<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 失控開始aio
返回列表 回復 發帖
講開反國教,我都睇過啲課本,係須要重新編輯。
但係身為中國人嘅身份係不可拒絕。
先講日本人,佢哋無論點樣,都認同自己係日本人。
而台灣同南韓,受軍訓,國民意識一定強。
新加坡雖然係唔同種族,都係要受軍訓。
愛國嘅情操,係唔須要懷疑。
唯獨係香港……
當中國同日美開, 人哋唔會因為你話自己係香港人唔殺你,
起人哋眼中,你就係中國人。
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
因果關係倒轉哂... 如果所有嘅立法會議員係泛民, 咁樣咪代表特首就唔應該係梁振英之流囉...
Winters 發表於 2014-10-1 06:14 AM
咁咪係囉,咁把關嘅位置就已經係立法會囉。
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
就已經唔關個特首選邊個,個框架如何囉。
一 定 會 成 功 。
但係150名嘅名額一來冇人要求減少,
二來呢個論點泛民會俾啲家庭團聚罵爆輸得會好慘。
搞唔到,搞唔掂。
hamsubboy 發表於 2014-10-1 05:54 AM
(其實我地冇得審批單程證, 取消更加唔駛諗)

所以話泛民入面o既左翼白痴累死香港人... 不過都係個樣, 要記得班建制派都係大多支持架.

當班左翼泛民本意係人道主義精神啦, 佢地班白痴竟然冇諗過, D新移民好多o黎香港都唔係為左團聚, 為o既係香港身份證同福利;

當班左翼泛民本意係為左攞D選票啦, 咁仲白痴! 班新移民大部份落左o黎咪又係投民建聯工聯會! 唔駛統計
邊個做特首都一樣,佢只係可以選擇佢嘅領導班子,唔可以去訂立一條法律。hamsubboy 發表於 2014-10-1 05:46 AM
許仕仁都爆左啦... 曾生當年係冇得揀
講真 , 我覺得反佔派/金融都真係要冷靜 ... 暫時的確係會有損失 , 但千萬唔好提鎮壓 ,一鎮壓就唔只係佔中派 , 而係全香港都無 , 謹記~~
(其實我地冇得審批單程證, 取消更加唔駛諗)

所以話泛民入面o既左翼白痴累死香港人... 不過都係個樣, 要記得班建制派都係大多支持架.

當班左翼泛民本意係人道主義精神啦, 佢地班白痴竟然冇諗過, D新移民好多o黎香 ...
Winters 發表於 2014-10-1 06:25 AM
呢150個,其實係落嚟唔單係團聚
係落嚟投票㗎。
1997開始,一年365× 150,一年50000,
十年都50萬,2005年到依家,佢哋攞咗永久身份証好耐。
有權左右大局。
一 定 會 成 功 。
我從來同意人生而平等 ... 所以唔信咩人高質素D , 咩人低質素D , 決定關鍵係環境 , 包氣氛  政治氣候等等
(係呀 , 小弟絕對係唯物主義基本教義派)
迦樓羅女王 發表於 2014-10-1 06:17 AM
甘生你又o黎啦...

人生而平等, 同個人, 族群質素高與低完全冇關係...

人生而平等=/= 德蘭修女同林過雲o既個人質素一樣, 俄羅斯人同美國人質素一樣...
呢150個,其實係落嚟唔單係團聚
係落嚟投票㗎。
1997開始,一年365× 150,一年50000,
十年都50萬,2005年到依家,佢哋攞咗永久身份証好耐。
有權左右大局。
hamsubboy 發表於 2014-10-1 06:31 AM
我就係咁o既意思... 所以回應甘生有關泛民:建制趺到55:45之比, 我就話原因主要係呢樣囉...

(補充:其實根據政府數據, 每日150個quota好少用盡, 不過落左幾多人o黎, 大家有眼見...)
許仕仁都爆左啦... 曾生當年係冇得揀
Winters 發表於 2014-10-1 06:27 AM
貪曾係因為中央以為用個港英政府做咗幾十年嘅官,
可以得番啲人心,點知計錯數,
條友唔做嘢不特止,仲要衰嘢一籮籮。
一 定 會 成 功 。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 失控開始aio

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。