<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » TBB大陸主播金盈被網民串爆,即刪留言,元老點評?
返回列表 回復 發帖

TBB大陸主播金盈被網民串爆,即刪留言,元老點評?

笑爆咀

See detail
無綫主播金盈IG清場 寸完網民刪留言近日連登仔發動「反紅媒」活動,網民主要就是不滿無綫新聞報道偏頗。其中一位主播金盈的Instagram就引來:「無綫新聞,出賣港人」「不分是非黑白」等留言。早前金盈留言就叫網民「你可以讀新聞系做記者」,再惹來網民質疑:「有質疑就要做記者?咁質疑林鄭,咪要去做特首?」不過剛剛再去其IG,已經停止留言功能,舊留言都已經全刪。
See detail
早前金盈的回應是:「如果你有質疑,你可以讀新聞系做記者,了解更多,中立咁將事實報道出嚟,我認為睇一件事要全面,就係要睇多間傳媒嘅報道。」網民就覺得很奇怪,有網民說:「原來要讀過新聞系先了解到事實真相,真係失敬」「咁你有無讀過新聞操守?」亦有引用網民常說的一句:「那一定要懂騎馬才能做評馬人?」
其實之前當有人說無綫假新聞時,她已經留言過:「可唔可以講吓你覺得邊一則係假新聞呢?如果真係有作嘢或者同事實不符,而你身在現場,有最準確嘅消息同證據,你可以電郵我哋公司又或者通訊局投訴,咁樣係最實際做法,亦真係可以為件事好。」當時已經有網民回應:「「TVB一路都好多投訴,6月至今1.2萬宗,貴公司有正視過咩?有用咩?你哋咪又係咁。唔好講到大義滅親咁啦,為件事好?我真係笑咗。」
至於金盈本人,2012年畢業於香港珠海學院新聞及傳播學系,初期於香港寬頻香港新聞台當主播,2014年4月香港新聞台停播後,過檔鳳凰衛視香港台當主播,2015年12月再過檔無綫新聞。珍惜自己份工,可以理解的。
See detail
See detail
See detail
主播界,我只係關心前主播嘅雯雯
光復香港,時代革命
主播界,我只係關心前主播嘅雯雯
ThomasKoon 發表於 2019-7-15 08:22 PM
金盈既個笑容一清泉也
金盈既個笑容一清泉也
迦樓羅女王 發表於 2019-7-15 10:51 PM
我都OK
國產大大力唔偷懶!
我都有J 過顏射係佢個笑容上面 ...
我都有J 過顏射係佢個笑容上面 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-7-16 07:23 AM
顏射係小儀個笑容上面
幻想緊一路扑佢 , 一路問佢爽唔爽 , 就用招牌笑容咁話 : 好爽
幻想緊一路扑佢 , 一路問佢爽唔爽 , 就用招牌笑容咁話 : 好爽
迦樓羅女王 發表於 2019-7-18 12:01 PM
小儀招牌笑容一定好爽
你地唔準蝦我個盈盈 !!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » TBB大陸主播金盈被網民串爆,即刪留言,元老點評?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。