<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
2 Y5 |+ G* T/ o2 ?2 X2 ]1 y( D& k1 E$ B, j* j' N1 A* V7 o- n; e" s4 E
近年我都有個好深體會,  唔知幾時開始,  網上出現一群人有<雜種仔>心態..  U6 z, [& k5 }2 L
4 M- r$ {! ~- c5 {3 ?0 k
何謂<雜種仔>心態,  即係父母本來係中國人,  本來理所當然自己都係中國人啦,  但佢地個心入面,  其實非常非常渴望自己唔係中國人,  係日本人又好,  英國人又好,  就算係利比亞人,  甚至印巴人,黑人,  總之唔係中國人,  都覺得係一件光榮既事,  佢地每日都希望個阿媽話俾佢自己聽,  其實佢係當年飲醉酒同第2個國家既人搞出來既<雜種仔>,  假如俾佢地恨到,  原來自己真係唔係中國人,  係一個擁有外國人血統,  外國人DNA既<雜種仔>,  相信佢地會好高興好高興好高興.....
8 r, W% w0 _+ ]1 B. _! |9 A' R6 A$ V
9 e& D1 b- x1 {( j* K: U5 J1 y呢類網上<雜種仔>,  擁有多種特質,  日後大家可以慢慢發掘下,  自己上開既網入面,  有冇<雜種仔>存在,  今日想講一種,  就係特別喜歡發掘一D佢以為只係中國獨有既事,  講既當然係做得差既事啦,  有D甚至亢奮到會機癮大發,  咩叫機癮大發?  咪即係搞返場液體革命囉,  但每當有其他人同佢講,  乜乜國家其實都有做出相同既事,  一盆冷水兜頭淋,  革命搞唔出了,  <雜種仔>面對呢種失落感,  大家可能都想像唔到,  於是<雜種仔>就會惱羞成怒,  搬出D乜野臭蟲論,  佢地認為人家發現外國有既臭蟲同中國出現既一樣,  呢種係有問題想法,  但點解唔反過來諗,  點解佢地會覺得發現中國有其他國家一樣有既臭蟲就會咁亢奮呢?  反指其他人喜歡用外國同一樣發生既醜事黎為自己國家護航,  聽落都有點本末倒置,有點橫蠻,  點解一件事發生於自己國家,  同發生於其他國家,  <雜種仔>既標準會唔同呢?  同一件錯事,  點解發生於自己國家就亢奮莫名,  點解發生於其他國家,  就如此失落,憤怒呢?  呢種<雜種仔>心態,  真係有點莫名其妙...
' a2 ?4 y2 f* Z9 @# W9 ~+ k% A' q* [) x6 W3 R

9 `8 t: M  d9 @( l' n. M講住咁多先,  有機會再講講<雜種仔>心態既其他特質,  但願26fun出現呢類心態既人唔會太多....
admin最近都買左部祖國DSO, 拆埋黎睇這個價位有這樣的做工用料真的不錯 EBAY好多外國人都排住隊買

600 x 800 PIXEL下載

800 x 600 PIXEL下載

多謝支持娛樂滿紛
近年我都有個好深體會,  唔知幾時開始,  網上出現一群人有心態..9 k% ~/ K! w, f8 B+ Q
) o; `  _+ R# w3 y- y9 Q2 F
何謂心態,  即係父母本來係中國人,  本來理所當然自己都係中國人啦,  但佢地個心入面,  其實非常非常渴望自己唔係中國人,  係日本人又好,  英國人又 ...
- u! \+ {+ a6 A7 X# s* EK2K 發表於 2011-3-23 09:18 AM
9 B* {$ R; J0 O; p
$ p2 n2 A6 Q) h" J, ~" L有批評才有進步, 不要少看這些人可能就是推動中國發展這麼快的原動力
多謝支持娛樂滿紛
" D3 n1 T( Y- R7 p9 I
+ O* y, r9 k0 N( e; L1 G
有批評才有進步, 不要少看這些人可能就是推動中國發展這麼快的原動力
  t+ ~, j" z: @* K$ z: Yadmin 發表於 2011-3-23 10:26 AM
6 B6 B3 h; N2 Z# U% Q& ~. _( M

6 s6 U3 u$ k  y( j; E8 @1 R! x咁又係,  可惜同時間亦令好多人充滿失落....  
日本泄漏核輻射的最新資料,下圖源自TVB News
( W# L2 N6 E. S8 B  m9 d' k; q日期2011年3月23日
& N; F: C/ }/ `+ A6 ?7 @9 r
8 m, k% ^& B2 a5 G2 e5 i! t' x高溫的反應堆,不斷用海水吹射,亞豬頭都知只有
2 ^; N" U. e! r, a; o3 H, y兩個結果:
0 s  U( k! u/ a1 w3 U( s1)化為水蒸氣在空氣中散播;及: v) P3 S1 N$ w. m1 S1 S* M
2)因近海,水源地面引入海水中。

