<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 【Hi-Fi音響急症室】有問必答
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-29 04:00 PM:
多謝d228216衰鬼^.^ 同埋DrChik兄2位...
用緊(麥景濤)!-----AB機 黎講 人声算清啦, 音樂感 同 Krell 就差好遠.

你隻 620 min 都50W, 又唔可以用膽機, 玩得好最小要 Pure A Class 200W. 但合併機 又好小有 150W大 以上.

如果玩 AB 機 又有力水, MF 都唔錯, 每邊有150W, 但d聲比較慢.

去開二手鋪, 同你留意吓!
二萬五樓下既合拼
要200w以上
真係難答您
就算推得到
都可能冇8成
我好耐冇玩2ch
知識水平退化
但都可免強比幾部您

Gryphon Callisto 2100
二手估計$20000有找
8ohm 100w
4ohm 200w
甜\膽味
http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 7&checkid=d3e63

Krell KAV-500i
二手估計$25000有找
8ohm 250w
4ohm 500w
低音勁\音場闊
http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 8&checkid=f4aa0

Krell KAV-300iL
二手估計$10000有找
8ohm 150w
4ohm 300w
低音勁\音場闊
http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 9&checkid=5b00f

[ Last edited by DrChik on 2005-6-30 at 01:41 AM ]

256 x 320 PIXEL下載

397 x 251 PIXEL下載

225 x 125 PIXEL下載

800 x 600 PIXEL下載

多謝2位大俠介紹^.^
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
我回來了, 我想買 DVD 機, 如果要部讀碟讀得好o既有乜野牌子機介紹

philips 話要自係讀碟王, 係宣傳定真係有過人之處呢, 請指教, 謝
Originally posted by RyuII at 2005-7-2 19:29:
我回來了, 我想買 DVD 機, 如果要部讀碟讀得好o既有乜野牌子機介紹

philips 話要自係讀碟王, 係宣傳定真係有過人之處呢, 請指教, 謝
如果話讀碟王.步步高\杰科都可以稱皇
其實新一代既DVD player都冇乜讀碟既問題出現
講開philips
係咪讀碟王就未知
但自從963sa開始就已經冇問題
新一代既DVP9000S
除左DVD-AUDIO之外
基本上乜都食得
不過DVD-audio係唔同SACD
就算部PLAYER冇寫明DVD-AUDIO SUPPORT
一樣可照PLAY 照解碼
所以DVP9000S應該岩您
又可將普通CD訊號升頻至DSD
比上一代963SA更利害
而且跟大隊加埋HDMI
仲係1.1ver
可同時傳聲傳畫
可上720P\1080i
有audio direct
有 Faroudja
有cd升頻
都只係$5000蚊有找
絕對買得過
如果我有錢,而家即刻出去買
http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 7&checkid=28dce

600 x 532 PIXEL下載

Originally posted by DrChik at 2005-7-4 05:56 PM:

如果話讀碟王.步步高\杰科都可以稱...
philips 依部野唔錯.......可惜我已有2部 dvdp了.....如果唔係可以同部 amp 襯一套
多謝你的意見, 但唔好怪我  cheap, 我其實只係想要部一千元左右的, 有冇平靚正的介紹?
Originally posted by RyuII at 2005-7-6 11:58 AM:
多謝你的意見, 但唔好怪我  cheap, 我其實只係想要部一千元左右的, 有冇平靚正的介紹?
pioneer 新model正! $6xx - $8xx 有幾款
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-30 02:45 PM:
多謝2位大俠介紹^.^
Krell av400i ClassA+B 200W x 2 , 樣同300i 一樣, 全新$21000.
Originally posted by d228216 at 2005-7-6 01:11 PM:

Krell av400i ClassA+B 200W x 2 , 樣同300i 一樣, 全新$21000.
有冇靚仔相
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 【Hi-Fi音響急症室】有問必答

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。