<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【正經嘢】有無諗過鐘唔鐘意香港呀?[樂+]
返回列表 回復 發帖

【正經嘢】有無諗過鐘唔鐘意香港呀?[樂+]

我哋每日睇報紙,大部份都係負面嘢。坐埋唔係話政府乜,就係話d官物。又話香港污糟、空氣差,香港人冷漠、無文化,自私、貪錢。經濟嗰面又難搵工、人工又唔好、老闆又賤格、同事又無能、d樓又貴。
7 K, ]) B6 z( I- F& b& l/ |好多人同我講過話有錢唔住香港,然後又再講一個鐘香港有幾差,外國有幾好…8 U5 K* A+ t' U0 T  O8 }1 c0 _; C: A
原諒我,我响呢度出生、長大,我好鐘意一落街幾夜都搵到雲吞面,好鐘意一個電話轉頭就見到d朋友,好鐘意唔洗吓吓玩完要搭幾粒鐘車先番到屋企。好鐘意你肯做實餓你唔死,更加鐘意周星馳、王晶d低級笑話…
( w3 g: u, D6 u我有份鬧,但係我真心鐘意香港,你哋呢?
8 W* `) N$ p9 h9 t: J
5 {* S: ?- [, v/ ?, q2 \[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-15 at 12:15 PM ]
Originally posted by abc123aa at 2005-4-13 06:35 PM:0 G/ [" j, v2 I- ^: C& h
我都鍾意香港,我同你一樣,但係呢d係事實~~"
) c9 h# `) P( @( l, ]我試過去一個禮拜旅行第五日經已想番香港
Originally posted by tai1980 at 2005-4-13 06:51 PM:
0 G5 @  l4 M: n7 u! W我試過番香港一個月第2個禮拜經已想番Canada ( cos 香港空氣very差, and 太人多了 )
7 c% S% R) a% L0 L' O7 }; w: c
哈!咁你而家繼續住嗰邊?
Originally posted by crap at 2005-4-13 06:56 PM:
- a: v/ W' Z0 e4 C1 O: w8 x! @2 F/ G  u" M# e2 O8 P8 U. U- m; f. I

* O8 |0 n8 p4 K* \& W; _( E" K呢d係事實,
2 R1 z3 ^  Z1 q7 _+ R# d
$ [8 T* E' i$ C8 I4 b2 z- d
% H" r6 o  {' |* H4 X1 Y
! k6 j# K0 L0 C5 b1 e" @* ^1 e不過呢d又係 ...
2 P) h  W8 A8 R- R鬧可能係代表關心囉,但係我好怕嗰d「外國月亮特別圓」嘅人
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-13 06:58 PM:* t. j8 d$ U3 I+ d/ o7 {

+ @# `, V( s$ R$ R# q' ^- A9 n咁我就好鍾意香港~~~
9 f( J0 M7 t* ?( e; T雖然係講我好 ...
2 A& Y& _2 m. m9 b所以我幾鐘意陳冠希首香港地d詞
Originally posted by 左輪仔 at 2005-4-13 07:00 PM:
  P+ S: {# D  c2 B4 F首歌好似我既諗法,可以唱我對香港既感慨 ...
* i! O$ e. N. p
SARS同七一幾睇到香港人原來幾團結
Originally posted by tai1980 at 2005-4-13 07:01 PM:
  w8 q# k) M0 [& O4 u* F& ~
' Z2 Q, U* W' ~) m+ u! u" _+ r$ D: W& n, Q8 q6 A: F$ l+ v2 O& ^8 O
yes , may come back to HK soon
2 F7 w& O( }) K5 P+ c
吓?住開嗰便真係幾難頂呢便d空氣噃,我哋就吸開啫,你點算?
Originally posted by tai1980 at 2005-4-13 07:13 PM:% G* n/ y8 ~. R1 P+ X
, N' j7 _3 Q6 f/ w& M5 a0 ~
+ g6 t8 K- K, X/ S) o. Z$ x
stay indoor or put a wet towell over my nose when go out to the street
. O; D8 @% M7 G/ z防毒面具好d過左去好耐?
Originally posted by tai1980 at 2005-4-13 07:18 PM:
" w2 v( G, e8 |+ z$ F
$ w, o' G4 p3 |) U
3 X. s. E, {1 T% S5 talmost 15 years law..... but every 2 years come back to HK for fun
  ]+ t) O. h& j
係咪都係鐘意嗰便多?
Originally posted by crap at 2005-4-13 07:28 PM:  G/ H' i7 f% ]! l) S+ M, G
; m* ^0 X4 w( W0 x
* e% S6 r5 x$ }3 I
我都係....
2 n: o! r1 K* v* V- q/ u我亦最怕唔認自己係中國人既香港人...
仲有嗰d香港口音,又鐘意講嘢夾雜英文單詞,「對住唐人講番話,對住西人口啞啞」都唔鐘意(竹星例外)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【正經嘢】有無諗過鐘唔鐘意香港呀?[樂+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。