<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【奧脫福茶餐廳】--- 再見C朗,野獸出走...
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2005-12-30 01:31 AM:

皇馬都唔識得用碧咸.......梗係冇盃...
碧咸真係自己考慮下仲留唔留係皇馬~~~如果佢真係想踢多幾年
因為佢真係沉左 ( 但係 o係英格蘭踢得好勁)

我有時真係覺得皇馬好似只係識得搵銀咁=.=
不過佢地呢一年已經開始買人買得醒左
希望佢地可以整頓番隊波
Originally posted by abc123aa at 2005-12-30 01:31 AM:

但碧咸佢既職責係射罰球同傳波的確係o岩喎,我覺得佢做呢d野好過叫佢係咁做防守,一d睇頭都冇,依家碧咸我諗都冇乜點嬲費sir嫁喇,學你話齋,佢地感情真係好好,情同父子,當年我諗都係大家一時火遮眼啫,由頭到尾係維多利亞搞事...........我不嬲都唔鍾意維多利亞..........= ="
講起佢地既感情.......
我覺得以前班舊班底 都真係好好感情

佢地一d 唔係青年軍上黎,就係其他細球會俾費sir帶番黎~~
真係叫做同費sir一齊"埃"過..........(當然仲有簡大帝果時都好積極去教班人先有今日,所以其實3冠王佢都有功勞)

講番轉頭真係幾好感情........菲x仔 之前都有參加曼聯個x'mas party

其實7小福中.....除左碧咸外......畢特佢地等等走既人都係自己自願
Originally posted by buengland at 2005-12-31 10:27 AM:
各位知吾知費蛇今日64歲生日

恭喜...
你係唔係睇我呢度知ga~~^^
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ghlight=&page=1

不過講番起費sir都算係一個傳奇人物,睇番佢d生平先知佢唔似而家d領隊咁順條路(即係由學徒球員升到職業球員,退役後做助教之後領隊)

我簡要咁講下佢既野啦~~~
原來費sir佢廿幾歲前一直都係做緊平價勞工,係做工人,但係一直都有踢d 業餘球會,之後到成23歲俾d小球會睇中簽左做職業球員踢左一陣,之後晚年好彩加盟了流浪,都算係沾到一間較大規模的球會既光(1萬5千英鎊身價),略有人認識他(不過佢球員時代冇咩特別佳作)。到33歲退休,加入教練團後真係佢既轉淚點,之前平凡既上半世,跟住就開始唔同哂~~~佢先係一間叫蘇格蘭東史泰爾林格隊度做領隊,之後3個月後又去左另一隊叫聖米倫隊做,但係2年幾後又俾人抄=.=.......1978年之後落咁難去左鴨巴甸度教...(呢間蘇格蘭細球會大家應該聽過,威過一排就係費sir帶)

之後佢係鴨巴甸8年了,1980年,獲得了個人執教生涯的第一項榮譽,奪得了蘇格蘭聯賽冠軍﹔1982年,擊敗流浪者,奪得蘇格蘭杯冠軍﹔1983年,再度擊敗流浪者奪得蘇格蘭杯,同年2比1擊敗皇家馬德里奪得歐洲優勝者杯冠軍﹔1984年,奪得蘇格蘭聯賽杯賽雙料冠軍﹔1985年,出任蘇格蘭代表隊助教,指揮世界盃預選賽蘇格蘭同威爾士的比賽

之後到1986年.........唔洗我講啦......呢個係曼聯既歷史性時刻,11月7日係奧脫福開記者招待會,主席愛德華茲宣佈費格遜執掌紅魔帥印!!!       (大家仲記唔記得呢個愛德華已經冇係曼聯做....佢早兩年因為野上非禮官非已經離職)
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-1-1 01:00 AM:
c朗 好少咁醒wo,
最後嗰球成個朗拿度咁~
佢後尾開始得意忘形玩多左野~~
希望佢以後keep住玩少d野啦~~玩少d,咪有波你入lo~~

第一球要多謝朗尼勤力搶番個波,同埋自己有得射唔射
第2球個後衛開散慢任你插花
Originally posted by CHECSS at 2006-1-1 12:04 AM:
HAPPY NEW YEAR-2006
新年快樂~~

我想問大家今場係睇63台定64???

講起就真係好笑=.=
63台個堅叔同歌神 係度倒數5秒=.=(我起初仲諗住我2006年第一個見到既人會係朗尼=.=)
之後兩條油仲要係度give me fine=.=......真係O 哂咀得黎又唔知笑唔笑好
佢地兩個搞到個氣氛有d 白痴

之後我頂唔順佢地又吹水轉台過64睇
原來佢地開P=.=......早知我半場睇64=.=仲有令女係度跳舞~~~
Originally posted by babo at 2006-1-1 01:13 AM:

睇63...我睇到都笑左O咀=.=
原來64台有女睇........=.=
超正
開哂p咁.....好似以前有線d決賽周賽事咁~~~

不過真係好低能=.= 堅哥同歌神係度give me fine果度真係好x 低b=/=
好鬼假=.=

頂=.=.......呢場如果俾keyman同德能講............佢地兩個一定唔會咁做

不過轉去64有野睇~~~半場玩同現場觀眾一齊跳舞~~~^^
Originally posted by kakeidevil at 2006-1-2 03:01 PM:
好開心有咁多人支持mu^^
希望大家唔好只係o係成功時support曼聯
係輸波,和波都support!!!!!!!!!!!
排除曼聯足總杯唔會係8強前對住阿仙奴,而抽中阿仙奴主場呢個可能性的話

今晚應該係高貝利最後一次的曼阿大戰,紅魔鬼最後一次踏足高貝利既草地呢個好似「街場」
既然係最後一次到訪高貝利就要俾d美好回憶佢地啦~~~:cool:

今晚搶敢就梗ga啦~~~
但係里奧今晚要領住條防線唔好吊以輕心,衰而亨利狀態平平,但係雲佩斯其實場場都進步緊.......絕對唔可以睇小,隨時今晚雲達沙有表現機會,希望今晚雲達沙多d 大聲話班後防等佢地醒d~~

至於中場今晚真係多人洗,唔洗擔心,傑斯衰而下滑得勁,但係經驗搭救,加上上兩場都打得唔差,仲有星仔c朗如果今晚keep住有狀態可選擇是但出2個,至於中場既費查上場好搏......今晚keep住啦......估計應該佢拍住史高斯係中間,史高斯上場有抖......係呢d大戰老將絕對有作用
(而家仲算大戰掛=.=)

至於雲佬今晚拍硬朗尼.....佢地既對手主要係蘇金寶,托尼,
蘇生轉身慢應該唔夠朗尼黎,至於雲佬可能真係要理既人只有托尼
加上a.cole仲傷緊,佢不嬲都係 恰死c朗,今晚c朗既最大剋星都唔係度,雲佬會有更多供應~~~

加油呀@@@@@@曼聯!!!!!!!
Originally posted by 瑞比 at 2006-1-3 08:49 PM:

BBC都話係
正!!!!
sure win
人地始終都係一隊受左傷的勁旅
都不可輕敵
曼聯咪贏到2球我都唔敢講贏梗
http://soccer.rubbishman.net/clip.php?action=play&cid=185
阿仙奴vs曼聯 預告

C朗上年射輸12碼後係度哭.........
今晚一於有仇報仇
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【奧脫福茶餐廳】--- 再見C朗,野獸出走...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。