<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
+ K6 x  Q- p$ u/ S' ^至於是否有版友跟我私怨借題發揮, 自行判斷吧 ..., ]" j6 d& j2 y* P3 {& k
andyho 發表於 2011-3-25 11:38 PM
, f. h* }% n1 _/ G  _7 v( H+ ?
7 |4 Q$ x: |7 {2 Y見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P ( ]; {+ O. }- u7 e
不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
3 H: I; L" b- N' Y7 R
1 `, E7 P& V* `
同你打賭丫, 你估幾耐之後香港人又去排隊食壽司呢?
8 b+ Q2 f# O5 Y$ C' |2 t5 Gandyho 發表於 2011-3-26 12:06 AM
' F4 H& w2 u2 f, Q
. N1 X; P+ C6 [/ G- E$ `' j& Z
挑...班友照食可也喇,
% m- a: D8 B9 d4 j. e" u) @( I我見有D壽司店做特價,客仔仲比以前多添呀
, a3 W9 i3 C* v( I! b# A
; r7 g& l6 L1 {$ _: _& ~& E見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
- `0 Z6 {: R: p" M% I2 }. u不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
' N( [. i- f' k! u6 einfjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
7 D; e# j+ R3 u0 M$ L! D' w

! p% h+ K! l) n! O& d$ @$ |& B$ v版友唔忿氣要苦纏, 你見我都無再理佢啦,
$ V: N- b% I& Q8 U7 j+ J' [我都係趁隱形俠現身前, 先隱形好了,
# f& ~' d9 ?* a6 B: _* U下次等埋狗哥上來, 再熱鬧d
7 k; e9 `. F2 O6 v. {8 [6 N1 F: ^伽俐略兄, 下次再吹過
% X% y, ~9 z  z4 U+ N3 `  d) }

1 l6 T6 w( H; c" |7 f& h夠喇, 我簡直無心機看及回你, 就當我連尊重也不想尊重你了, 好不好?
: v, o% v0 ?. ]" u* J9 C$ Q: }5 e你頂我唔順, 唔好回我就是了, 網絡世界就是你人生的全部嗎?) i  H# Z/ j) m6 A8 l8 z% S
我是什麼貨色, 閣下是什麼貨色, 讓其他人看看及定奪不是最理想嗎? 就此打住 ...& ^; B4 ]3 p( F' u/ m2 b
andyho 發表於 2011-3-26 12:03 AM
# x: l: N  Y( S; d$ X5 s- x
) t, X) T( |" S( I1 T- G' T2 C
夠?.....( h" }. k3 Q, k, F! A: I8 b
你貶低完我, 不尊重我, 一句"夠喇!"就當沒事發生? 蝦蝦蝦!!!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
1 O- X0 H8 ^1 K& y* c3 H  g  c  _, N
* i1 V* c; C5 r0 [: E* |
那我也用心回應一下你, 你所講的所謂雜種仔世上並不多, 有時是你的錯覺
$ \- A  k9 e! H, P很多人批評大陸問題, 未必所有都如你所講, 是反中崇外的心理, 8 F9 [9 j! A3 R9 q* N
以我為例, 我是覺得為何好地地的一個歷史古國今日搞成咁, 儘管有錢但不受外國人尊重, % I9 n& u6 }& C- o% I
2 ?0 |/ k; A2 S1 c3 i: F' Q我抬出外國或日本的事去比, 是想講:「為何人地做得到, 我地完全追唔上?為何不反省下自己的不足?」' t8 V" \, {* }: g/ [# K! [, u
反而我見很多把口嚷著「我是中國人」, 卻最愛去買歐美名牌手袋, 日本或德國名車而洋洋自得的大陸人, 5 d% x0 u; N( b
" z; d; \& {2 h6 O) U這種人的心理, 可能接近你所講的雜種仔了 ...9 L- M, W6 Y( ^, T+ T( V
andyho 發表於 2011-3-25 11:59 PM
9 `: N3 [5 y4 g+ G  f5 R- T) M

