<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幾耐俾警察'逗'一次?[樂+月+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 左輪仔 at 2005-4-10 06:01 PM:3 B7 h; n& z1 z% k
我試過一日比龜逗3次
+ R( A" l1 s% L# R) ~之後就冇比佢地逗喇
3 y# V* O! F( N  o, _; U9 U
5 u# o1 E  C$ k& l你果日做過咩黎呀.......
Originally posted by crap at 2005-4-10 16:05:
1 K, ^5 X! D* h% z6 z8 h! j! V% S+ o1 L9 s

3 N' D" x# V0 c% K你果日做過咩黎呀.......
/ \* O2 {3 L" F, d事發0係8件前:
: g9 p! \  r2 M; f; k果日我約左個同學去打波
8 }0 e2 [+ g4 u* s6 Y& W* _  x一落樓下,就比龜逗,問我係唔偽同d村童熟
9 {  z/ p( F( _6 T" t! ?+ w1 V佢都傻既,係都唔會同你講啦,何況仲係唔識,' x6 o3 T; E: c! ^& h
之後我同個朋友約左0係地鐵站等8 J+ W2 l+ Z6 ?; E0 J) u& h
果日個地鐵站好多女女呀,我同個朋友睇下d女咋% }  o  K) o- Q. T
唉~~~又有幾隻龜走過黎問我地咁鬼鼠做咩
% c- E- a2 e( F9 ^# F* A又話而家有好多0靚仔係地鐵到偷野" ~* }6 A' c( `" _* g
果一刻,我真小隻死龜嫁
; f( V# O1 J& W- j# f! C最後,到左球場喇7 @4 N. }8 f0 f( R+ f
射左都唔夠幾球2 R. K& S2 |7 F
又有一班龜走埋黎
. ~- `, B9 R1 ]% ?. r7 N( R話e個球場琴日有人講數,打交
# ]. I( ^9 A; [2 O問我地知唔知喎
2 w0 U9 X7 T( t" Y" ]我地差知咩,佢仲大我地話我地知情不報
9 m" t8 A" z& G1 K+ P9 e之後有過反黑既走過黎話我地唔係果班人,迫唔到料6 H+ P- o4 h5 f6 s
(我睇一次見有咁好人既反黑咋)! e6 `2 u1 |2 D5 p8 b
唉~~~e日係我有史以黎最黑既一日
Originally posted by crap at 2005-4-10 14:21:: B8 D1 H% o8 l
: ^8 L: J+ i/ x0 Z- o5 N. H
6 h$ n8 J: Q% S1 S
no la..../ D$ X! U$ n0 Z; w/ B) |# }/ @* a2 k
i dun even know the rules.......
' V8 v* S( G$ t2 nare u good at it?
1 _, h9 a( e& H) _& Z# Qi am very skilful at that
arm arm一個月前7 l5 n/ B5 Z4 s! {+ D$ v
我剪完頭髮,: S' |3 y% r. H) Z
側面幾青下...
: y5 L5 e# ]! A上面gel起晒' [2 W2 q3 [* U
第二日戴埋個女友送俾我ge dog tag落街食飯,
7 i4 E! E, Q+ I5 `1 [咁就俾人逗la
. i; z, N' ?2 k4 x$ S4 M4 d不過佢都幾有禮貌,& u. t( j" \' T
話唔好意思,阻你一陣
7 ~3 O6 A+ t% R, T不過D路人就報以歧視ge目光la.....
Originally posted by sls17199 at 2005-4-10 08:04 PM:
1 V& p2 Y- f- H0 R& @arm arm一個月前
4 }6 z: N3 p* L& [/ g  p9 l  M* d' f! r我剪完頭髮,. W& |- B% g. q8 T: N8 E
...
+ z0 L1 X% h. Z0 Y& D" C, Z0 m佢講得唔好意思就算啦!係做o野o者!8 L, L, ]. [4 y7 X7 y) x
我六年前試過響大角咀等條女放工(星期六, o個時佢返母校做tutor)四點黎鐘, 見個死差佬條街到有人都逗, 師奶啦, 抺車黎的士司機....卒之到我喇!
' E$ Y  }, t( d佢一行埋黎己經好差態度問"你企響到做乜?".我答"等人!".佢跟住問拎身份証, 甘俾佢啦..之後佢問"你撈乜o野?".我答"乜叫撈乜o野?".佢話"你係咪同阿sir我玩o野?". 我答"我玩乜?我唔明你問乜係咪要問??如果問o野係玩o野, 我係唔係企o左響度俾你玩o左好耐?". 佢死死地氣話"你做邊行呀?".我話"哦!!我撈讀書!".佢眼超超問"邊度?".我答"香港本土!".佢話"喂!好喇喎! 邊間呀!".我答"xx大學!".佢話"甘拎學生證出黎!".我答"我有帶都唔一定要俾你睇!我相信你冇權甘做!". 佢話"我點知你有冇呃我呀?!". 我話"我冇責任去幫你證明我有冇呃你!". 佢小我甘滯"而家呀sir我叫你拎出黎, 你係唔係唔合作?". 我好大聲話"我唔合作?你唔好去死? 我張身份證都仲俾你拎住, 你同我講話我唔合作? 你係呀sir??邊間學校書呀你!屎忽鬼!"
