<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 失控開始aio
返回列表 回復 發帖
我就係咁o既意思... 所以回應甘生有關泛民:建制趺到55:45之比, 我就話原因主要係呢樣囉...

(補充:其實根據政府數據, 每日150個quota好少用盡, 不過落左幾多人o黎, 大家有眼見...) ...
Winters 發表於 2014-10-1 06:35 AM
仲有果啲所謂投資移民,唔係150之內。
仲有亞利阿圖果班
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
甘生你又o黎啦...

人生而平等, 同個人, 族群質素高與低完全冇關係...

人生而平等=/= 德蘭修女同林過雲o既個人質素一樣, 俄羅斯人同美國人質素一樣... ...
Winters 發表於 2014-10-1 06:31 AM
拿拿拿 , 你又

o黎啦 ... 我講既係作為一個族群 , 一個群體的質素

就好似中國人 , 日本人 , 法國人 , 美國人 , 俄國人 ... 當然各自係有極少數人 ,

但係變態殺人  強姦犯等等 , 但一個整體計算 , 尤其係群體性既決定既

質素

我唔覺得會有邊一群比另一群好羅 ...

講開反國教,我都睇過啲課本,係須要重新編輯。
但係身為中國人嘅身份係不可拒絕。
先講日本人,佢哋無論點樣,都認同自己係日本人。
而台灣同南韓,受軍訓,國民意識一定強。
新加坡雖然係唔同種族,都係要受軍訓。
愛國嘅情操,係唔須要懷疑。
唯獨係香港……
當中國同日美開, 人哋唔會因為你話自己係香港人唔殺你,
起人哋眼中,你就係中國人。
hamsubboy 發表於 2014-10-1 06:20 AM
喂喂喂, 台灣o既國民意識係 中國人呀定台灣人先 呢樣唔駛問甘生添, 就係睇宜家FB上o既台灣朋友, 好多都係後者wor

另外, 我地一直以來都冇接受國民教育架啦, 我地係幾年之前, 邊有人會諗"我係香港人, 唔係中國人"呀? 係呢幾年先開始有呢D咋嘛.
況且個國民教育細節入面幾多魔鬼... 照我話, 改翻中史做必修科先啦.
我就係咁o既意思... 所以回應甘生有關泛民:建制趺到55:45之比, 我就話原因主要係呢樣囉...

(補充:其實根據政府數據, 每日150個quota好少用盡, 不過落左幾多人o黎, 大家有眼見...) ...
Winters 發表於 2014-10-1 06:35 AM
H兄做咩言論自殺???
仲有果啲所謂投資移民,唔係150之內。
仲有亞利阿圖果班
hamsubboy 發表於 2014-10-1 06:39 AM
生果定方向好似整過個表,

屌! 舊年D假非洲移民多到仆街, 咩岡比亞...埃塞羅比亞...有時候唔到你唔服D大陸人
我要訓啦!第日再吹。記住,政治唔係咁簡單,
試試想吓前後得失利害關係,
唔好俾政害利用而幫佢搵水。
我都係一個普通人,
但就起過去嘅日子,知道好多政客嘅陰暗面。
我唔能夠攞出証據,但係我有啲嘢係親身所見,
拍唔到片。
政治憲金呢啲嘢,我親耳所聞,
果啲政客私底下以為人哋唔知嘅喇、
以為我係佢哋一份子而夠胆所講嘅嘢,
我知,我講番出嚟冇人信。
但的確醜陋。
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
喂喂喂, 台灣o既國民意識係 中國人呀定台灣人先 呢樣唔駛問甘生添, 就係睇宜家FB上o既台灣朋友, 好多都係後者wor

另外, 我地一直以來都冇接受國民教育架啦, 我地係幾年之前, 邊有人會諗"我係香港人, ...
Winters 發表於 2014-10-1 06:42 AM
講真 , 我都覺得政府搞國教 , 係擺屎落自己口
我要訓啦!第日再吹。記住,政治唔係咁簡單,
試試想吓前後得失利害關係,
唔好俾政害利用而幫佢搵水。
我都係一個普通人,
但就起過去嘅日子,知道好多政客嘅陰暗面。
我唔能夠攞出証據,但係我有啲嘢係親身所見,
...
hamsubboy 發表於 2014-10-1 06:47 AM
放心 ... 我接力
我唔覺得會有邊一群比另一群好羅 ...
迦樓羅女王 發表於 2014-10-1 06:41 AM
呢個係政治正確o既諗法同講法, 實際上有幾多人信...

睇各國/地區犯罪率, 犯罪者屬於邊個族群, 旅客受歡迎程度... 好多好多, 其實係有得去計.

不過又要多得歐美o既政治正確觀念, 我冇點見過有人公開做呢D統計...
生果定方向好似整過個表,

屌! 舊年D假非洲移民多到仆街, 咩岡比亞...埃塞羅比亞...有時候唔到你唔服D大陸人
Winters 發表於 2014-10-1 06:45 AM
你想講咩??? 我唔係好明(真心) ...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 失控開始aio

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。