; E3 [3 F. Z0 I+ C講真,  批評大陸問題,  同搵機會借意抽水,  相信有少少智慧既都分得出既,  當然,  如果你話抽水都係批評討論既一種,  咁就冇得講啦....
: r% X9 C+ @3 L+ X6 l# {
. m: j2 s) q! C' e; C中國人既文化水平,  點解落後比其他國家,  呢個係歷史遺留下來既問題,  一個國家要完全脫胎換骨咁改變,  係需要一段頗長既時間,  小弟去過日本兩次,  都係旅遊性質,  親身體會過日本人既優秀,  但正如之前所講,  每件事都應該獨立看待,  如果事無大小,  總之就例必將問題扯到中國頭上抽水一番,  我覺得咁樣又唔公道囉....
- K5 W+ W# V; F. i  |  I
; J' Y' N& L6 {7 c, G中國人用外國貨,  我又覺得冇乜問題喎,  正如外國人都會用中國貨,  呢個係個人生活質素既要求,  同係唔係愛國,  冇直接關係喎.....
33# 打狗棒  
0 U! r8 Y$ a! g5 C' U( x7 a' H/ z1 D, ?) G5 u& ]
有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?". \3 w& A% A1 L
1 n& y: |& T* t  r- g# D
5 C3 p! c' {6 f5 @1 `9 G2 o$ x你不覺得有問題嗎?5 y+ K5 F1 @2 ~# g% q7 n% ~1 `1 W: ^
別人有病已經很痛苦, 你們還要借來人家的慘事去揶揄其他網友,2 A$ u& A' `, Z: K! o
這種行為和態度極為可恥.... 7 t% d; Z) ?0 R9 Q0 v* ~; }! A
為求到達自己可以揶揄別人的快感 而去用 一班可憐病童作籌碼.... 可恥+ t5 \- h3 t/ f, N$ u; `1 N2 u5 i
hamsubboy 發表於 2011-3-25 06:58 PM
# o5 Q' v8 f9 e1 q4 Q9 \/ s. U, A' o/ U: }
Hamsubboy兄,
& K  j7 j5 U& l$ }, o! i狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇 2 a% o; }6 g" Z, R
根本不值回應,更不應把如此言論放在心上
1 I7 \) B! j& S/ S) b2 h! A* T
' Q0 N( W: \* ~: C. _
' i9 J# N  t* K1 NHamsubboy兄,
5 [/ S7 ^9 _* S( T3 H+ e7 T8 A狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇 7 R- \  \" {) X4 q5 J0 N) ?0 ^" ]
根本不值回應,更不應把如此言論放在心上
9 s, |/ H  C0 o  x4 F& Pinfjlam 發表於 2011-3-26 12:21 AM
/ L' N  E/ r, r; t
# b# p4 K; J, V- x6 f3 ?) b
伽俐略兄你勸下某人啦,
0 R6 Q! s2 S3 F5 n) L" Z* O, X之前有人在#49至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~
5 u3 O& \' g  }2 S$ ]6 g/ F有時我都明白的, 一個人在現實生活中找不到定位, 就渴望在網絡上爭一日之長短, 有時都幾慘的8 F+ {% V5 ]# h7 q8 ~
閃喇, 費時隱形俠現身, bye~
3 n; p# ]% _+ S4 Z( G2 t
5 z! K' o' `2 Y' G; A1 Y3 n3 J見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
  J. |! K: h+ h不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
5 l5 N, w+ O1 ?$ x' e% Ninfjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
0 g0 \. ?) K$ S/ O5 |9 z0 w
. \- }: C! |9 W: u( d6 V& m9 z/ u$ y我估隱形俠上次是飲了點酒, 好日唔上來, 唔知來龍去脈, 飲到HIGH HIGH地, 咪BAN 籮....
- L- A# N# K3 ?/ l點知人馬座衝動慣, 出左手, 收唔番, 要搵人給大家下台階,+ E6 E3 z; O; I- l8 M
所以, 轉頭ADMIN賜我們還陽, 跟手鎖狗哥入"水飯房7日, 讓我們平息怒火....: B  }* d6 ]1 O( I& q

t6 p* l& M) T" M& y( {隱形俠一向跟在下稱兄道弟, 我沒怪他賜我一死
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
" T" j8 E, f9 x! E* _% a

$ v9 O8 N; N- f, X伽俐略兄你勸下某人啦, % h& _5 H, ~+ i% H6 |* s
之前有人在#47至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~  A7 ~, E6 y8 ~2 J& m
andyho 發表於 2011-3-26 12:25 AM
. _- o3 T$ w6 c

! u7 B; W# ]0 b你唔好扯埋我入局喇..., q' q3 y" j! k$ ]. Y' D1 o6 x
你同Hamsubboy兄同係好人黎,6 W! r+ y5 K  H
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...# ~2 i( E/ F- ^$ k4 Y4 e
唔一定要尾彩
5 J* N, S4 v' `2 `6 |# a7 `' d
: X2 t  E. W* T你唔好扯埋我入局喇...: ]# N% c+ l, f4 J: U; v( p
你同Hamsubboy兄同係好人黎,+ e/ J1 |4 [+ U! U5 T
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...& P9 a/ H9 ~2 ^' h
唔一定要尾彩4 s0 q" X, Q: l8 l" f1 r5 A
infjlam 發表於 2011-3-26 12:31 AM
" ~- ?2 }. X2 K1 |( y
' e* R- {6 Y% A你知我次次同人鬧完就算, 唔會留到下次, (包括我過去同你鬧完)0 W% y0 A4 |9 e1 Q2 H
但我只是懷疑有人不是舖舖清, 將私怨日日帶在身, 那我都無法子
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。