8 n3 a1 s; ?. e# V8 K, \8 b3 x成街人望住晒!佢跟住問我住邊, 我話"觀塘!", 佢又問"觀塘邊到?", 我答"xx園", 佢又問"幾樓?乜室?", 我話"你又黎?我有冇必要答你先? 我講我地址俾你聽, 我聽朝屋企俾人打劫係唔係入你數?你都玩夠啦!你唔係大晒o架! 你check身份證, check完就過主啦!你係要問甘多私隱o野, 我死唔信死差佬可以侵犯人私隱到甘既地步!!" 跟住佢仲仆街!佢問我個袋裝住o的乜, 我話乜都有,佢跟住就剿我個袋, 拎我本organizer出黎, 睇o左兩版, 我一手搶返過黎跟住講o左句"頂你呀!你睇乜春呀!你唔好越黎越過份!"佢話"我一定要睇下你有冇黑社會字句!'我話"甘你係唔係首先要證實o左我係黑社會先?你睇我私隱o野我一定追究!"跟住我拉佢膊頭睇佢no, 佢縮, 仲小我"你唔好亂黎呀吓!襲警呀你!" 我扯晒火"襲你老母!我唔睇你no點告你呀!我告埋你話你屈我郁你添呀, 成街人睇住呀!"之後佢冇出聲,我抄完佢no, 佢俾返張身份證我, 佢就走, 我小多佢一句"告梗你!死仆街!" 之後就係我之前講個inspector o個o的o野!5 U( W8 j( d4 B6 y
根本死差佬似住自己著住套甲那衣, 鍾意點就點!之後有親死差佬問我地址我都同一個答法, 咪個個最後都冇再問攞! 根本佢o地就冇權無端端響條街到甘問人!我問過個inspector o格!佢答我係有權唔答佢哩o的o野同有權唔俾佢睇我本organizer o格!不過佢加多句講到差人大晒甘之嘛, 佢話我越唔俾佢知佢可以越懷疑我喎!我咪答佢囉, 我話差佬係我貴親呀? 佢要求甘, 我俾佢係我鍾意, 我唔俾佢係道理, 差佬懷疑係一件事, 但有乜理由冇端白事影響我人生自由. 個inspector都話o的死差佬係冇權甘做!; g  u. y: }/ b5 w3 p
6 b6 r) K8 q6 G
[ Last edited by HansChan on 2005-4-10 at 08:54 PM ]
Originally posted by HansChan at 12:51 PM 12:51 PM:
& v' e/ ]8 u7 G  s: B  J# s# l& B+ p! i
佢講得唔好意思就算啦!係做o野o者! ...
* z0 e+ C. _" ?0 X叫他們收皮啦!!!
我一個月前搵返件m年前o既大褸著,..自己望塊鏡都覺得好似唔係好襯條褲+鞋..但照出去補習..& t1 M+ {- Q1 I0 n
走果陣比兩龜逗..我有個袋..and個look可能似偷渡..so...覺得自己衣著有問題唔好隔硬出街..
小弟玩花式單車既,以前又踩板....真係成日被都o的臭龜逗..
Originally posted by sls17199 at 2005-4-10 10:04 PM:
3 x! t, {3 b6 k* _! P9 yarm arm一個月前& i+ \* D$ K; o$ W" e9 E6 T
我剪完頭髮,
5 b& U$ C# A0 M; C0 B ...
; @5 y: \% a2 d- Y. x
% n1 C7 Q4 v; b; L9 P
無錯,路人既眼光又係一樣好煩既野.....
其實佢態度差係策略....<---個人覺得
3 q, L. p  C3 t! L; E3 d有次同個fd,平日兩,三點係銅鑼灣行街.
; c9 J8 L9 d) w2 L( `- Z( [個fd長毛,又gel起晒.
: g; A' s# G7 d9 T6 p行行下,有兩個警察行埋黎查身份證,同check下個褲袋有d咩..
5 ~  r1 a0 R8 ^' K* W7 c, }) |態度好差,好凶咁問問題(工作,做緊咩,去邊,住邊...等....)
4 P& a8 z! D( Mcheck完之後,態度好轉,重幾nice,傾左幾句閒計.
9 b, x9 i7 q' H
7 ]' k- ]" k% c( b1 B佢check我同個fd係有原因,平日(星期一至五),無lala有兩個年青人係條街游盪..<---我估la~0 y5 z1 e  S& z' S
同埋佢咁凶,係想"chok"你.
個人意見, 如有冒犯, 請多多包函.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幾耐俾警察'逗'一次?[樂+月+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。