<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » + 討論: 大家係拍散拖定係長跑? 幾散? 幾長?[樂+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 10:54 PM 10:54 PM:
我唔會再拍拖ga la …的起o左心肝~
呃…因為唔駛受傷害…唔駛凝住凝住…唔駛心碎~
咁又唔好咁絕!!!等時間沖淡一卻啦trista.....
Originally posted by trista_cheong at 2005-4-15 12:54 AM:
咪傻啦>.<
唔通考試肥佬以後唔讀書咩
你唔試又點知?
最多睇清楚先開始
開頭唔好太認真
慢慢定左先放多d落去,
咁如果keep到就perfect,
如果真係唔得都無咁hurt呀
而且認真果時係開心既都值得呀~
只要開始前諗清楚, 唔好去太激, 咁就可以試下囉...

係咪忽然好認真呢
Originally posted by crap at 2005-4-14 11:07 PM:

咪傻啦>.<
唔通考試 ...
我一開頭就沖昏頭腦咁
簡直就係有種不顧一切ge 感覺~
所以難收難收
所以好容易搞到自己好傷呀><

其實拍拖係有拍拖ge 快樂啦當然﹐但係我依家不抱期望~ 甚至係怕怕o地
頂多想同toro 研究o下呢d o野咁lor:cool:
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2005-4-15 02:23 AM:

我一開頭就沖昏頭腦咁
簡直就 ...
你打救世人, 世人亦打救你
祝你好運
長 - 1-3年
散 - <5次
Originally posted by trista_cheong at 2005-4-14 10:54 PM:
唔好咁悲啦, 就算跌低左都可以爬番起身格!
有時有d嘢唔試過/經歷過係唔知既...even拍拖都係. 唔相處過又點知夾唔夾呢, 係咪!?
以前經歷的都已經過去左, 咪當係汲取經驗/教訓囉!
時間會沖淡一切.....人係要展望將來吖嘛!
有其他目標既咪姑且暫時拋開感情事先囉....
慢慢黎, 有朝一日你一定會遇到一個值得你愛的人.

講返我, 我都係"長跑"份子黎既(今年踏入第7年), 會唔會係呢度最耐既呢?

另外想問下那些諗住"只想一個人"既brother點解有咁既諗法呢?
Originally posted by newman2005 at 2005-4-15 02:49 AM:

唔好咁悲啦, 就算跌低左都可以爬番起 ...
AGREE...

做人應該拎得走放得低....有d野屈係心...個人都會down d同消極
跌低左就應爬番起身...準備下一段情既來臨
唔試過/經歷過係唔知既... 唔相處過又點知夾唔夾呢, 我完全認同..

一段感情係由2個人一同努力維繫...當中梗有甜酸苦辣...可能今次係辣...下次可能係甜既lei...但唔好"唔甲即閃"既心態去面對感情......下下甘樣只會散拖居多...

我都係"長跑"份子黎既(今年已踏入第5年漫向第6個年頭)
I'm in my 3yrs of marriage.....and it rocks! Besides adjusting to 2 people living under the same roof we have a heck of a time!!!!

I think in all relationships there's a break and make point for each. We had ours a few years back and decided if we are to be together we should tie the knot...or we'll eventually lose each other. That's how we decided to walk the red carpet.
長同散 both are worth to try
散 (less than 3 months): 5 - 10次
長 (more than 1 year): 1次, 同而家 E 個, 2年
Originally posted by newman2005 at 2005-4-15 02:49 AM:

唔好咁悲啦, 就算跌低左都可以爬番...
多謝你ge 回應呢……其實女仔梗係想人錫ga la …另一方面又怕受傷…我真係好驚~

既然我依家咁忙…… 咁就hold 住先lor ……唔多想諗咁多la~
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » + 討論: 大家係拍散拖定係長跑? 幾散? 幾長?[樂+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。