<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 【Hi-Fi音響急症室】有問必答
返回列表 回復 發帖
Originally posted by DrChik at 2005-5-2 03:39 PM:

其實都冇話邊間好邊間唔好,只係果...
唉...學生仔..都唔係話買就去既..
試下部署下先..
係唔係要睇"發燒音響"ga....定係有冇入門天書咁ga..

仲有呀..
上次咪傾到mini hifi既..
你上次講到DENON個隻5.1既特點都好吸引我呀..
不過咁樣會幾錢到GA?
咁如果買左..會唔會好難駁GA?..
我可唔可以同黎駁埋個電腦當speaker用ga..
因為我都用電腦聽
當然我支持正版Cd既,,
不過,,.,,如果可以一石二鳥,,,就好啦.
Originally posted by hin169 at 2005-5-4 23:55:

唉...學生仔..都唔係話買就去既.....
咁又唔洗發燒既,有本 (AV MAGAZINE) 十蚊雞,咁晒你睇,不防買本試下.
當然可以駁電腦啦,說明書有教,如果驚睇唔明,買機果時就要問定個SALES點樣駁啦.
如果想平D既,千靚蚊D韓國機都OK既.
喔!原來係咁.
真係唔該哂你呀..
你上次講到4千幾都仲接受到既..
不過有冇邊隻exactly個model好揀ga
Originally posted by hin169 at 2005-5-5 22:41:
喔!原來係咁.
真係唔該哂你呀..
你上次講到4千幾都仲接受到既..
不過有冇邊隻exactly個model好揀ga
好難講果喎! 要平靚正 L.G首選啦.
唔唔!!...等我出mk睇下先
Originally posted by hin169 at 2005-5-8 00:46:
唔唔!!...等我出mk睇下先
買左話我知喎
好呀!
Originally posted by DrChik at 2005-4-25 08:33 PM:

Acoustimass® 10 基本上用什麼...
我都係用緊骰仔。不過係幾年前買落。部amp都係denon幾年前買。
我想問下amp既setting應該點set先係理想?
因為硬係覺得d聲好似麻麻咁。

梳化距離前置牆壁約七呎。
前/後置距離地面約七呎。
(其實後置係咪唔應該放咁高?)

[ Last edited by 懷仁 on 2005-5-12 at 05:12 PM ]
Originally posted by 懷仁 at 2005-5-12 17:11:

我都係用緊骰仔。不過係幾年前買...
setting呢樣野係呢度真係講唔到比你聽,因要實戰才行,基本上denon機都冇乜野set,
只係set距離,LEF分頻點就可以.如果你用骰仔,,LEF調至100會比
較好,SPEAKER高度,就最好高過耳仔一至兩尺,大高未必好,前置距離7尺,就應將前
SPEAKER盡量拉闊,有咁開分咁開,WOOFER放在前方正中位置,OK晒就SET距離
如想D聲實D快D,就將距離SET近D,相反既就SET遠D,希望幫到您啦,THX

YSP-1

[center]YAMAHA 一件頭SPEAKER代替5.0 ch,反射原理一大突破 ![/center]
[center]http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 0&checkid=d6512[/center]

[ Last edited by DrChik on 2005-5-12 at 07:36 PM ]

800 x 600 PIXEL下載

640 x 508 PIXEL下載

245 x 166 PIXEL下載

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 【Hi-Fi音響急症室】有問必答

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。