555 x 316 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
admin最近都買左部祖國DSO, 拆埋黎睇這個價位有這樣的做工用料真的不錯 EBAY好多外國人都排住隊買$ A7 @& g5 J/ T) y
admin 發表於 2011-3-23 10:19 AM
老頂都玩淘寶?
老頂都玩淘寶?: U& E: r5 y3 g% n( R
自由神 發表於 2011-3-23 11:27 AM
, `" g. T* B8 t  Z5 y; k
" [- |2 Y' b: `* {9 A1 v4 @3 y香港乜都冇好在有淘寶班友剩係識炒樓炒股
多謝支持娛樂滿紛
" K5 w1 H; C3 ~: R0 y1 T) I' @- x& ], Y
& d9 l  O/ \. ^% ]/ x: I. k
近年我都有個好深體會,  唔知幾時開始,  網上出現一群人有<雜種仔>心態..
, H- m" F' d  w( [2 O  k. b# V何謂<雜種仔>心態,  即係父母本來係中國人,  本來理所當然自己都係中國人啦,  但佢地個心入面,  其實非常非常渴望自己唔係中國人,  係日本人又好,  英國人又好,  就算係利比亞人,  甚至印巴人,黑人,  總之唔係中國人,  都覺得係一件光榮既事,  佢地每日都希望個阿媽話俾佢自己聽,  其實佢係當年飲醉酒同第2個國家既人搞出來既<雜種仔>,  假如俾佢地恨到,  原來自己真係唔係中國人,  係一個擁有外國人血統,  外國人DNA既<雜種仔>,  相信佢地會好高興好高興好高興.....呢類網上<雜種仔>,  擁有多種特質,  日後大家可以慢慢發掘下,  自己上開既網入面,  有冇<雜種仔>存在,  今日想講一種,  就係特別喜歡發掘一D佢以為只係中國獨有既事,  講既當然係做得差既事啦,  有D甚至亢奮到會機癮大發,  咩叫機癮大發?  咪即係搞返場液體革命囉,  但每當有其他人同佢講,  乜乜國家其實都有做出相同既事,  一盆冷水兜頭淋,  革命搞唔出了,  <雜種仔>面對呢種失落感,  大家可能都想像唔到,  於是<雜種仔>就會惱羞成怒,  搬出D乜野臭蟲論,  佢地認為人家發現外國有既臭蟲同中國出現既一樣,  呢種係有問題想法,  但點解唔反過來諗,  點解佢地會覺得發現中國有其他國家一樣有既臭蟲就會咁亢奮呢?  反指其他人喜歡用外國同一樣發生既醜事黎為自己國家護航,  聽落都有點本末倒置,有點橫蠻,  點解一件事發生於自己國家,  同發生於其他國家,  <雜種仔>既標準會唔同呢?  同一件錯事,  點解發生於自己國家就亢奮莫名,  點解發生於其他國家,  就如此失落,憤怒呢?  呢種<雜種仔>心態,  真係有點莫名其妙...講住咁多先,  有機會再講講<雜種仔>心態既其他特質,  但願26fun出現呢類心態既人唔會太多....K2K 發表於 2011-3-23 09:18 AM
/ `# s" Z/ c: V5 n
5 X" V5 K' W( f8 g' Q3 A好文一篇, 我幫你全篇quote多次, 希望其他版友有時間逐句仔細看, 看完, 會明白中國人可悲在哪裡
日本泄漏核輻射的最新資料,下圖源自TVB News 0 R- T$ M+ `, x% V- l
日期2011年3月23日
! n% A$ V. w) ~% Q4 f
! {+ S9 n: P4 P# m. r高溫的反應堆,不斷用海水吹射,亞豬頭都知只有
' u6 q$ U. z, ~兩個結果:
' ^! c7 J) m* I* \# `" x1)化為水蒸氣在空氣中散播;及, C! Y6 E" z, p4 R( [! |; _
2)因近海,水源地面引入海水中。 ...9 l3 J* N/ x- {, ~9 x
新經濟學巨人 發表於 2011-3-23 11:09 AM
% @0 T0 T; {1 M( {$ s應該可以用機械人注入其他物質吸收中子, 加快停止核反應, 再用水泥封實, 日本D高手唔知去晒邊; v: t0 J3 w0 R% W' J
用水降溫日本地區大件事, 唔用水更多輻射DUST進入空氣美國和其他地區大件事8 F+ B7 L8 I6 N# k6 z) o
不過其實遲早全球都大件事, 輻射半衰期都幾十年, 魚魚全世界游, 100年內食魚都出事
多謝支持娛樂滿紛
/ N, Y3 ^( x+ R9 i' l% U8 F, u- b% N1 b: ]
好文一篇, 我幫你全篇quote多次, 希望其他版友有時間逐句仔細看, 看完, 會明白中國人可悲在哪裡
  |0 K4 ]) ~" m* b" W5 Vandyho 發表於 2011-3-23 11:55 AM
* A6 L5 d' R' l+ d
7 K, P! P2 c, q3 |! V) O都好喎,  睇下每個人有咩體會囉.... - V  \; ?$ i0 g+ N7 ^/ S% k. t
9 u' y" \3 J" p  g& H5 o! S
咦....你又話唔妥我,  乜突然間又讚我寫篇好文呀?   難道呢篇文章睇完之後觸動到你?   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。