+ q% m9 W% j

8 ?- C! F  t' q2 g/ O  W
4 t/ R2 f: Y3 n! u6 w$ D8 M$ x, c  \+ C
Hamsubboy兄,
9 I6 B( i# }( I# I狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇
. B* @! p0 L; b& l1 L* @! c" R, E根本不值回應,更不應把如此言論放在心上( w/ f  V; L" R- m/ D* ?
infjlam 發表於 2011-3-26 12:21 AM
: L* q- {: d9 R
, Q6 L! ~1 T  I0 ]- ~* q伽俐略兄你勸下某人啦, & x! V- I$ y: L( K. d0 k; |$ z0 j
之前有人在#49至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~' A3 O8 R* S# ?1 S& l* T: L
有時我都明白的, 一個人在現實生活中找不到定位, 就渴望在網絡上爭一日之長短, 有時都幾慘的, a7 c; F' ~' C0 w
閃喇, 費時隱形俠現身, bye~
2 y' `1 K4 S1 S* k
6 Y8 r6 {: y2 M" l
見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
) |6 {( e( O" b不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
3 F, ~; C: K! T( Rinfjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
7 ^3 T' i* q8 y6 ~8 i- j

0 ^% H* ^7 A  V" N* a9 ?我估隱形俠上次是飲了點酒, 好日唔上來, 唔知來龍去脈, 飲到HIGH HIGH地, 咪BAN 籮....: U# A+ c2 I4 Z2 R0 i! k
點知人馬座衝動慣, 出左手, 收唔番, 要搵人給大家下台階,. M7 n+ C- f0 V! L
所以, 轉頭ADMIN賜我們還陽, 跟手鎖狗哥入"水飯房7日, 讓我們平息怒火....8 W0 J9 J8 q3 `  `' N" y; v3 \' n

1 h9 H! z5 U  L3 S4 G  t% O隱形俠一向跟在下稱兄道弟, 我沒怪他賜我一死
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
# ?% p" q8 q! O! J' g) o4 E6 V

/ N0 U# V, Q* M4 f4 S/ W9 \9 @* y/ p伽俐略兄你勸下某人啦,
4 ]' V+ c) |5 s之前有人在#47至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~' W5 n- B. {" h0 x
andyho 發表於 2011-3-26 12:25 AM
& w# Z6 M" V7 u) j- {7 Y# U7 u6 m0 j/ j$ x' t+ w6 Q/ M+ _6 ^/ K' _+ C
你唔好扯埋我入局喇...
: R4 S* E; j  h5 K你同Hamsubboy兄同係好人黎,3 r$ B8 |( ^) ]$ y$ B: l0 n
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...1 [. t+ t  ^: e5 j" D' A6 A/ l4 P
唔一定要尾彩
% K# B/ Q  }3 J! w0 t3 N5 ]  l* k2 V
你唔好扯埋我入局喇...
1 q7 w, k+ r" B/ E; i% I8 s你同Hamsubboy兄同係好人黎,6 O0 P  y, {# F4 ~( \" u
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...
6 Y" s; E2 w& Z- v' I2 z唔一定要尾彩5 @. q9 G! n$ x4 C0 }( a
infjlam 發表於 2011-3-26 12:31 AM
" E3 Y# t7 O  }2 t
* q8 N" |( J6 A) y
你知我次次同人鬧完就算, 唔會留到下次, (包括我過去同你鬧完)
6 k2 A$ X. G# k+ I0 ~但我只是懷疑有人不是舖舖清, 將私怨日日帶在身, 那我都無法子
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。