<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 【Hi-Fi音響急症室】有問必答
返回列表 回復 發帖
請問你地幾多歲, 小弟今年廿六
在中學時因到會展看到家庭影院 demo 而被深深吸引
記得當時 AC3 是剛出爐, 在 demo T2 和天煞
而 amp 則是 kenwood, 那個 touch screen remote 真的很 cool
以前覺得睇戲聲比畫面重要, 但依家又會覺得畫面要同聲配合先得
因為電視細, 又時 d 聲大反而會覺得好奇怪.
真係好想換過間屋然後裝返個 projector.

可惜唔知幾時先可以成真
Originally posted by RyuII at 2005-4-21 17:15:
請問你地幾多歲, 小弟今年廿六
在中學 ...
因我daddy玩機所以影鄉到我都玩理,但冇乜朋友玩,只得一兩個,開呢個標題都係想同多d玩機既人互交心得,學多d野不過我覺得屋企地方大小係阻擋唔到玩機那係熱誠,以前我有200
尺廳玩12.4ch,現在只得100尺,我都仍然玩10.3ch,大有大玩細有細玩,我朋友在房裹也玩5.1,
最緊要靚聲我都想有projetor,100吋+Z9,完美

01.bmp (71.4 KB)

介意講下你幾大嗎?
Originally posted by RyuII at 2005-4-22 02:13:
介意講下你幾大嗎?
Originally posted by irisG at 2005-4-20 01:50:
我用 DVD "BeoCen ...
B&O

DVD BeoCenter 2.JPG

DVD BeoCenter 2.JPG (79 KB)
1023 x 768 PIXEL下載

BeoBeoLab 8000.JPG

BeoBeoLab 8000.JPG (37.9 KB)
1024 x 678 PIXEL下載

BeoLab 8000 02.JPG

BeoLab 8000 02.JPG (69.6 KB)
1024 x 840 PIXEL下載

BeoLab 2.JPG

BeoLab 2.JPG (66.5 KB)
1024 x 897 PIXEL下載

BeoLab 3.JPG

BeoLab 3.JPG (194.4 KB)
576 x 768 PIXEL下載

介唔介意講你係做乜野工作?
Originally posted by RyuII at 2005-4-22 10:42:
介唔介意講你係做乜野工作?
最想有份關於Hi-Fi的job,比我發揮潛能,亦可比自已知道有幾多成功力,
又有大師父教,又可接獨不同層面既hi-fi,我人腦裹面的hi-fi資料又可不段更新,那就最好不過啦

[ Last edited by DrChik on 2005-8-4 at 11:48 AM ]
ONKYO SOUND CARD

onkyo PCI 1.JPG

onkyo PCI 1.JPG (171.3 KB)
1500 x 996 PIXEL下載

onkyo PCI.jpg

onkyo PCI.jpg (85.2 KB)
510 x 361 PIXEL下載

ONKYO 1000

onkyo 1000 F.jpg

onkyo 1000 F.jpg (41.7 KB)
1000 x 517 PIXEL下載

onkyo 1000 B.jpg

onkyo 1000 B.jpg (134.6 KB)
1000 x 506 PIXEL下載

onkyo 1000 in.jpg

onkyo 1000 in.jpg (145.2 KB)
1000 x 852 PIXEL下載

DENON XV

DENON XV F.jpg

DENON XV F.jpg (38.5 KB)
640 x 480 PIXEL下載

DENON XV B.jpg

DENON XV B.jpg (80.4 KB)
640 x 480 PIXEL下載

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 【Hi-Fi音響急症室】有問必答

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。